fbpx

FSC-kwaliteitslabel

sello de calidad FSC

Het FSC-keurmerk is een standaard voor boscertificering (Chain of Custody). Het is een manier om te garanderen dat de grondstof afkomstig is uit bossen die op duurzame wijze worden beheerd.

Wat is het FSC-keurmerk?

Deze certificering (Forest Stewardship Council) werd begin jaren negentig in Californië in het leven geroepen. Het werd gepromoot door houtconsumenten en -handelaars, milieu- en mensenrechtenorganisaties, uit bezorgdheid over een mogelijk verlies aan bosareaal. Het doel was een systeem te bevorderen waarin goed beheerde bossen duidelijk en geloofwaardig kunnen worden geïdentificeerd .

Achter deze organisatie stonden vooral Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Wat voor producten kunnen erop rekenen?

Eigenlijk kunnen alle producten die van papier en karton zijn gemaakt en die de richtlijnen van de vereniging volgen, worden gecertificeerd.

Soorten FSC-certificeringen

Er zijn drie soorten FSC-certificaten:

  • Forest Management Certification: toegekend aan bosbeheerders en -eigenaars die beheerspraktijken hebben die tot op de letter voldoen aan de eisen van de organisatie.
  • Chain of Custody Certification : dit certificaat verifieert dat producten met dit label FSC-gecertificeerde materialen en gecontroleerde bronnen bevatten. Dit is het zegel dat u op onze producten vindt.
  • Controlled wood certification: garandeert dat de houtmix de principes van het label respecteert.

Wie regelt het FSC-label?

De vereniging zelf, met als doel het uitvoeren van vrijwillige beoordelingen van bosbouwbedrijven en dergelijke om een economisch levensvatbaar, sociaal voordelig en ecologisch duurzaam bosbeheer te bevorderen.

Hoe nuttig is het FSC-keurmerk?

Naast de kwaliteitsnorm die het vertegenwoordigt, garandeert het dat de producten met het keurmerk afkomstig zijn uit bossen die worden geëxploiteerd volgens codes van goede praktijken en aanvaardbare niveaus van verantwoord beheer.

Lees meer over andere verwante termen in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Czym jest etykieta FSC?

Etykieta jakości FSC to standard certyfikacji lasów (łańcuch dowodowy). Jest to sposób na zagwarantowanie, że surowiec pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony.

Jakie produkty mogą nosić pieczęć FSC?

Właściwie każdy produkt, który jest wykonany z papieru i tektury i który spełnia wytyczne określone przez stowarzyszenie, może posiadać certyfikat FSC.

Kto reguluje kwestie związane z pieczęcią FSC?

Samo stowarzyszenie, którego celem jest przeprowadzanie dobrowolnych ocen firm leśnych lub podobnych, aby promować ekonomicznie opłacalną, społecznie korzystną i ekologicznie zrównoważoną gospodarkę leśną.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.