fbpx

Ecologische restaurant: booming trend voor 2021

Biologisch restaurant Booming trend voor 2021

Groene restaurants zijn een geweldig alternatief als u bezorgd bent over de zware en onuitwisbare ecologische restaurant die u op de planeet achterlaat.

Door hun concept zijn biologische restaurants onschadelijk voor het milieu en de gezondheid van hun klanten.

Steeds meer gastronomische bedrijven zetten in op dit bedrijfsmodel en sluiten zich aan bij de verandering die onze planeet nodig heeft.

Ontdek wat een groen restaurant te bieden heeft, wat de voordelen zijn en hoe u ze in ├ę├ęn oogopslag kunt herkennen.

Wat is een biologisch restaurant?

Groene restaurants zijn gastronomische etablissementen die hun dienstverlening zo beheren dat schade aan het milieuwordt vermeden.

In elk zogenaamd biologisch restaurant worden grondstoffen gebruikt die de natuur respecteren, maar tegelijkertijd van hoge kwaliteit zijn.

Anderzijds is er een intelligent beheer van diensten, zoals elektriciteit en water, en bevorderen zij ecologisch werk door hun eigen moestuinen te hebben.

Minimumvereisten om een biologisch restaurant te zijn

Minimumvereisten om een biologisch restaurant te zijn

Een biologisch restaurant heeft kwaliteiten die het onderscheiden van een gewoon restaurant, vooral wat betreft het beheer van de keuken en de bediening.

Op dezelfde manier moet de inzet van biologische restaurants voor de zorg voor het milieu opmerkelijk zijn.

Daarom moet elk restaurant aan de volgende eisen voldoen om als biologisch te worden aangemerkt.

Eigen en nabijgelegen boomgaard

Een biologisch restaurant moet tuinen hebben in de buurt van zijn etablissement, ongeacht of ze klein of groot zijn.

Deze tuinen zijn een grote steun voor de teelt en de oogst van de grondstoffen die worden gebruikt voor de bereiding van de gerechten op het menu.

Meer dan een tuin in de buurt te hebben, is het ook een uitstekende optie om een veel grotere tuin te kopen op een afgelegen plaats in de stad, om een grotere oogst te hebben voor het bedrijf.

Ondersteuning van de plaatselijke landbouw

Heb je geen eigen tuin? Maak je geen zorgen, je hebt nog steeds een kans om als een biologisch restaurant beschouwd te worden.

Biologische restaurants geven er de voorkeur aan groenten en peulvruchten in te kopen bij plaatselijke producenten.

Dit garandeert zowel de versheid van elk product als het respect voor het milieu op elk moment, van de teelt tot de oogst.

Gezuiverd water in de zaak

Een van de grootste problemen waarmee de planeet wordt geconfronteerd, is het overmatig gebruik van water, dus biologische restaurants bieden hiervoor een oplossing.

Deze bedrijven gebruiken gezuiverd water voor de bereiding van de recepten, de irrigatie van de groentetuinen en de bereiding van de dranken.

Het water ondergaat een filterproces om micro-organismen en bacteri├źn te elimineren, en wordt een nuttige bron voor deze restaurants.

Duurzame producten

Elk biologisch restaurant respecteert het voortbestaan van de soort, dus kopen ze alleen producten van leveranciers die duurzaamheid garanderen.

Dat wil zeggen, producten die geen schade toebrengen aan het milieu, zowel op korte als op lange termijn

Vlees zonder mishandeling

Een biologisch restaurant heeft niet alleen veganistische of vegetarische opties, het menu biedt ook gerechten met rood vlees, gevogelte of vis.

Biologische restaurants onderscheiden zich echter door hun vlees te betrekken van humane landbouwbedrijven.

Deze boerderijen zijn vrij van dierenmishandeling, en de dieren leven een vredig leven zonder het gebruik van chemicali├źn.

Zelfgemaakt? Beter!

Er zijn producten die veel chemicali├źn en conserveringsmiddelen bevatten, dus biologische restaurants geven de voorkeur aan een zorgvuldige bereiding.

Voedingsmiddelen zoals kaas, jam, azijn of worst worden vaak zelf bereid, om een gezond en kwaliteitsproduct te kunnen serveren.

Composteer uw organisch afval

Organisch afval kunt uprima hergebruiken om compost van te maken voor uw tuin.

Op die manier vermindert u de hoeveelheid afval die naar de stortplaats gaat. Bovendien helpt u het milieu met een natuurlijke meststof boordevol voedingsstoffen die geen nevenschade veroorzaakt.

Wees voorzichtig met de olie!

Bakolie wordt vaak weggegooid als het niet meer wordt gebruikt om in te bakken, maar het kan ook buiten de keuken nog heel goed worden gebruikt.

Ecologische restaurants doen de oude olie in glazen potten en brengen ze naar groene punten. Daar worden ze verzameld en gebruikt om nieuwe producten te maken.

Bakolie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van zeep, auto-olie, verf, bakolie of kaarsen. Dus in plaats van het milieu te vervuilen, krijgt het een tweede kans.

Minder gebottelde wijn

Bij het serveren van gebottelde wijn blijven honderden lege flessen per week over die er jaren over doen om te ontbinden en die het ecosysteem vreselijke schade toebrengen.

Daarom hebben ze in elk milieuvriendelijk restaurant de wijn uit flessen vervangen door wijn die rechtstreeks uit het vat komt.

Bovendien helpt het niet alleen het milieu, het is ook een goedkoper alternatief voor het kopen van wijn en het is niet vervuilend omdat de vaten worden hergebruikt.

Biologisch afbreekbaar verdient de voorkeur

In plaats van glas of plastic servies te gebruiken, pleit een milieuvriendelijk restaurant voor het gebruik van biologisch afbreekbaar servies.

Dit soort producten wordt gemaakt met grondstoffen van natuurlijke oorsprong en kan worden gebruikt als composteerbaar of uiteenvallen in weken of maanden.

Waarom kiezen voor een biologisch restaurant om te eten?

Waarom kiezen voor een biologisch restaurant om te eten?

Biologische restaurants bieden tal van voordelen op het gebied van gezondheid, kosten en kwaliteit van de dienstverlening.

Het zijn ook etablissementen die er zorg voor dragen de beste ervaring te bieden en tegelijkertijd het milieu te ontzien.

Gezond eten

De eerste reden waarom u voor een biologisch restaurant zou moeten kiezen, is dat de grondstoffen die ze gebruiken gezonder zijn.

Dit komt doordat zij biologische leveranciers hebben van wie zij producten kopen die niet aan chemicali├źn werden onderworpen en van de meest recente oogsten afkomstig zijn.

Bovendien kunnen sommige producten afkomstig zijn uit de eigen moestuinen van het restaurant onder biologische zorg.

Het vlees is afkomstig van diervriendelijke landbouwbedrijven en wordt tijdens de verzorging niet mishandeld.

Minder vetconsumptie

Biologische restaurants onderscheiden zich door een gezond menu aan te bieden, dat geen gefrituurde opties bevat.

Dit is een groot voordeel omdat u in het restaurant kunt eten wat u wilt, zonder u zorgen te maken over vetgerelateerde gezondheidsproblemen.

Aangenaam decor

Groene restaurants hebben een decor dat zich concentreert op groene en bruine tinten, diede natuur weerspiegelen.

Dit kleurenpalet en de inrichting cre├źren een ontspannen sfeer waarin iedereen kan genieten van een aangenaam moment.

Verscheidenheid zonder grenzen

In tegenstelling tot traditionele restaurants, heeft een biologisch restaurant een gevarieerde kaart

De verscheidenheid van de biologische restaurants komt voort uit de wens om nieuwe recepten te cre├źren en de groenten of peulvruchten die worden geoogst naargelang van het seizoen.

Eet beter voor minder

Als je in een biologisch restaurant eet , krijg je betere prijzen dan in een gewoon restaurant. Dus je kunt veel meer eten dan ergens anders, voor dezelfde prijs.

De prijzen zijn laag omdat de grondstof biologisch is en geen extra investeringen vergt, in tegenstelling tot producten waarvoor chemicali├źn nodig zijn.

Het beste is dat alle gerechten op het menu betaalbaar, lekker, kwalitatief en gezondzijn.

Perfecte producten voor biologische restaurants

Perfecte producten voor biologische restaurants

Als u een biologisch restaurant bezit, is het hebben van biologisch afbreekbaar tafelgerei, bestek en glazen een detail dat u niet uit de handen kan latenglippen.

In Monouso, onze online winkel, bieden wij u producten met ecologische kenmerken, samen met wat u nodig heeft voor uw gastronomische bedrijf.

In onze catalogus vindt u borden, bestek, dienbladen, kommen, voedselcontainers, glazen, biologisch afbreekbare miniaturen en andere producten die nooit mogen ontbreken in uw ecologisch restaurant.

Deze worden gemaakt van suikerrietbagasse, palmbladeren, tarwepulp, bamboe, cellulosepulp en karton.

Het belangrijkste is dat elk product biologisch afbreekbaar is, maar ze hebben elegante ontwerpen die altijd opvallen in de service.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.