fbpx

Tupperware om thuis probleemloos in te vriezen

Recipientes para congelar sin problemas en casa

Als u een van die mensen bent die elk levensmiddel dat hij in de supermarkt koopt, invriest om het langer te kunnen bewaren, dan bent u hier op de juiste plaats.

Door voedsel in diepvriesverpakkingen, kunt u het niet alleen dagenlang bewaren, maar behoudt het ook al zijn voedingswaarde en fysieke kwaliteiten.

Onderzoek de verschillende soorten diepvriesdozen die u in uw koelkast kunt gebruikenen kies de optie die u het meeste gemak biedt bij het bewaren en meenemen van elk product.

Soorten diepvries tupperware

Soorten tupperware om in te vriezen

Er zijn verschillende soorten vrieskisten, gemaakt van materialen die zich aanpassen aan de kenmerken van elk levensmiddel.

Een andere eigenschap van de soorten tupperware om in te vriezen is dat elk van hen verschillende toepassingen heeft, zowel binnen als buiten de koelkast.

Plastic verpakkingen

De plastic diepvriesdoos is de klassieker die iedereen in huis heeft.

Ze zijn zeer geschikt om voedsel luchtdicht te houden en te voorkomen dat voedsel aanbrandt in de extreme kou van de koelkast.

Dit type bakje wordt gebruikt met een deksel om een luchtdichte afsluiting te verkrijgen, afhankelijk van het model kunnende meeste plastic bakjes in de magnetron worden gebruikt om de inhoud te ontdooien.

Aluminium verpakkingen

Aluminium verpakkingen hebben dezelfde sterkte en herbruikbaarheid als plastic verpakkingen. Wanneer ze gebruikt worden om voedsel in te vriezen, bewaren ze het goed.

In tegenstelling tot plastic diepvriesbakjes kunnen aluminium bakjes wel worden gebruikt om voedsel in de oven te verwarmen, maar u mag ze nooit in de magnetron verwarmen.

Invriezen in glazen tupperware

Invriezen in glazen tupperware heeft een groot voordeel, met een probleem erachter.

Glazen tupperware bewaart goed de kwaliteiten van het ingevroren voedsel, maar als deze tuppers aan lage temperaturen worden blootgesteld, kunnen ze ontploffen.

Dit komt doordat de kou het voedsel doet uitzetten en de druk van het gebrek aan ruimte in de container het doet barsten.

Speciale plastic zakken

Plastic zakken zijn een eenvoudige, maar stevige optie als het gaat om vriezerbakken.

Doe het voedsel in de zak en rits hem dicht voor een luchtdichte afsluiting

Plasticfolie om in te vriezen

Plastic diepvriesfolie is ideaal voor gebruik voor afzonderlijke producten

Hoe meer producten u in hetzelfde plasticfolie stopt, hoe groter de kans dat het opengaat en hoe groter de kans dat het voedsel aanbrandt in de kou van de koelkast.

Het is dus raadzaam het te gebruiken om één of ander product in te doen en het af te dekken met een dubbele wikkel.

Aluminiumfolie

Invriezen in aluminiumfolie is efficiënter dan invriezen met plasticfolie, ook al dienen ze hetzelfde doel.

Aluminiumfolie isoleert voedsel volledig tegen de kouen behoudt daardoor zijn fysieke kenmerken en smaak beter.

Silicone diepvrieszakken

Siliconen diepvrieszakken zijn een alternatief voor speciale plastic zakken, herbruikbaar enmilieuvriendelijk.

U doet de ingrediënten erin, sluit ze luchtdicht af door ze dicht te ritsen en nadat u de ingrediënten eruit hebt gehaald, wast u ze en hergebruikt u ze.

Naast het gebruik van de siliconen zakjes om in te vriezen, kunnen ze ook in de magnetron worden ontdooidof in de oven worden gekookt met de papillotetechniek.

Waspapier

Waspapier is ook een mogelijke verpakking om in te vriezen, maar het biedt geen grote voordelen.

Hoewel het bevroren voedsel hiermee op korte termijn kan worden bewaard, biedt het geen luchtdichte afsluiting en zal de kou in de loop van de uren door het waspapier heen dringen.

Tips bij het invriezen van voedsel

Tips bij het invriezen van voedsel

Er zijn verschillende trucs die werken om uw koelkast opgeruimd te houden en uw voedsel in goede conditie te houden.

Neem er nota van en stel ze op de proef, zodat uw voedsel langer houdbaar is dan verwacht.

Gescheiden voedsel

Doe geen verschillende soorten voedsel in dezelfde zak, scheid ze per product.

Om het u gemakkelijker te maken te herkennen wanneer u het gaat gebruiken, moet u de naam van elk product vermelden, zodat u niet het verkeerde product ontdooit.

Niet alle voedingsmiddelen moeten worden ingevroren

Hoewel er een lange lijst is van producten die u wel kunt invriezen, is er ook een lijst van producten die u beter niet kunt invriezen.

Producten die melk of eieren bevatten, gebakken voedsel, gebak en stoofschotels zijn levensmiddelen die, wanneer zij worden ingevroren, veel van hun kwaliteiten verliezen en zelfs hun uiterlijk verslechteren.

Elk voedsel moet op zijn eigen manier worden ingevroren

Er zijn levensmiddelen die niet in de koelkast kunnen worden gezet om te worden ingevroren en klaar te zijn. Zij moeten worden gereinigd om oneetbare delen of micro-organismen te verwijderen.

Bij vis moet je de schubben, de kop en de ingewanden verwijderen. Het wordt gewassen om de resten te verwijderen en bewaard in aluminiumfolie.

Groenten mogen niet worden ingevroren zonder eerst te zijn gewassen en geblancheerd om ervoor te zorgen dat zij vrij zijn van micro-organismen wanneer zij in de diepvriesdoos worden gelegd.

Ten slotte moet vlees zonder vet of graten worden ingevroren. Ook moeten ze worden gescheiden in de porties die voor elke maaltijd zullen worden gebruikt. Ze worden in de containers of diepvrieszakken gedaan en geïdentificeerd.

Er is een wetenschap in het ontdooien van voedsel

Het ontdooien van voedsel is een wetenschap

Om voedsel te ontdooien moet je rekening houden met een reeks processen zodat het niet bederft.

Het eerste is dat alle bevroren voedsel langzaam moet worden ontdooid zonder de temperatuur drastisch te wijzigen. Daarom wordt aanbevolen diepvriesvoedsel in recipiënten met water te doen, zodat het op zijn tijd ontdooit.

U moet er ook rekening mee houden dat u levensmiddelen niet kunt ontdooien en ze dagenlang in de koelkast kunt laten staan. Eenmaal ontdooid, kunnen deze producten binnen 24 uur worden geconsumeerd.

En als u diepvriesproducten hebt die al gaar zijn, hoeft u ze niet te ontdooien om ze te koken. Doe het gewoon in de pot of pan en kook verder.

Bevriezen na ontdooien Gebeurt dit?

Bevriezen na ontdooien Gebeurt dit?

Ontdooid voedsel opnieuw invriezen is de grootste fout die u in de keuken kunt maken.

Wanneer voedsel eenmaal is ontdooid, kan het een deel van zijn smaak, karakteristieke textuur en heldere kleuren verliezen.

Wat de gezondheid betreft, is het ook niet aangewezen om na het ontdooien in te vriezen. Dit komt doordat het ontdooien het proces van voedselbederf weer op gang brengt.

Bij het opnieuw invriezen zullen door de kou meer micro-organismen ontstaan en bij het ontdooien zal het bederf sneller optreden.

Verpakking voor probleemloos invriezen

Verpakking voor probleemloos invriezen

Bent u op zoek naar kwalitatieve en kosteneffectieve diepvriescontainers? In onze Monousowinkel bieden wij u een verscheidenheid van recipiënten aan die ontworpen zijn om te worden onderworpen aan de temperaturen van de koelkast

Gemaakt van verschillende materialen, vindt u plastic bakjes, aluminium bakjes, plastic zakken en levensmiddelenfolie

Elk van hen is ideaal voor het invriezen van voedsel, waarbij de eigenschappen zoals kleur, textuur en smaak bewaard blijven.

Durf voedsel in te vriezen met behulp van deze containers om in te vriezen en merk de versheid die ze zullen behouden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.