fbpx

Stappen om een bar op te zetten en naar de top te brengen

Het opzetten van een bar, waar ook ter wereld, brengt een reeks stappen en verantwoordelijkheden met zich mee die zeer serieus genomen moeten worden, evenals betrokkenheid en geduld.

Het hebben van een duidelijke waardepropositie stelt u in staat om de basis van uw bedrijf te leggen, de strategie├źn te bepalen die het project ten goede zullen komen en differentiatie te bereiken ten opzichte van de concurrentie.

Een optie die zeker het verschil zal maken in uw voorstel heeft te maken met de klantenservice, het hebben van een prettige sfeer met goede drankjes en uitstekende muziek.

Met deze elementen garandeert u -zonder dubbelen- nacht na nacht een volledige capaciteit, maar dat is de toekomst.

Voor nu gaan we ons richten op het geven van de informatie die je nodig hebt om een bar op te zetten, gemakkelijk en zonder te sterven in de poging.

Aspecten waar u rekening mee moet houden voordat u uw bar opent

Aspectos que deber considerar antes de abrir tu bar

Wanneer we een bar gaan openen of opzetten is het noodzakelijk om rekening te houden met verschillende aspecten, die nodig zijn om een optimaal beheer van het bedrijf te nemen.

Daarnaast zal een effectief management ons op weg helpen om klanten en bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Een van die die ons zo gelukkig maakt dat we willen herhalen.

Het is handig om een businessplan te hebben dat de investering definieert die nodig is om het project te starten, evenals de strategie├źn die zullen worden ontwikkeld om de winstgevendheid van het bedrijf te bereiken.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met details zoals: schema’s, beveiliging, toegangscontrole en geluidsisolatie van de gebouwen die de naleving van de wettelijke voorschriften garanderen.

Andere aspecten waarmee u rekening moet houden bij het opzetten van een bar zijn

Cre├źer een omgeving waar iedereen wil zijn

Crea un ambiente donde todos quieran estar

Het opzetten van een bar hoeft geen hoofdpijn te zijn, u moet uw klanten gewoon een aangename, toegankelijke en comfortabele ruimte bieden, met een coherente decoratie die de persoonlijkheid van uw bedrijf benadrukt

Door het vernieuwen van het serviceconcept kunt u elementen verzamelen die u in staat stellen een ervaring te bieden die de verwachtingen van uw klanten overtreft door het aanbieden van kwaliteitsproducten, een uitstekende service en de voorkeur van de bezoekers.

De omgeving of sfeer is de som van ruimte, decoratie, meubilair, aandacht, muziek en drank, als hoogtepunten. Alles moet intelligent worden geselecteerd om de weg naar succes te kunnen betalen.

Mooi en goed ingericht pand

Local hermoso y bien decorado

Een essentieel element is de inrichting van uw bar, met een mooie plek waar de elegantie en distinctie van uw bedrijf uw bezoekers zal boeien.

Bij het opzetten van een bar is het ook belangrijk om rekening te houden met de locatie van het pand, het hebben van een goede zichtbaarheid en gemakkelijke toegang zorgt ervoor dat uw klanten de plaats kunnen bezoeken zonder enig ongemak, waardoor hun voorkeur wordt gegarandeerd.

Leveranciers nodig om een bar op te zetten

Proveedores necesarios para montar un bar

Leveranciers zijn degenen die u in staat stellen uw diensten aan te bieden. Daarom moet u verantwoordelijke bedrijven hebben, die zich inzetten voor uw bedrijf en innovatief zijn in de sector.

Een van die opties is Monouso. Wij bieden een breed scala aan producten die de goede werking van uw bedrijf en de begeleiding van een goede service garanderen.

In onze online winkel, Monouso, vindt u kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen, waardoor uw investering en voorkeur gegarandeerd is.

We hebben ook een thuisbezorgservice, waardoor we uw bestelling in het comfort van uw bedrijf of thuis kunnen afleveren

Promotie

Promoci├│n

De promotie van uw bedrijf is een instrument dat u zal helpen om uw project bekend te maken en te promoten, waarbij de voordelen en functies ervan worden getoond.

Dit stelt u in staat om klanten aan te trekken en de nodige strategie├źn te implementeren om loyaliteit te bereiken.

Het gebruik van sociale netwerken om uw bedrijf te promoten zal u in staat stellen om klanten aan te trekken en zo de verkoop te verhogen, waardoor de nodige winstgevendheid voor het succes van uw bedrijf wordt bereikt.

Het is echter noodzakelijk om een businessplan te hebben dat als leidraad dient om te voldoen aan de strategie├źn die de aanwezigheid van het merk in de online omgeving ten goede komen. Daar hebben we het later nog wel over.

Personeel nodig voor het opzetten van een bar

Personal necesario para montar un bar

Dit onderdeel is zeer relevant bij het opstarten van een project vanaf nul, aangezien het essentieel is om geschoold personeel te hebben dat voldoet aan de vastgestelde normen en een kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen.

De prestaties van het personeel in uw bar zullen een impact hebben, niet alleen op de goede service, maar ook op de loyaliteit van uw klanten.

Daarom is het noodzakelijk om een andere en plezierige ervaring te bieden die de verwachtingen van uw klanten overtreft.

Een goed werkend team garandeert het succes in het beheer van uw bedrijf en bevordert de continue ontwikkeling van uw project

Andere punten om rekening mee te houden bij het opzetten van een bar

Otros puntos que debes considerar para montar un bar

Voor het opzetten van een nieuw businessmodel – in dit geval het opzetten van een bar – zijn er strategie├źn die een reeks stappen bevatten die als leidraad dienen om uw project tot een goed einde te brengen:

 • Hebben een duidelijk idee van het te ontwikkelen project.
 • Om over de nodige instrumenten te beschikken om uw project uit te voeren.
 • Evalueer de beschikbare middelen om uw project uit te voeren.
 • Definieer de producten of diensten die uw project aanbiedt.
 • Bepaal het profiel van uw klant.

Bedrijfsplan

Plan de negocio

Wanneer u een project start dat middelen nodig heeft, is het essentieel om een businessplan te hebben dat de doelstellingen en acties bepaalt die nodig zijn om de openingsdag te bereiken.

Daar moet u het bedrag van de initi├źle investering die nodig is om dat project te starten, vaststellen. U kunt het in fasen of alles vanaf het begin implementeren.

Het businessplan zal ons in staat stellen om de behoeften, projecties en verwachtingen met betrekking tot de ontwikkeling en de evolutie van het bedrijf te bepalen.

Een goed businessplan zal het management van uw project ten goede komen en oplossingen voorstellen die uw bedrijf een boost geven en tegelijkertijd nieuwe kansen op succes kunnen bieden.

Geld nodig om na te denken over het idee of de initi├źle investering

Dinero necesario para pensar la idea o inversi├│n inicial

Het werkkapitaal of de initi├źle investering is het kapitaal dat u nodig heeft om uw bedrijf op te zetten, dat tussen 10% en 15% van de investering bedraagt.

Om uw activiteit te ontwikkelen moet u een plaats of vestiging vinden en moet u ook investeren in de verschillende fasen van het proces.

Laten we eens kijken wat de belangrijkste aspecten zijn waarmee je rekening moet houden bij het opzetten van een bar:

 • Technisch project van het werk en de opening: het wordt uitgevoerd om de openingsvergunning aan te vragen, het heeft een kostprijs van 200 euro.
 • Inrichtingswerken: het is een hervormingsproject waarbij alle noodzakelijke aanpassingen voor de opening van uw bar zijn inbegrepen, de geschatte kosten zijn 3.500 euro.
 • Openingsvergunning: deze procedure kost 1.400 euro. Het is noodzakelijk wanneer het pand van uw bedrijf is overgenomen door middel van een overdracht en een aantal verbouwingen nodig zijn voor de opening.
 • Bouwvergunning: aangevraagd bij het gemeentehuis en kost gemiddeld 200 euro.
 • Registratie als zelfstandige: dit is een vrije procedure. Het beste is dat je het via het internet kunt doen.
 • Machines en meubilair: de kosten van dit onderdeel zijn afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf en uw smaak. U kunt de mogelijkheid overwegen om gebruik te maken van tweedehands elementen of zoeken naar sponsoring van leveranciers om de kosten te verlagen.

Gemiddeld wordt geschat dat de investering die nodig is om een bar op te zetten ongeveer 110.000 euro bedraagt.

Bereid je voor op de procedures

Prepárate para los trámites

De noodzakelijke procedures voor het opzetten van een bar en het beheren van de bedrijfsvoering vereisen een technisch project en een bouwvergunning als het pand moet worden verbouwd.

Het bedrijf moet geregistreerd zijn in het Bedrijvenregister en het Toeristenregister van de overeenkomstige Autonome Gemeenschap om de licentie te verkrijgen die het schenken van alcohol en het aanbieden van muziek mogelijk maakt.

U moet tussen 3.000 en 6.000 euro in deze registratie investeren.

De gemiddelde kosten voor het bereiken van een adequate geluidsisolatie in uw bar liggen tussen de 10.000 en 15.000 euro. Dit is essentieel om problemen met uw buren te voorkomen.

Er zijn veel procedures die u moet volgen.

Om u het leven gemakkelijker te maken, laten we u een lijstje achter met de belangrijkste procedures die moeten worden uitgevoerd bij het opzetten van een bar:

 • Sociale Zekerheid: het beheer van de registratie in de RETA, de communicatie van de opening van het werkcentrum en de registratie van het bedrijf, evenals de registratie en aansluiting van de werknemers.
 • Belastingen: deze procedures omvatten de volkstellingsaangifte, de aanvraag van het CIF en de registratie in de IAE.
 • Exploitatievergunning: deze formaliteit wordt aangevraagd bij het gemeentehuis en geeft toestemming voor het gebruik van de lokalen of voorzieningen die de stedelijke, milieu- en veiligheidsomstandigheden garanderen.
 • Eigendomsoverdracht van de vergunning: dit geldt wanneer u een pand huurt dat een vergunning heeft voor de ontwikkeling van een of meer activiteiten. Deze procedure wordt uitgevoerd op het gemeentehuis waar de eigendomsoverdracht wordt aangevraagd.
 • Terrasvergunning: het gemeentehuis behandelt deze aanvraag. Hiermee wordt het openen en bedienen van de bar met toegang tot deze ruimte toegestaan, de elementen van het stadsmeubilair en hun afmetingen moeten worden aangegeven.
 • Vergunning voor de installatie van speelautomaten: deze procedure wordt uitgevoerd door het bedrijf dat de speelautomaatdienst levert.
 • Voedselverwerkingskaart: dit document wordt afgegeven door het regionale ministerie van Volksgezondheid en Consumentenzaken voor personeel dat rechtstreeks contact heeft met levensmiddelen.

Wij hopen dat deze informatie nuttig is en u begeleidt op weg naar het opzetten van een bar, een uitstekend bedrijf dat de winst genereert die u zoekt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.