fbpx

Gids voor het opzetten van een bakkerij zonder moeite

Bakken is een beroep dat vele jaren teruggaat en van groot belang is in het dagelijks leven van mensen. Het opzetten van een bakkerij kan een gecompliceerde taak zijn, maar het volgen van de juiste stappen zal niet zo vervelend zijn.

Brood is een fundamenteel voedingsmiddel in de voeding van mensen, dus u moet de beste prijzen en kwaliteitsproducten in uw bedrijf aanbieden.

Ken het papierwerk dat u moet doen, de machines die nodig zijn om de productie van uw bedrijf te starten, wat de profielen van de in te huren mensen moeten zijn en de factoren om de locatie van de vestiging te kiezen.

Soorten bakkerij

Tipos de panader├şa

Een van de eerste stappen die u moet nemen is het kiezen van het type bakkerij dat u gaat opzetten, als u ter plaatse gemaakte broden gaat aanbieden of als u de broden gaat verpakken en in vitrines gaat zetten zoals in supermarkten.

Kies het type bakkerij dat winstgevend is voor de investering die u maakt en de ruimte waarin u gaat verkopen om het bedrijf niet te verzadigen.

Kantoorbakkerij

De verzendingsbakkerij is degene die brood verkoopt dat in een andere bakkerij is gemaakt of dat is gewijd aan het bakken van voorgebakken en diepvriesbrood.

Dit type bakkerij vereist geen grote investering, want je hoeft alleen maar een vriezer te kopen om de broden te bewaren, de oven om ze te bakken, de planken om de broden aan te bieden en het geld om de diepvriesbroden te kopen.

Eigen brood of bakkerij

Jarenlang hebben de meeste bakkerijen hun verkoopconcept veranderd om zich te richten op kwaliteit, versheid en natuurlijkheid.

In dit type bakkerij komen klanten binnen en zien ze de verscheidenheid aan producten die ze aanbieden en de grondstoffen die ze gebruiken om ze te maken.

In tegenstelling tot verzendingsbakkerijen heeft de bakkerijzaak de persoon die het bedrijf opricht nodig om kennis te hebben over het werken in bakkerijen, om hun medewerkers een opleiding te geven over de producten die op het terrein worden geserveerd en hoe ze die moeten maken.

Eisen voor het opzetten van een bakkerij volgens het type

Requisitos para montar una panader├şa seg├║n su tipo

Elk type bakkerij heeft zijn eigen opvallende verschillen, dus de eisen die je moet stellen om te beginnen met werken zijn niet hetzelfde.

Eisen voor het opzetten van een broodbureau

Voor het opzetten van een broodwinkel heeft u alleen een vergunning nodig die de verkoop van voedingsmiddelen toestaat, zoals die in supermarkten en buurtwinkels te vinden zijn.

De verkoopvergunning wordt aangevraagd en wanneer deze is goedgekeurd, wordt een verklaring en een technisch project van de plaats gemaakt om de vergunning voor het openen van het pand te verkrijgen. Als u de vergunning krijgt, kan het werk beginnen zonder dat er een inspectie nodig is.

Wanneer uw bedrijf operationeel is, zullen de gezondheidsdienst en het gemeentehuis regelmatig bezoeken afleggen om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de stedenbouwkundige en gezondheidsvoorschriften.

Ontdek alles wat je nodig hebt om een bakkerij te openen

Broodbakkers die met maximaal 7,5 kilowatt vermogen werken, moeten net als in broodwinkels communiceren om een vergunning voor de verkoop van levensmiddelen te verkrijgen.

Als het vermogen meer dan 7,5 kilowatt bedraagt, maakt de bakkerij deel uit van de geclassificeerde activiteit en zijn er meerdere vergunningen nodig.

Het is noodzakelijk om een gezondheidsregistratienummer, een gezondheidsvergunning, een stedenbouwkundige vergunning en een milieuvergunning te verkrijgen om het bedrijf te openen.

Omdat je naar verschillende instanties en kantoren moet gaan die deze papieren behandelen, worden de procedures traag en wordt de openingsdatum van het pand vertraagd.

Laat niets aan het toeval over: tips voor het selecteren van een locatie

No dejes nada a suerte: Consejos para seleccionar la ubicaci├│n

Bij het bezoeken van de mogelijkheden van de plaatsen waar je een bakkerij zou kunnen opzetten, moet je de omgeving bezoeken en op zoek gaan naar eenvoudige maar relevante informatie.

U moet controleren of er al concurrentie is in de buurt van uw bedrijf en welke opties er worden aangeboden aan het publiek, hoe de mensen in de omgeving zijn en welke locaties er in de buurt van uw bedrijf zijn.

Het beantwoorden van dit soort vragen is belangrijk om te voorkomen dat er concurrenten in de buurt zijn, die bijna dezelfde producten verkopen en hun opties kiezen op basis van kwaliteit, prijs of loyaliteit aan de bakkerij.

Daarom is het het beste om een plaats te krijgen in een gebied waar niet veel bakkerijen zijn en waar veel mensen wonen.

Welke apparatuur heb je nodig?

┬┐Qu├ę equipamiento necesitas?

Wanneer u uw vestiging opent, heeft u meer nodig dan een loket en een kassa. Je hebt de apparatuur nodig om het brood te maken, de planken, de decoratie en de noodproducten.

Hoewel er verschillende soorten bakkerijen zijn, heeft u bijna dezelfde apparatuur nodig, bestaande uit ovens, deegmixers, tafels, rijskasten, broodbakplaten, een koelkast en bakgereedschap.

Wat de structuur betreft, dient de inrichting te beschikken over rookafzuigers, nooduitgangen en brandblussers.

Stap voor stap een bakkerij opzetten

Paso a paso para montar una panader├şa

De essenti├źle stappen die u moet volgen om een kwaliteitsbakkerij op te zetten zijn de volgende:

  • U moet de gemeentelijke activiteitsvergunning verkrijgen. Hiervoor moet u een technisch basisproject presenteren dat aangeeft dat uw vestiging aan alle eisen voldoet om aan de slag te gaan.
  • U moet ook een brandplan ontwerpen, de licentiekosten betalen en de NIF of CIF van uw bedrijf hebben.
  • Nadat de vergunning is goedgekeurd, kunt u beginnen met het inrichten van de inrichting als u een bouwvergunning heeft.
  • Na afloop van de renovatie komt het gemeentehuis bij u langs om te controleren of u zich aan de regels houdt en om u de openingsvergunning te overhandigen.
  • Als u wilt dat uw klanten een plekje buiten het pand hebben, moet u een vergunning aanvragen voor het plaatsen van kaarsen.
  • Voordat u inkomsten uit de bakkerij gaat ontvangen, moet u een volkstellingsaangifte doen waarin u uw belastingsituatie uitspreekt.

Strategie├źn voor de bakkers van de toekomst

Estrategias para panaderos del futuro

De bakkerij is ge├źvolueerd van een klein familiebedrijf naar een bedrijf met een grote vraag en concurrentie.

In deze tijden is het noodzakelijk om zich aan te passen aan nieuwe technologie├źn en niet de traditionele te blijven die mettertijd verouderd zal raken.

Door de toenemende concurrentie hebben de bakkerijondernemers hun inspanningen verdubbeld om het bedrijf te zijn dat de beste kwaliteit en een grotere verscheidenheid aan producten biedt in vergelijking met de rest.

Als nieuwe ondernemer is het belangrijk om de sector te kennen en te weten hoe er wordt omgegaan met het opzetten van een bakkerij, dus als u deze strategie├źn correct toepast, komt u dichter bij het succes en de winst die u in uw bedrijf wilt hebben.

Gebruik de apparatuur volgens de laatste ontwikkelingen

Het werk in een bakkerij is sterk door de langere werktijden, de 365 dagen dat ze werken en de grote dagelijkse productie.

Daarom maakt het gebruik van nieuwe apparatuur het werk van uw medewerkers gemakkelijker en verbeteren hun werkomstandigheden. Daarnaast worden banen aangeboden aan mensen die geen ervaring hebben, maar die leren hoe ze elk apparaat moeten gebruiken.

Kwaliteit: de basis van een succesvol bedrijf

Kwaliteit is essentieel om potenti├źle klanten aan te trekken en hen te laten kiezen voor uw producten boven die van de concurrentie.

Als u wilt dat uw producten vers en van hoge kwaliteit zijn, moet u investeren in de beste grondstoffen, zodat ze de knapperige en zachte textuur hebben die klanten in een brood zoeken.

U kunt ook proberen om op elk moment van de dag brood en broodjes uit te brengen, zodat klanten een vers product uit de oven kopen.

Innoveren en opties aanbieden

Om meer winst te maken is het belangrijk dat u een breed scala aan producten aanbiedt om het aanbod van uw bedrijf te vergroten.

Klanten willen graag opties hebben om te kiezen wat ze het lekkerst vinden en te proeven, dus de verkoop van weinig soorten brood is een nadeel voor uw bedrijf.

Naast de bakkerij, kunt u een speciale ruimte voor het bakken en een andere ruimte voor het maken van gebak in het geval u zin heeft in het eten van een snoepje of het kopen van een taart voor een feestje.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.