fbpx

Hoe zet je een wafelzaak opzetten

Como-montar-negocio-de-gofres

Het een wafelzaak opzetten is een goed alternatief voor wie in de levensmiddelensector wil investeren. En het lijdt geen twijfel dat deze luchtige desserts favoriet zijn bij zowel kinderen als volwassenen.

Dus, als je wilt leren hoe je een wafelwinkel moet beginnen, ben je hier op de juiste plaats. Want hier bij Monouso informeren wij u over de basisstappen om met deze vorm van catering business te beginnen. Bent u geïnteresseerd, lees dan verder!

Een wafelzaak beginnen Hoe winstgevend is het?

De wafel is een heerlijk dessert dat al sinds de Middeleeuwen bestaat, en het is gelukt om lang te blijven bestaan. In feite is het er niet alleen in geslaagd een favoriet onder de wereldbevolking te worden, maar is het er ook in geslaagd een favoriet onder de wereldbevolking te worden. Daarom is het normaal om deze franchises overal te zien, met zijn gevarieerde toppings van karamel, fruit, chocolade of zelfs ijs.

In de horeca zijn wafelzaken altijd duurzaam geweest. Het is echter raadzaam het te combineren met andere aanbiedingen om het nog rendabeler te maken.

In de eerste plaats moet u weten dat u geen voorafgaande ervaring of uitgebreide opleiding nodig hebt. Surf gewoon een paar minuten op het web en u zult vele recepten zien, die met een beetje oefening bij iedereen in de smaak zullen vallen.

Bovendien vergen de kleine franchises die we vaak zien in winkelcentra en bioscopen, niet veel investeringen. En als u erin slaagt het op de juiste plaats te zetten, zult u zien hoe uw inkomsten in korte tijd zullen verveelvoudigen.

Als het om professionele wafelmachines gaat, moet u weten dat er vele vari├źteiten, maten en modellen zijn. Het goede nieuws is echter dat ze allemaal zeer betaalbaar zijn. Dit komt omdat zij gericht zijn op maximale productiviteit, eenvoudige reiniging en optimale temperatuur.

Voor al het bovenstaande geloven wij dat u uw onderneming kunt beginnen met een bescheiden investering en in korte tijd een behoorlijk inkomen kunt verdienen.

5 effectieve stappen om een wafelwinkel op te zetten

Als u ons tot nu toe gevolgd hebt, dan is dat omdat u geïnteresseerd bent in het investeren van tijd en geld in dit hospitality business model. Lees dus stap voor stap hoe u een winstgevende wafelzaak kunt beginnen:

1. Plan de kenmerken van uw wafelwinkel

Om te beginnen moet u bepalen hoe uw bedrijfsmodel eruit zal zien om actie te ondernemen en het te verwezenlijken:

 • Begin idealiter met het plannen van de lijst van producten die u zult aanbieden.
 • Indien u wafels wenst te verkopen om ze buiten de zaak te nuttigen, is het noodzakelijk dat u over aangepaste verpakkingen en wegwerpzakken beschikt.
 • Als u daarentegen wilt dat de wafels ter plaatse warm worden gegeten, moet u zorgen voor een ruimte die comfortabel genoeg is. Daartoe moet u een paar tafels en stoelen aanschaffen die passen bij het bedrijfsimago van de zaak.
 • Ook zult u technologische apparatuur nodig hebben, zoals computers, printers en andere apparatuur die nodig is voor de administratie van uw nieuwe bedrijf.
 • Vergeet niet uw recepten en ingredi├źnten van tevoren te testen. Praat met uw potenti├źle klanten en kom hun voorkeuren te weten. Het is misschien zelfs een goed idee om uw concurrenten te benaderen en te kijken naar de smaken met de hoogste omzet.

2. Wafelmachine en speciale kookapparatuur

Nu, concentreer je op het kopen van strijkijzers of een wafel maker. Deze kosten tussen de $45 en $75, en met slechts een paar ben je klaar om te gaan.

In die zin kunt u kiezen tussen de traditionele ronde wafel, de typische rechthoekige wafel of het visgraatmodel, dat vreemd genoeg ieders favoriet is. U kunt echter ook opteren voor modellen met meerdere wafels, waarmee u de platen kunt verwisselen om spelenderwijs vormen aan te bieden in de presentatie van uw producten.

maquina-de-gofres-profesionales-para-negocio

Als je begint, is eenvoudige apparatuur prima. Naarmate uw bedrijf groeit, zult u echter andere gespecialiseerde machines kunnen aanschaffen , zoals autom aten, lolly’s, wafelbubbels, enzovoort.

Daarnaast raden wij u aan te investeren in andere keukenbenodigdheden zoals spatels, kommen en wegwerpservies.

Een van de andere machines die u in uw wafelzaak kunt opnemen, is een koelkast die groot genoeg is. Ideaal om andere gemakkelijk te verkopen voedingsmiddelen en dranken zoals frisdranken en ijs in uw aanbod op te nemen.

Bovendien kunt u een vitrine voor toppings toevoegen, om uw producten te beschermen wanneer ze niet in gebruik zijn. U kunt het ook aanvullen met een natuurlijke sappenhoek, blenders, warme chocolademelk machine, enz.

3. Verspreid het product op uw doelmarkt

Als het uw bedoeling is om wafels in het groot aan te bieden, moet u een aantrekkelijke verpakking ontwerpen die het imago van het product laat zien. Daarin moet u de gebruikte ingredi├źnten en de voedingswaardetabel vermelden.

Een doeltreffende strategie is het verstrekken van monsters aan wederverkopers en distributeurs. Ook raden wij u aan demonstraties van de wafels te plannen in onder meer supermarkten, apotheken en bioscopen. Op die manier zullen uw klanten zich met het product beginnen te identificeren om snel klantenbinding op te bouwen.

Probeer in contact te komen met uw buren, wees aanwezig in virtuele verkoopsgroepen en neem contact op met andere bedrijven om allianties aan te gaan.

4. Huur mensen in die uw waarden delen

Een wafelzaak heeft niet veel personeel nodig. Maar het is heel belangrijk dat u nu nagaat welke werknemers deel kunnen uitmaken van die bedrijfsfamilie.

U kunt al het bovenstaande hebben, maar als uw personeel uw bedrijfsvisie niet deelt, komt u gewoon niet vooruit. In dit geval is training het meest effectief.

Cre├źer ruimtes om uw bedrijfsproject, doelstellingen, missie, visie en waarden te socialiseren. Zorg er ook voor dat iedereen gelijktijdig wordt opgeleid in het omgaan met en het onderhoud van de machines. Op die manier zal het vertrouwen groeien en zullen zij zich deel van hetzelfde team voelen.

5. Koop software voor bedrijfsbeheer voor uw bedrijf

Een beheersoftware zal u helpen uw bedrijfsactiviteiten uit te voeren door processen te vereenvoudigen en te automatiseren. Hiermee hebt u een bondgenoot voor aanvragen, inventaris, uitgaven, inkomsten en vele andere administratieve activiteiten.

Een dergelijke toepassing zal de kosten drukken en het werk veel effici├źnter maken, waardoor het bedrijf kostbare tijd bespaart. Tot de alternatieven die het best bij uw bedrijf passen behoren XD Software, TPV 123 FastFood, Hostelt├íctil en Loyverse, naast vele andere.

Aan de andere kant stellen wij voor dat u uw bedrijf versterkt door het gebruik van leveringstoepassingen. Met hen zou het potenti├źle aantal klanten verveelvoudigen. Sinds de pandemie geeft een groot deel van de bevolking de voorkeur aan het comfort van hun huis om hun eten te bestellen en te genieten. U zou zeker een voordeel hebben op uw concurrenten, aangezien uw klanten toegang zouden hebben tot aanbiedingen en promoties.

Hoe maak je wafelbeslag, het beste recept om mee te beginnen

Hoewel er 3 recepten voor wafels bestaan (Belgische, Luikse en Amerikaanse wafels), hebben wij besloten om te beginnen met dit ideale zelfgemaakte recept, omwille van de kostenanalyse:

Selectie van Belgische wafels met room in Brussel

Voor 8 porties wafels heb je nodig:

 • 250 gram bloem voor alle doeleinden.
 • 25 gram verse gist of 8 gram droge gist.
 • 150 gram suiker
 • 100 ml melk
 • 100 gram boter
 • 3 gram zout
 • Vanille
 • 2 eieren (het eiwit gescheiden van het eigeel).

Nu hoef je alleen nog maar de ingredi├źnten te mengen en het wafelijzer te kiezen dat je gaat gebruiken en je bent klaar!

In dit opzicht is het belangrijkste te begrijpen dat niet alle wafels hetzelfde zijn en dat de ontvankelijkheid voor het publiek van land tot land zal afhangen. Vandaar het belang van een voorafgaand onderzoek om uw bedrijf vanaf het eerste moment winstgevend te maken.

Slotoverwegingen

Tot slot, neem nota van deze tips om uw eerste stappen in de wafelbusiness veilig te laten verlopen:

 • Een wafelzaak gaat niet alleen over het beslag . U moet ook een grote verscheidenheid aan toppings en toppings toevoegen om alle smaken te behagen. Zo kan iedereen zijn favoriete wafel op ├ę├ęn plek kiezen. Creativiteit zal de sleutel zijn om oneindig veel mogelijkheden te combineren, hoewel ieders favoriet bijna altijd room en chocolade is, gecombineerd met fruit, ijs, jam en snoepjes.
 • Als u winstgevendheid nastreeft, kunt u het best verschillende opties in uw bedrijfsmodel combineren. Op die manier beperkt u uw aanbod niet tot een klein publiek, maar breidt u uw mogelijkheden uit. Combineer uw wafelhandel met cr├¬pes, ijs of churros, en uw eerste stappen zullen minder riskant zijn.
 • De rentabiliteit van dit type onderneming zal van vele factoren afhangen, hoewel het zeer duidelijk is dat geen voorafgaande ervaring vereist is. Het belangrijkste is te leren hoe je het juiste recept klaar maakt en de rest zal veel gemakkelijker gaan.
 • Beperk je niet tot het verkopen van desserts. Overweeg al uw opties en ga altijd een stap verder. Hartige wafels zijn een trend geworden voor lunch, snacks en diner. Ze kunnen gecombineerd worden met kip, salade, zalm, kaas, ei, ham, en eindeloos veel opties. Het beste is dat wafelmachines geen onderscheid maken tussen zoete en hartige wafels, dus dat zal niet beperkend zijn.

Tot zover onze post over hoe een winstgevende wafelzaak te beginnen. Nu kunt u beginnen met de stappen om dit populaire cateringmodel werkelijkheid te maken. En vergeet niet dat u in onze online winkel de juiste wegwerpbenodigdheden voor uw bedrijf vindt. Neem een kijkje!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.