fbpx

10 Europese wijnen om van uw restaurant een succes te maken

conoce los mejores vinos europeos a tu alcance

Het lijdt geen twijfel dat de beste Europese wijnen de populariteit en de kwaliteit van uw restaurant aanzienlijk zullen verbeteren. Het punt is dat veel klanten natuurlijk veel belang hechten aan de wijnkaart die een restaurant aanbiedt.

Voor het succes van uw restaurant is het essentieel dat u de juiste wijnen kiest. Daarom volgen hier enkele aanbevelingen van Europese wijnen die niet mogen ontbreken in een restaurant.

Waarom zou ik kiezen voor de beste Europese wijnen?

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom de beste Europese wijnen in uw restaurant thuishoren. Voordat we u onze aanbevelingen geven, laten we deze twijfel wegnemen.

De Europese Unie bezit momenteel ongeveer 43% van alle wijngaarden ter wereld. Daardoor zijn deze wijnen wereldwijd het populairst en hebben ze een ongeëvenaarde exportreputatie.

Rode wijnen

Een goede rode wijn is een must in uw restaurant. Naast al het goede dat het voor de gezondheid kan doen, zoals het voorkomen van cholesterol, is het een van de meest populaire wijnen bij klanten. Onder de beste Europese wijnen vinden we:

Monastrell

Deze wijnen zijn modern, van hoge kwaliteit en krachtig dankzij hun hoge alcoholgehalte. Monastrell-wijnen vallen niet alleen op door hun aroma, maar ook door hun zoetheid, geweldige smaak en intense robijnrode kleur.

Bordeaux

Bordeaux-wijnen worden gekenmerkt door een rode kleur vol passie en een voortreffelijke aromatische rijkdom. Tot de aroma’s behoren kersen, bramen, frambozen en viooltjes.

Bourgogne

Deze rode wijn heeft fruitige aroma’s van framboos en aardbei en een opvallende afwezigheid van tannines. Het is een wijn die kan worden opgefrist als men de zoetheid wat wil verminderen.

Witte wijnen

Net als rode wijnen kennen witte wijnen een grote verscheidenheid en zijn ze geografisch gezien zeer divers. Hieronder vertellen we u welke witte wijnen een must zijn in uw restaurant.

Sauvignon Blanc

De wijnen van deze druif staan bekend als droog, zuur en nerveus. Hun aromatische kwaliteiten zijn echter schitterend, vooral als ze jong zijn, want dan vindt u verschillende reflecties van fruit en kruiden.

Pinot Grigio

Pinot Grigio staat bekend om zijn verfrissende smaak van citrus of peer en groene appel, en zijn delicate aroma. Het is een zeer soepele wijn, ideaal om van deze variëteit te gaan genieten.

Tokaji

Hoewel een Tokaji veel suiker bevat, is hij helemaal niet plakkerig door zijn zuurgraad. Juist deze zuurgraad maakt hem zo beroemd omdat hij zo “expressief” is. Het is een zoete wijn die nooit zal vervelen.

Mousserende wijnen

Als we het hebben over de beste Europese wijnen voor in uw restaurant, moeten we zeker enkele mousserende wijnen noemen. Deze wijnen zijn erg leuk en fris, plus ze zijn sprankelend.

Prosecco

Onder de meest evenwichtige mousserende wijnen vinden we Prosecco. Met zijn heldergele kleur en aanhoudende bubbels kan hij het gehemelte probleemloos verfrissen. Het aroma is fruitig, hoewel het ook citrustonen bevat.

Engelse mousserende wijn

Enkele jaren geleden was Engelse mousserende wijn goed voor ongeveer 66% van de jaarlijkse wijnproductie. Ze zijn van zeer goede kwaliteit, een beetje droog, maar net zo leuk als Prosecco.

Versterkte wijnen

Versterkte wijnen zijn wijnen waarvan het alcoholgehalte wordt bereikt door toevoeging van wijnalcohol. Het alcoholgehalte van deze wijnen kan tussen de 11 en 15 graden liggen. Deze wijnen worden ook wel versterkte wijnen genoemd.

Port

Portwijnen zijn populair om hun aromatische intensiteit, alcohol en zoetheid. Dankzij de gisting kan de wijn een deel van de natuurlijke eigenschappen van de druif behouden en voor velen is dit de beste versterkte wijn,

Sherry-Sherry

Dit type wijn heeft een sensorisch kenmerk dat zelden voorkomt in andere wijnen of in de wereld. Hij is droog en de zuurgraad is ook laag, de kleur is bleek, hoewel het alcoholgehalte vrij hoog kan zijn.

Met deze laatste voltooien wij onze aanbevolen lijst van de beste Europese wijnen die u in uw restaurant moet hebben. Door ze in uw menu op te nemen, bent u er zeker van dat u succes zult hebben door ze te combineren met voortreffelijke gerechten.

En u, welke van deze Europese wijnen heeft uw voorkeur? Ontdek nog veel meer over gastronomie in onze blog!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.