fbpx

Hoe etiketteer je voedsel in een restaurant?

Como-etiquetar-alimentos-en-un-restaurante

Leren hoe je keukenproducten correct etiketteert is essentieel om te voorkomen dat onze bereidingen besmet raken. Een fout bij de interpretatie van deze informatie brengt de gezondheid van de klanten in gevaar.

Gezien het bovenstaande willen wij dat u alles weet over de juiste etikettering van levensmiddelen om de kwaliteit van uw producten te garanderen. Bent u geïnteresseerd? Lees dan verder!

waarom eten etiketteren in een restaurant? Voordelen en voordelen

U denkt misschien dat etiketten op levensmiddelen in de keuken niet relevant zijn, dus waarom zou ik iets etiketteren dat ik kan herkennen door er gewoon naar te kijken? Maar de voordelen van de etikettering van keukenproducten gaan veel verder dan dat.

Hier zijn de belangrijkste voordelen van deze praktijk in uw keuken:

Gegarandeerde productveiligheid

Etikettering van voedsel in een keuken vermindert de kans op door voedsel overgedragen ziekten. Bovendien is het door het aanbrengen van etiketten op de respectieve verpakkingen gemakkelijker het soort voedsel, de bewaardatum en de houdbaarheidsdatum te identificeren.

Houd er rekening mee dat producten die onderhevig zijn aan variaties in tijd en temperatuur, met deze variabelen in gedachten moeten worden opgeslagen:

 • Datum waarop het levensmiddel is toegevoegd.
 • Soort voedsel.
 • Vervaldatum van het voedsel.

Wees er dus zeker van dat als u ze serveert na de vervaldatum, ze ziektes kunnen veroorzaken bij de klanten van uw restaurant.

Kostenverlaging

Etiketten in uw cateringbedrijf helpen u om de exacte vervaldatum van uw voedsel te kennen. Dit vermindert de hoeveelheid voedsel die in de keuken van uw restaurant wordt verspild.

Bovendien weet u, als u de controle goed bijhoudt, hoeveel tijd u nog hebt om een bepaald product te gebruiken. Daarom zult u gerechten met dat ingredi├źnt moeten overwegen voordat het bederft.

Organisatie

Een ander belangrijk aspect is dat het etiketteren van uw voedsel van cruciaal belang is om uw voorraadkast georganiseerd te houden. Zorg ervoor dat alle opslagcontainers voor vlees (bijvoorbeeld) dicht bij elkaar staan. Hetzelfde geldt voor fruit, groenten en vele andere.

etiquetado-alimentos-de-restaurante

Dit zal u onder meer helpen om kruisbesmetting van voedsel te voorkomen. Zoals bekend is het van essentieel belang groenten en fruit uit de buurt van vlees te houden om te voorkomen dat uw gasten gevaarlijke ziekten oplopen.

Optimalisering van de voorraad

Een ander opmerkelijk voordeel is duidelijk bij inventarisatiewerkzaamheden. Met etiketten zult u zien hoe de organisatie van uw levensmiddelen verbetert, zodat u kunt opbergen volgens categorie├źn. Dit versnelt het inventarisatieproces, en bijgevolg vindt u al uw artikelen sneller terug.

Zo weet u hoe u uw voorraad moet beheren en op de dag dat u bij leveranciers moet bestellen, weet u precies wat u moet kopen.

Productetiketten voor de keuken: hoe doe je dat in 5 stappen

Nu u weet hoe belangrijk het is om uw voedsel te etiketteren, is het tijd om de ins en outs van deze praktijk te leren. Hier is een stap-voor-stap gids over hoe keukenproducten te etiketteren:

 1. Identificeer het product. Schrijf daarvoor de naam van het levensmiddel op het etiket. Zorg ervoor dat de lettergrootte groot genoeg is om snel te vinden wat u zoekt.
 2. Zorg ervoor datde werknemers die het etiket hebben gemaakt hun naam of initialenerop zetten. Op die manier wordt de verantwoordelijkheid voor het proces vastgelegd, voor het geval er iets misgaat.
 3. Noteer de datum en de tijd waarop het product is opgeslagen. Dit detail is van vitaal belang voor de voedselveiligheid. Met deze gegevens bepaalt u de houdbaarheid van de preparaten.
 4. Vermeld ook de uiterste houdbaarheidsdatum op de etiketten, d.w.z. de houdbaarheidstermijn van het product. Deze informatie zal zichtbaar zijn wanneer u de verpakking uit de koelkast haalt, en zal voorkomen dat u bedorven voedsel serveert.
 5. Tenslotte, vermeld bereidingsinstructies, overdrachtsvoorwaarden en waarschuwingen op uw etiketten (indien nodig). Dit zal het keukenpersoneel helpen de continuïteit van het proces te verzekeren.

Productetiketteringsproces Waarom zijn ze met kleuren gecodeerd?

Sinds enkele jaren hebben commerci├źle keukens de etikettering van levensmiddelen voor de keuken gestandaardiseerd. Daartoe werd een universeel aanvaard kleurcodesysteem opgezet om verwarring tussen de keukens te verminderen. Deze methodologie optimaliseert de identificatie en het weggooien van bedorven voedsel in uw cateringbedrijf.

Daarom moet u op uw etiketten de kleur aanbrengen die overeenkomt met de dag van de week waarop het werd bewaard. Hieronder laten we zien hoe ze verdeeld zijn:

 • Maandag: Blauw.
 • Dinsdag: Geel.
 • Woensdag: Rood.
 • Donderdag: Bruin.
 • Vrijdag: Groen.
 • Zaterdag: Oranje.
 • Zondag: Zwart.

Voedsel etikettenprinters: 3 opties om te overwegen

Het handmatig schrijven van uw etiketten kost u veel tijd. Met hen is er de mogelijkheid van misrekeningen, en de gevolgen die dat kan meebrengen.

Tegenwoordig hebt u de mogelijkheid om desktopprinters te installeren. Deze hulpmiddelen automatiseren de etikettering van levensmiddelen voor uw cateringbedrijf, zodat u tijd en geld kunt besparen

Hier zijn 3 alternatieven om het etiketteerproces te automatiseren:

1. Basic Food: Labelprinter om keukenprocessen te controleren

De Basic Food etikettenprinter is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor het dateren van levensmiddelen. Het berekent automatisch verwerkings-, ontdooiings- en houdbaarheidsgegevens. Bovendien kunt u andere velden laten afdrukken, zoals gewicht, serienummer, verantwoordelijke persoon, enz.

Exporteer vanaf uw computer de lijst met producten naar het toestel via een internetverbinding. Na het laden verplaatst u de apparatuur naar het werkpunt en drukt u de nodige etiketten af voor elk proces in de keuken.

2. Easy Food: Keuken- en allergenencontrole

Als we naar de technologische opties kijken, zien we dat deze keukenprinter opties voor het traceren van voedsel kan integreren. Dit model is gericht op het oplossen van problemen in de keuken. Daartoe zal zij het gebruik van ingredi├źnten beheren en deze koppelen aan hun levenscyclus.

Na de installatie en het uploaden van uw productgegevens, zal het autonoom kunnen werken. In zijn database beschikt hij over gedetailleerde informatie over elk product, waardoor hij automatisch de houdbaarheid ervan kan bepalen. En het beste is dat op het etiket de allergenen van elk voedingsmiddel worden vermeld om sanitaire procedures voor te stellen.

3. Dubbele kop: keukenprinter met dubbele kop

Deze printer, die gespecialiseerd is op het gebied van de traceerbaarheid van levensmiddelen, kan automatisch twee soorten keukenetiketten genereren. U zou bijvoorbeeld ├ę├ęn kunnen afdrukken met de houdbaarheidsdatum, terwijl de tweede de barcode, allergenen, gewicht, enz. aangeeft.

In tegenstelling tot de vorige behoeft hij geen verbinding met een externe computer, aangezien hij over interne software beschikt. Alle functies zijn erin geladen voor manipulatie vanaf een gemakkelijk te bedienen aanraakpaneel. Het heeft ook alarmen om te waarschuwen voor vervaldatum en u kunt instructiedocumenten voor voedselveiligheidstraining opslaan.

Tot zover dit artikel over etiketten op keukenproducten, en hoe u veilige praktijken in uw restaurant kunt handhaven. Deel deze informatie om de voedselverwerking in de horeca te optimaliseren. We nodigen u uit om u te abonneren op ons platform en meer interessant nieuws te ontvangen. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Voordelen van het etiketteren van voedsel in een restaurant

– Wij bereiken productveiligheidsgarantie
– Wij verlagen de kosten
– Wij bereiken een grotere organisatie
– Wij optimaliseren de voorraad

Hoe etiketteer je voedsel in een restaurant?

We zullen de volgende informatie moeten opnemen:
– Naam van het product
– Datum van productie of opening
– Wie heeft het gemaakt?
– Dagen van het leven
– Handtekening van de producent

Wat zijn de beste voedseletikettenprinters?

– Basisvoeding
– Gemakkelijk Voedsel
– Dubbel hoofd

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.