fbpx

Durable

¿Qué es un producto durable?

Durable is synoniem met herbruikbaar. Duurzamer. Milieuvriendelijk en doeltreffend. Als we het hebben over duurzame verpakkingen, borden, glazen of welk cateringproduct dan ook, hebben we het over een bestendig, robuust materiaal dat een bepaald aantal wasbeurten doorstaat zonder zijn eigenschappen te verliezen en dat zonder meer veelzijdig is.

Wat betekent durable?

Kortom, producten met een bepaalde weerstand, de mogelijkheid om een eindig (maar niet gereduceerd) aantal keren te worden hergebruikt en met een gegarandeerd ontwerp en een gegarandeerde kwaliteit.

Als het durable is, is het dan recycleerbaar?

Er zijn bepaalde soorten plastic die kunnen worden gerecycled. Dat zijn PET (polyethyleentereftalaat), HDPE (polyethyleen met hoge dichtheid), LDPE (polyethyleen met lage dichtheid) en PP (polypropyleen).

Daarom kunnen alle producten die van deze materialen zijn gemaakt zonder enig probleem worden gerecycleerd. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de aankoop en inkoop van producten voor ons bedrijf.

Wanneer wordt het als duurzaam beschouwd en wat moet de levenscyclus ervan zijn?

Om duurzaam te zijn moet het een minimum aan gebruik hebben, hoewel dit per element sterk verschilt. Zo kan een bord soms wel 500 gebruikscycli hebben, terwijl sommige bekers 15 cycli meegaan en andere 125.

Wat voor soort materialen zijn duurzaam?

We vinden een grote verscheidenheid aan materialen waarmee we durable producten kunnen verkrijgen.

Zijn durable producten geschikt voor elke gelegenheid?

Inderdaad, als ze duurzaam zijn, zijn ze resistent en praktisch onbreekbaar. Daarom kunnen we ze voor elke gelegenheid gebruiken wanneer we ze nodig hebben: binnen, buiten, kinderfeestjes… De hardheid van glas, maar afgezien van zijn breekbaarheid, kunnen we afscheid nemen van mogelijke snijwonden en andere rampen bij evenementen! Een prachtig alternatief om de beste service te krijgen, maar de risico’s maximaal te beperken.

Ontdek veel meer over andere verwante termen in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Wat betekent het dat een verpakking duurzaam is?

Duurzaam is synoniem met herbruikbaar. Duurzamer. Milieuvriendelijk en doeltreffend. Als we het hebben over durable verpakkingen, borden, glazen of welk cateringproduct dan ook, hebben we het over een resistent, robuust materiaal dat een bepaald aantal wasbeurten doorstaat zonder zijn eigenschappen te verliezen en dat zonder twijfel veelzijdig is.

Als het duurzaam is, is het dan recycleerbaar?

Er zijn bepaalde soorten plastic die gerecycled kunnen worden. Dat zijn PET (polyethyleentereftalaat), HDPE (polyethyleen met hoge dichtheid), LDPE (polyethyleen met lage dichtheid) en PP (polypropyleen).

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.