fbpx

Food court, een heerlijk concept dat u moet kennen

Food court, concepto delicioso que debes conocer

Food courts of voedselbeurzen zijn een huidige trend die zich over de hele wereld heeft ontwikkeld en zijn beïnvloed door een soortgelijk systeem dat in de jaren 80 in de Verenigde Staten werd ingevoerd.

In deze ruimten zijn horecabedrijven gevestigd die niet alleen de locatie delen, maar ook een gezonde concurrentie van smaken met andere etablissementen.

Een van de belangrijkste voordelen van het food court is de besparing op huurkosten en keukengerei, waardoor u uw bedrijfsvisie kunt uitbreiden en kunt investeren in verbeteringen.

Over het algemeen zijn food courts gevestigd in grote ruimten, waar bedrijven de ruimte voor tafels en stoelen delen.

Een ander kenmerk van het food court is het streven naar klantenbinding, het aanbieden van kwaliteitszorg en betaalbare prijzen.

Om de voordelen van het food court te kennen, blijf bij ons en ontdek wat meer over deze trend in Spanje.

Wat zijn food courts?

Wat zijn food courts?

De food courts zijn food courts met verschillende restaurants die gastronomische diensten aanbieden aan hun klanten die in een gemeenschappelijke ruimte van een heerlijke maaltijd verwachten te genieten.

Met food courts hebben eters de keuze uit een groot aantal culinaire opties, zodat bezoekers kunnen genieten van het menu van hun keuze.

Dit type bedrijf is in de loop der tijd geëvolueerd tot vandaag. Zij werden bekend op luchthavens en in winkelcentra, als een doorgangsplaats waar mensen konden eten bij aankomst of voordat zij naar hun bestemming vertrokken.

Deze ruimten zijn een belangrijk onderdeel van de exponentiële groei van restaurants, ventures en restaurantketens, vooral die welke fast food aanbieden.

Momenteel vindt u food courts in winkelcentra, casino’s en luchthavens. Deze restaurants hebben de capaciteit om hun gerechten aan meer dan duizend mensen aan te bieden tijdens één dienst.

Voordelen van het foodcourt

Voordelen van het foodcourt

Is het u wel eens overkomen dat u in uw favoriete restaurant wilt gaan eten, maar dat alle tafels bezet zijn? Het is een vervelende situatie, vooral als je geen tijd hebt om te wachten.

Een van de voordelen van food courts is dat je de vrijheid hebt om in een gemeenschappelijke ruimte te kiezen wat je wilt eten, zonder dat je naar een restaurant hoeft te gaan.

Andere voordelen die food courts hebben zijn:

 • Ideaal om met het gezin te bezoeken
 • U kunt op elk moment van de dag gaan genieten van uw favoriete menu
 • Het zijn perfecteplaatsen om met je vriendente delen
 • Ze hebben een breed gastronomisch aanbod
 • De inrichting is warm, minimalistisch en comfortabel

Naast deze voordelen hebben sommige etablissementen combo’s of voordelige opties voor werknemers, die tijdens hun lunchpauze genieten van een heerlijk menu tegen een goede prijs.

Organisatie van food courts

Organisatie van food courts

In dit gastronomische bedrijfsmodel is de organisatie een relevant aspect dat met zorg moet worden behandeld, om tot een perfecte afstemming te komen en problemen tussen restaurants te voorkomen door het delen van ruimten en keukengerei gedurende de werkdag.

Alle food courts hebben een verschillende identiteit en normen, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze hun klanten gerechten, ervaringen en kwaliteitsservice bieden.

Deze bedrijven werken niet alleen in dezelfde ruimte en delen tafels, maar verdelen ook andere zaken zoals serviesgoed waarin de gerechten aan de eters worden geserveerd om de kosten te drukken.

Naast het tafelgerei delen deze plaatsen bestek en andere bedieningsinstrumenten die worden toegekend door het comité dat de administratie voert van de plaats waar het restaurant is gevestigd.

Er zijn echter meer food courts waar u het serviesgoed en de uitrusting moet kopen die nodig zijn om de gerechten te serveren.

Opdat alle restaurants in een food court deze voordelen zouden genieten, moeten zij de kosten voor de aankoop van dit keukengerei verdelen en delen om de kosten van deze produkten te drukken en deze te investeren in verbeteringen aan de lokalen.

Het keukengerei dat in dit soort restaurant wordt gedeeld is:

 • Dienbladen
 • Veiligheidsdienst
 • Serviesgoed, bestek en glaswerk
 • Meubilair zoals tafels, toonbanken en stoelen
 • Afwassen van glaswerk, serviesgoed en bestek
 • Elektrische apparaten
 • Badkamers
 • Onderhoudspersoneel
 • Betaling van diensten zoals water, gas, elektriciteit, verwarming, enz
 • WiFi en telefoondienst
 • Sponsors
 • Organisatie van evenementen in de food courts

Kantines in Spanje

Kantines in Spanje

Spanje heeft een grote food court-markt. Er zijnsteeds meer mensen die het idee hebben overwogen om deel uit te maken van deze trend.

Een van de eerste voorbeelden van een food court is de Mercado de San Miguel, die de klanten die hem bezoeken een verscheidenheid aan gerechten, alcoholische dranken, desserts of tapas aanbiedt.

In Barcelona, zijn erkende food courts La Boquerá en El Nacional. Beide hebben een indrukwekkende inrichting en een diensttijd gewijd aan de verkoop van mediterrane spijzen.

Tenslotte zijn de Mercado de Abastos en de Mercado de la Ribera traditionele etablissementen met een opvallend decor en een food court als gastrobars openen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.