fbpx

Digitaal restaurant menu: alles wat u nodig heeft om een digitaal restaurant menu te hebben

Alles wat u nodig hebt om een digitaal menu restaurant te hebben

Met de integratie van technologie in de dagelijkse activiteiten, is de horeca niet achtergebleven en is begonnen met het promoten van innovatieve oplossingen in hun diensten, een van de meest prominente is: het digitaal menu restaurant.

Het gebruik van het digitale menu in restaurants en andere horecabedrijven, is opgevat als een verbetering in het beheer van de klantenservice. Door gewoon een QR-code te scannen of de website van het restaurant binnen te gaan, is het mogelijk heel wat handelingen te verrichten: het menu raadplegen en uw bestelling plaatsen, de ober oproepen en gewoon de bestelling opnemen.

Lees verder over wat u nodig hebt om een digitaal restaurantmenu te hebben, hier vindt u enkele pagina’s zodat u uw eigen digitale menu kunt ontwerpen en de sleutels om te weten hoe u de QR-code in restaurants kunt implementeren.

Virtueel restaurant menu

Virtueel restaurant menu

De menukaart is een element dat niet mag ontbreken in uw restaurant. Anders zou het voor uw klanten moeilijk zijn om de gerechten en dranken die u serveert te bestellen.

Het maken van een fysieke restaurantkaart vergt tijd en aandacht voor elk detail, om ervoor te zorgen dat de inhoud en presentatie zo goed mogelijk is.

Een ander belangrijk aspect is dat fysieke menu’s voor het restaurant kosten meebrengen voor het drukken en inbinden.

Met de komst van de digitalisering zijn restaurants en andere horecabedrijven begonnen met de invoering van een instrument dat goedkoper en veelzijdiger is: de digitale menukaart.

Door een digitaal restaurantmenu te hebben, hebben klanten er toegang toe vanuit het etablissement of waar ze zich ook bevinden, via de website van uw restaurant of applicaties om QR code te lezen.

Als u niet weet hoe u een restaurantmenu moet maken, kunt u op Internet gemakkelijk websites vinden met voorontworpen sjablonen, klaar om de inhoud van uw menu toe te voegen en het aan te passen met de kleuren of het lettertype dat het imago van uw zaak kenmerkt.

Laterzullen weenkele van de meest veelzijdige noemen, maar voor het zover is, volgen hier enkele tips om de creatie van uw digitale menu eenvoudig en snel te maken.

Digitaal menu met verschillende bladen

Als de digitale menukaart van uw restaurant meer dan één blad beslaat, ontwerpt u elk blad afzonderlijk en voegt u ze samen in een PDF.

In dit formaat zullen klanten de inhoud van het menu niet per ongeluk bewerken en zullen ze het pagina per pagina kunnen bekijken op hun mobiele apparaat.

Tegenwoordig bieden de meeste beeldbewerkingsprogramma’s en tekstverwerkers u de mogelijkheid om een bestand als PDF op te slaan, zodat u geen extra stappen hoeft te ondernemen.

Digitaal restaurantmenu bijwerken

Wanneer u een fysieke menukaart gebruikt in uw restaurant, is het bijwerken van relevante gegevens -zoals prijzen of gerechten- een marteling. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het meer uitgaven voor de onderneming zal meebrengen.

In plaats daarvan kunt u de digitale menukaart van uw restaurant bewerken, wat u tijd en geld zal besparen. U hoeft alleen de wijzigingen in het oorspronkelijke digitale menuontwerp aan te brengen en de nieuwe versie zichtbaar te maken voor de klanten.

Een ander alternatief is het ontwerpen van secundaire menu’s die zinspelen op de gerechten van elk seizoen van het jaar, los van het hoofdmenu van het restaurant. Dit garandeert een tijdsbesparing doordat niet vantijd tot tijd wijzigingenhoeven te worden aangebracht.

Maak uw digitale restaurant menu openbaar

Dit is een van de belangrijkste punten van een digitaal menu en u moet het van tevoren vaststellen, zodat u later niet gaat improviseren.

Met een virtueel restaurantmenu hebben klanten toegang tot het menu via verschillende platforms. U kunt het digitale menu van het restaurant bijvoorbeeld op uw website plaatsen en op al uw sociale netwerken. U kunt ze ook versturen in uw e-mailmarketingcampagnes of via berichtenplatforms, zoals WhatsApp of Telegram.

Op die manier zullen de klanten geen probleem hebben om de producten die u in de zaak serveert te kennen en te bestellen.

Hoe maak je een restaurant menu

Hoe maak je een restaurant menu

Als u geen idee hebt over hoe u het menu van een virtueel restaurant moet maken, zijn er verschillende websites die u daarbij kunnen helpen.

Elk van de sites heeft hulpmiddelen om het u gemakkelijker te maken uw menu aan te passen, van formaten of programma’s om een online restaurantmenu te maken.

Het beste is dat deze websites de mogelijkheid hebben om een QR-code aan te maken . Met deze optie hebben uw klanten toegang tot uw menu door gewoon de camera van hun mobiele telefoon te gebruiken.

Horecarta.com

Deze site biedt een gratis service om een virtueel restaurantmenu te maken.

Naast het feit dat het een eenvoudig platform is om te gebruiken voor het ontwerpen van de menukaart van uw restaurant, kunt u er QR-codes mee genereren waarin deze kunnen worden weergegeven.

Als u op het laatste moment wijzigingen moet aanbrengen of het menu van uw restaurant is veranderd vanwege het seizoen, kunt u het zonder problemen aanpassen.

Website: https://horecarta.com/

Bakarta

Dit in Spanje gecreëerde platform is gratis en u hoeft zich alleen aan te melden als gebruiker om te beginnen met het ontwerpen van het digitale menu.

Op deze pagina kunt u, naast de naam van het gerecht en de beschrijving ervan, afbeeldingen toevoegen om de klant een visuele referentie te geven van wat hij wil bestellen.

Om de pagina een QR code te laten genereren met het menu, moet u een URL opgeven waar de klant deze code kan zien en toegang heeft tot het menu.

Website: https://bakarta.com/

Uqr.me

Deze cloudapplicatie heeft verschillende hulpmiddelen, maar is niet gratis. Het lidmaatschap kost ongeveer 5 € per maand.

In tegenstelling tot de andere sites, vereist deze geen manuele gegevensinvoer. Door het uploaden van een bestand met alle informatie in PDF-formaat, zal het voldoende zijn om de QR-code te genereren.

Zodra de QR code voor uw digitale menukaart is aangemaakt, zal deze altijd aan u worden toegekend en hoeft u geen nieuwe meer aan te maken . Ook kunt u met deze app de QR code aanpassen.

Pagina: https://uqr.me/qr-code-generator/

Emenuk.co.uk

Deze pagina is betaald, maar het is ideaal als je geen tijd hebt om het digitale menu van het restaurant te maken.

Door gewoon het fysieke menu op het platform te bevestigen, zal het Emenuk-team het digitaliseren en de QR-code genereren zodat de klanten er toegang toe hebben.

Om de tarieven te kennen, moet u naar de website gaan en informatie aanvragen via het zeer eenvoudige formulier.

Menupop

Menupop is een andere van de pagina’s om de digitale menukaart van uw restaurant te maken en u kunt het gebruiken in zijn gratis of premium versie.

Met de gratis versie kunt u het formaat kiezen om een menu te maken en de categorieën en producten aan te passen. Het genereert ook de QR code om toegang te krijgen tot het bestand.

Wat de betaalde versie betreft, deze heeft de bovenvermelde functies, maar onderscheidt zich door de mogelijkheid voor klanten om bestellingen te plaatsen via hetzelfde platform, voor het ogenblik, terwijl ze in uw zaak zijn.

Merk op dat het maandelijkse tarief voor deze app 29 € bedraagt.

Site: https://emenuk.es/

Gebruik van QR-codes in restaurants

Uso del código QR en restaurantes

Het gebruik van QR codes in restaurants is al jaren booming en is here to stay, vooral in wat wij kennen als “new normal”.

Door eenvoudig de QR-code te scannen, kunnen de gasten de menu-opties zien, zonder contact op te nemen met de obers.

Als u het op de website van het restaurant zet, kunnen klanten het thuis scannen om een bezorgservice te bestellen.

Als uw digitale menu interactief is, kunnen klanten bestellen vanuit hun stoel en beperkt u het contact tussen obers en diners nog meer.

QR-lees apps

Aplicaciones para leer QR

Er zijn talloze toepassingen voor het lezen van QR codes in mobiele winkels, maar u moet altijd veilige opties downloaden die goed werken.

In deze gelegenheid laten we u de drie beste toepassingen om QR code te lezen, voor u om te testen met de code van uw restaurant en om ze aan uw klanten aan te bevelen.

Sommige mobiele telefoons hebben al een ingebouwde QR code lezer in de camera, je hoeft alleen maar te testen of de jouwe het toelaat. Zo niet, dan zijn hier enkele toepassingen om u te helpen het probleem op te lossen.

QR Droid Code Scanner

De eerste is QR Droid Code Scanner, een code lezer met tools die het proces gemakkelijker te maken.

Deze app kan QR codes lezen met behulp van de achterste camera en de voorste camera. Het leest niet alleen de codes, maar ook hun URL’s.

Als de lichten in het restaurant gedimd zijn en de camera niet kan scherpstellen op de QR code, zet dan deflitser aan.

Als u het digitale menu niet wilt verliezen, kan het worden opgeslagen als een exporteerbaar bestand.

Neo Reader QR & Barcode Scanner

Een andere optie is de Neo Reader QR & Barcode Scanner, een veelzijdige toepassing voor elk besturingssysteem die de veiligheid van uw apparaten als prioriteit stelt.

Hij detecteert automatisch QR-codes, zonder dat u er goed op moet scherpstellen, en kan ze lezen met zowel de voor- als de achtercamera.

Wat de veiligheid betreft, zal het u altijd vragen om te bevestigen of u de website waarnaar het verwijst wilt betreden en het bewaart ze in een geschiedenis.

Het heeft een gratis versie met advertenties en een premium versie die u kunt kopen voor slechts 99 cent.

Zapper

Zapper is een gratis app die beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten.

Hoewel de belangrijkste functie het lezen van QR-codes is, kunt u met deze app in recordtijd betalingen verrichten

Door zijn veelzijdigheid wordt het veel gebruikt en aanbevolen door gebruikers uit verschillende landen.

Monouso: de winkel die uw restaurant nodig heeft

Monouso: de winkel die uw restaurant nodig heeft

Een goed service management -met het gebruik van het digitale menu- is niet compleet als je geen kwaliteitsproducten hebt.

In onze online winkel, Monouso, vindt u een verscheidenheid aan producten voor de horeca die een toegevoegde waarde zullen geven aan de service die u aanbiedt.

Bekers, borden, bestek, glazen, kannen, dienbladen en meeneemverpakkingen zijn enkele van de producten die u in onze catalogus kunt vinden.

Ze worden vervaardigd met wegwerp-, herbruikbare en biologisch afbreekbare materialen, zodat u kunt kiezen welke het best bij uw bedrijfsstijl passen

Bezoek ons en laat u verrassen door de hoeveelheid opties, materialen en prijzen in onze online winkel.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.