fbpx

Effectieve technieken om plastic materiaal in uw bedrijf te ontsmetten

Técnicas eficaces para desinfectar material plástico en tu negocio

In het licht van de Covid-19 pandemie zijn veel aanbevelingen gedaan voor het desinfecteren van plastic materiaal in bars, restaurants, afhaalrestaurants en zelfs in onze huizen; technieken voor het desinfecteren van plastic zijn echter altijd aanwezig geweest om de hygiëne, netheid en gezondheid te behouden.

Om te leren hoe u dit soort materiaal kunt ontsmetten, leest u verder en leert u enkele effectieve technieken voor het ontsmetten van plastic in uw bedrijf.

Vergeet niet dat om de verspreiding van ziekten te voorkomen, vooral wanneer deze worden veroorzaakt door virussen die zich vrijelijk verspreiden, het noodzakelijk is om een adequate desinfectie uit te voeren van plastic materiaal en oppervlakken die worden blootgesteld aan besmetting.

Hoe desinfecteer je een plastic container?

¿Cómo desinfectar un envase de plástico?

Er zijn verschillende processen die kunnen worden uitgevoerd om plastic materiaal te desinfecteren voor hergebruik, waarbij de hygiëne wordt gewaarborgd, waaronder we hebben

Chemische desinfectie

Voor het uitvoeren van chemische desinfectie is het noodzakelijk om een desinfectiemiddel of reinigingsoplossing te gebruiken.

U moet de juiste hoeveelheid water en reinigingsmiddel berekenen om plastic materiaal te desinfecteren.

De plastic bakjes moeten vervolgens onder water worden gedompeld met de desinfecterende oplossing en een paar minuten blijven staan, vervolgens worden verwijderd en in de lucht worden gedroogd.

Stoomdesinfectie

Stoomdesinfectie is een eenvoudig proces, om plastic te desinfecteren moet u een pot met een deksel gebruiken om de containers die u wilt desinfecteren binnenin te plaatsen.

Vervolgens vult u de pot met water tot een aanzienlijke hoogte, niet meer dan de helft van de capaciteit, op deze manier vermijdt u het morsen van het water wanneer u de pot afdekt en plaatst u deze op het vuur.

U moet wachten tot het water kookt en de pot 5 minuten in de pot houden, zodat de potjes de nodige stoom voor de desinfectie krijgen.

Aan het einde van deze tijd haalt u de containers uit het water, droogt u ze af met een schone keukendoek en zijn ze klaar voor gebruik in uw bedrijf.

Ontsmetting van het huis

Het proces van huisdesinfectie is vergelijkbaar met dat van stoomdesinfectie, hoewel ze verschillen in dat voor het steriliseren van plastic het nodig is om de containers die gedesinfecteerd moeten worden volledig onder te dompelen in water.

Om ongelukken te voorkomen, moet u zich onthouden van het inbrengen van plastic verpakkingen als het water kookt, omdat dit door de verandering van de temperatuur warm water kan doen spatten.

Hoe kun je plastic voorwerpen op een natuurlijke manier desinfecteren?

¿Cómo desinfectar objetos de plástico de forma natural?

Om de desinfectie van plastic voorwerpen op een ecologische manier te garanderen, zullen we drie gemakkelijk toegankelijke producten delen die u zullen helpen om plastic te desinfecteren zonder schade aan het milieu te veroorzaken.

Om dit natuurlijke desinfectiemiddel te verkrijgen, moet u verschillende lepels zuiveringszout met azijn en warm water mengen.

U kunt ook plastic materiaal testen en desinfecteren met behulp van een oplossing met azijn en water.

Om plastic op een natuurlijke manier te ontsmetten, moet u het voorwerp enkele uren laten weken in de oplossing die gemaakt is met bicarbonaat, azijn en water.

Als u plastic materiaal van sommige huishoudelijke apparaten wilt desinfecteren, kunt u het met een borstel of een microvezeldoek aanbrengen, waarbij u voorzichtig wrijft om plastic te desinfecteren. Daarna moet u het apparaat met water afspoelen, afdrogen met een schone en droge doek om het in werking te stellen.

Tips voor het ontsmetten van plastic verpakkingen in uw bedrijf

Tips para desinfectar envases plásticos en tu negocio

Over het algemeen worden plastic verpakkingen gebruikt om voedsel in uw bedrijf te bewaren en op te slaan.

Om de hygiëne van plastic verpakkingen te handhaven, is het noodzakelijk om enkele tips in praktijk te brengen waarmee u kunt leren hoe u plastic voorwerpen kunt desinfecteren. Daaronder kunnen we noemen:

 • Voordat u een nieuwe container in uw bedrijf gebruikt, is het noodzakelijk om deze te wassen en te desinfecteren met warm water en afwasmiddel.
 • Vermijd het opslaan van warm voedsel of warme dranken, op deze manier vermijdt u dat het aroma van het voedsel wordt overgebracht naar de plastic container.
 • Om vlekken en onaangename geuren in de containers te verwijderen en om plastic materiaal te desinfecteren, hoeft u slechts warm water en een paar druppels chloor in deze oplossing te doen en de container 8 tot 12 uur te laten staan. Houd de container afgedekt en laat een opening achter zodat de lucht kan circuleren.
 • Een andere populaire optie om vlekken op plastic verpakkingen te voorkomen is om ze te besproeien met zonnebloemolie voor het serveren van voedsel.

Aanbevelingen voor een veilig gebruik van ontsmettingsmiddelen

Recomendaciones para el uso seguro de desinfectantes

Enkele van de aanbevelingen die we in gedachten moeten houden voor het veilig gebruik van ontsmettingsmiddelen zijn

 • Gebruik huid- en oogbescherming om ongelukken bij spatten te voorkomen.
 • Eet of adem deze producten niet, want ze kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.
 • Zorg voor een geventileerde ruimte bij het ontsmetten van plastic.
 • Gebruik de hoeveelheid desinfectiemiddel
 • Verdun het desinfectiemiddel met water op kamertemperatuur.
 • Meng het desinfectiemiddel niet met andere chemicaliën.
 • Houd desinfecterende middelen uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Voorzorgsmaatregelen bij het ontsmetten van plastic materiaal

Precauciones al desinfectar material plástico

Tot slot geven we u enkele voorzorgsmaatregelen die u moet volgen bij het ontsmetten van plastic:

 • Vermijd het gebruik van heet water om plastic materiaal te desinfecteren, tenzij het plastic zich tegen een dergelijke behandeling verzet, aangezien deze handeling schade aan plastic verpakkingen kan veroorzaken.
 • Gebruik producten die niet corrosief zijn of voorwerpen kunnen beschadigen bij het ontsmetten van plastic.
 • Wanneer u containers voor langere tijd gebruikt, zorg er dan voor dat u ze schoonmaakt door de containers te vullen met water en soda te bakken.

We hopen dat met deze tips het desinfecteren van plastic in uw restaurant of thuis een eenvoudige en snelle taak zal zijn.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.