fbpx

Decoreren terrassen bar en restaurants, hoe het te doen deze zomer

Decoración de terrazas bar y restaurantes, cómo hacerlo este verano

Decoreren terrassen bar kan niet onopgemerkt blijven tijdens deze zomer, om de aandacht te trekken van klanten op zoek naar een goede tijd met vrienden of familie te hebben.

Bij het inrichten van de terrassen van restaurants of bars is het belangrijk dat u het comfort van de klant vooropstelt, gezien de hoge temperaturen die in het seizoen worden ervaren.

Kijk eens wat de aanbevelingen zijn voor het inrichten van terrassen van restaurants en bars, welke elementen je wel en welke je niet moet gebruiken in het ontwerp.

Gemakkelijk te volgen tips om te slagen met uw bedrijf.

Sleutels om terrasbar te versieren en op te vallen tussen de concurrentie

Sleutels om terrasbar in te richten en op te vallen tussen de concurrentie

De inrichting van een terrasbar is een sleutelelement om mensen aan te moedigen uw restaurant te bezoeken, door een unieke ruimtete bieden om te genieten van de keuken die u op uw menu hebt staan.

Daarom stellen wij u enkele sleutels voor die u moet volgen, zodat u over een terrasdecoratie beschikt waarmee u zich onderscheidt, die uw klanten aantrekt en die in overeenstemming is met de geldende wetgeving.

Concentreer je op je klant

De inrichting van een terrasbar moet gericht zijn op het comfort en de sfeer die het soort klanten dat uw etablissement bezoekt, zoekt.

Een tip om dit te bereiken is rekening te houden met het doelpubliek van uw bedrijf en een ontwerp te maken dat aan hun behoeften voldoet.

Bestudeer uw doelpubliek, analyseer hun smaak, voer enquêtes uit en maak hen deelgenoot van uw decoratie, vanaf het moment dat u het idee begint te ontwikkelen.

Denk aan de stelregel van decoratie: minder is meer

Bij de inrichting van een terrasbar geldt ook het principe dat minder meer is, om een evenwichtige en comfortabele ruimte te hebben.

Een overmaat aan onnodige decoratieve elementen op de terrassen – zoals fonteinen of beeldhouwwerken – belemmert de doorgang om plaats te nemen of het etablissement te verlaten. Ook kunnen te veel voorwerpen de sfeer zwaar maken en de eters overweldigen.

De beste aanbeveling om terrassen van restaurants of bars in te richten is het gebruik van neutraal gekleurd meubilair en bepaalde decoratieve elementen die kleur brengen, zoals kussens of schilderijen.

Eerst en vooral: Comfort

Wat de mensen zoeken wanneer zij zich op een terras van een bar bevinden, is een comfortabele inrichting, waarin zij een aangenaam moment doorbrengen en hun gedachten aan de werkelijkheid onttrekken.

Daartoe moet u meubilair kopen dat is afgestemd op de grootte van het etablissement, zodat u uw restaurant kunt organiseren, de afstanden kunt respecteren en ervoor kunt zorgen dat ze geen hinder vormen voor de doorgang van de eters en obers.

Een ander belangrijk aspect van comfort is dat klanten graag willen zitten om een praatje te maken met hun vrienden of collega’s, dus de stoelen mogen niet gemaakt zijn van harde of ruwe materialen.

Bied de privacy die je voor jezelf zou zoeken

Een ander belangrijk aspect bij de inrichting van restaurantterrassen is het waarborgen van de privacy van de eters, aangezien het ongemakkelijk is voor voorbijgangers om op het terras te kijken en klanten te zien eten of drinken.

Om onaangename momenten voor de eters te vermijden, kunt u materialen gebruiken die als gordijn dienen, voor een rustige en besloten bediening.

Enkele van de materialen die u kunt gebruiken zijn donkere dekzeilen, wanden van bamboestokken en houten planken of hoge struiken.

Als u het zicht naar buiten niet wilt afsnijden, kunt u materialen gebruiken die het zicht naar binnen blokkeren, maar die u wel toelaten om vanaf het terras van het zicht naar buiten te genieten.

De verlichting moet ideaal zijn voor uw doelgroep

Terrassen zijn overdag ideale ruimten, omdat ze natuurlijk licht hebben. Maar betekent dat, dat ze niet in het donker gebruikt kunnen worden?

Integendeel, u moet van barterrassen profiteren met het gebruik van lichten die uw decoratieve elementen aanvullen

U kunt hanglampen gebruiken, kaarsen op elk van de tafels, lantaarns met ledlampen, of meubels met lichtjes erin.

Weinig zon, meer schaduw

De zon is een grote bondgenoot voor het gebruik van de terrassen, zolang zij de eters tijdens de dienst niet stoort.

Daarom is het belangrijk opvouwbare paraplu’s of zonneschermen te hebben, zodat de klanten van hun verblijf in de schaduw kunnen genieten als de zon hen begint te hinderen.

Innoveren zonder te overdrijven

Creativiteit bij de decoratie van restaurantterrassen is een aspect dat moet worden uitgebuit, totdat u het beeld krijgt dat u wilt overbrengen.

De eerste stap is het kiezen van de lijn van stijl en kleuren te gebruiken om het terras van de bar te versieren. Hiermee kunt u beginnen te innoveren met een deel van de elementen waaruit het is opgebouwd.

Zodat de vloer van het terras niet eenvoudig keramiek of asfalt is, kunt u bijvoorbeeld een houten vloer of kunstgras leggen om de aandacht te trekken.

Als de ruimte en de stijl het toelaten, kunt u planten in het ontwerp opnemen om gebieden te scheiden en voor een ontspannen sfeer op het terras te zorgen.

Maak indruk vanaf de ingang

Je moet niet alleen aandacht besteden aan de decoratie van een terrasbar, je moet ook moeite doen voor de ingang van het etablissement.

U mag niet vergeten dat de ingang de eerste indruk is die de klanten van uw zaak zullen hebben en een van de redenen zal zijn waarom zij zullen besluiten naar binnen te gaan of hun weg te vervolgen.

Zorg ervoor dat de ramen schoon zijn, dat het uithangbord zichtbaar is, dat de verf in goede staat is, dat u een afgebakende parkeerplaats hebt en dat de buiteninrichting netjes en opgeruimd is.

Zou u een restaurant binnengaan met een slecht onderhouden ingang en een slechte indruk maken? Dezelfde reactie zullen uw eters geven.

Fundamentele zintuigen voor de decoratie van restaurantterrassen

Fundamentele zintuigen voor de decoratie van restaurantterrassen

Hoewel men denkt dat het uitzicht het enige zintuig is dat telt wanneer men het over de inrichting van restaurantterrassen heeft, moet men in werkelijkheid rekening houden met elk zintuig van de eters.

Het uitzicht moet de harmonie tussen elk van de elementen van decoratie, kleuren en texturen vastleggen. Om het te versterken is het belangrijk een goed verlichtingssysteem te installeren, dat het mogelijk maakt duidelijk te detailleren en een koude of warme sfeer aan het terras te geven.

Wat de geur betreft, kunnen restaurantterrassen worden overspoeld door onaangename geuren voor de eters. Daarom is het nodig deze tegen te gaan met het gebruik van luchtverfrissers of geurkaarsen, die ook deel uitmaken van de decoratie.

Het gehoor is een ander zintuig dat moet worden gestimuleerd, met muziek naar gelang van het concept en de bedrijfsuren. Dit is merkbaar wanneer men overdag een etablissement bezoekt, waar rustige muziek wordt gespeeld, in tegenstelling tot de nachtdienst, waar levendige en vrolijke muziek wordt gebruikt.

Belangrijk zijn ook de sensaties en texturen tijdens de bediening, waarmee klanten een relatie leggen tussen wat zij voelen en de inrichting van een terrasbar.

Ten slotte is smaak een zintuig dat in handen is van de chefs en barmannen die elk item op het menu klaarmaken. Om het gehemelte te prikkelen, moeten zij dus kwaliteitsproducten en heerlijke en vernieuwende smaken gebruiken.

Elementen om rekening mee te houden bij het inrichten van restaurantterrassen

Elementen waarmee u rekening moet houden bij het inrichten van restaurants terrassen

Er zijn items die niet mogen ontbreken in de decoratie van een terrasbar. Anders kan het onmogelijk voor het publiek toegankelijk zijn.

Stoelen, tafels, paraplu’s en ventilatoren zijn enkele van de elementen waarover u moet beschikken. Hebt u ze niet? Waar wacht u nog op om ze aan te schaffen?

Parasols

De paraplu’s in de decoratie van een terrasbar zijn een element dat de kwaliteit van de service die de klanten krijgen verhoogt.

Als zij hun produkten aan het nuttigen zijn en de zon fel schijnt, hoeven zij de ober alleen maar te vragen om -please- de parasol te openen en kunnen zij van de avond blijven genieten.

Hoewel u in elk seizoen van het jaar paraplu’s kunt hebben, moet u ze -jawel- in de zomer hebben om te voorkomen dat de eters een zonnesteek oplopen door de lange blootstelling aan de zon.

Tabellen

Tafels zijn onmisbaar binnen de decoratie van het terras, voor de obers om de gerechten en dranken te serveren die de klanten zullen nuttigen.

Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, kunststof of aluminium, omdat ze gemakkelijk schoon te maken en betaalbaar zijn.

U kunt zich echter onderscheiden van de rest door restaurantterrassen in te richten met houten tafels in oosterse stijl, met comfortabele kussens voor uw klanten om op te zitten.

Stoelen

Als decoratie-element van restaurantterrassen, moeten de stoelen een ontwerp, kleuren of materialen hebben die bij de tafel passen.

U kunt kiezen tussen banken, stoelen, fauteuils met kussens of kussens gebruiken om de klanten te laten genieten van de service.

Deze keuzes zullen afhangen van de ontwerpstijl die u hebt gekozen voor de inrichting van de terrasbar en de inrichting in het algemeen.

Onthoud dat het belangrijk is om in beide omgevingen de harmonie te bewaren.

Fans: Een must!

Hoewel de terrassen buiten zijn, zijn er dagen dat het nodig is om een ventilator te hebben om de intense zomerhitte te bestrijden.

De meest aanbevolen zijn de nevelventilatoren.

Dit type ventilator heeft het vermogende temperatuur op het terras tot 10° Celsius lager te maken.

Verboden van terras bar decoratie

Verboden van terras bar decoratie

Bij de inrichting van een terrasbar is het belangrijk creatief te zijn en geen decoratieve elementen te gebruiken die problemen veroorzaken voor het etablissement of breken met het comfort waar uw klanten naar op zoek zijn.

Weet wat de elementen zijn die u niet binnen uw terras mag gebruiken, om te vermijden dat u de voorschriften van de gemeente overtreedt en dat u de exploitatievergunning van de terrasbar intrekt.

Kunstmatige planten

Als u decoratieve elementen wilt toevoegen, zoals planten of bloemen, zorg er dan voor dat ze natuurlijk en goed onderhouden zijn.

Kunstplanten zijn slecht voor het beeld dat u wilt overbrengen op klanten, omdat ze de indruk wekken dat u niet meer moeite hebt gedaan voor de inrichting van de terrasbar.

Audiovisuals

Een van de belangrijkste elementen die niet zijn toegestaan op de terrassen zijn televisies of LED-schermen, waarop sportevenementen, nieuws, films of andere programma’s worden afgespeeld

Deze regel moet worden nageleefd om te voorkomen dat er mensenmassa’s rond het terras ontstaan en dat de zaak een boete oploopt.

Shows

Net als televisies zijn concerten of live shows niet toegestaan op de terrassen.

Als u livemuziek wilt aanbieden, bent u verplicht dit binnen uw etablissement te doen.

Fornuizen en koelers

Fornuizen, koelkasten, ovens en ander meubilair om voedsel te koken of te bewaren; deze moeten in de keuken staan, niet op het terras.

Alleen serviesgoed, glazen en bestek mogen op een plank binnen het terras blijven staan, om de obers tijd te besparen bij het serveren van de tafel.

Verlichting

Verlichting is een fundamenteel element, dat nooit mag ontbreken bij de inrichting van een terrasbar, maar het heeft ook zijn voorschriften.

Bij de installatie van de verlichtingssystemen moet het gebruik van spots, flitslampen of gekleurde lampen worden vermeden.

Wanneer u over de inrichting van een terras-bar nadenkt, mag u de juridische aspecten niet vergeten

Vergeet bij het inrichten van een terrasbar niet de juridische aspecten

Het gemeentebestuur van elke stad heeft de overeenkomstige voorschriften voor het beheer van de terrassen in de plaats, die elk jaar kunnen verschillen en waarin de voorwaarden voor het gebruik ervan worden vastgesteld.

In de eerste plaats zijn er de openingstijden van de terrassen, die tot 12 uur ‘s middags of tot in de vroege ochtenduren kunnen gelden.

Een ander voorschrift dat vaak wordt aangetroffen, is dat de terrassen van bars – met inbegrip van de versiering – niet meer dan 50% van de trottoirs in beslag mogen nemen.

In het algemeen beperken de verordeningen de opening volgens de seizoenen van het jaar, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de seizoenen die meer inkomsten voor de zaak opleveren, zoals de zomer.

Om meer te weten te komen over de juridische aspecten van de terrassen, raden wij u aan het gemeentehuis van uw gemeente te bezoeken en te weten te komen wat de voorwaarden zijn om de vergunning voor het hebben van een terras te beheren.

Essentieel voor de decoratie van restaurantterrassen

Essentieel voor de decoratie van restaurantterrassen

De inrichting van terrassen van bars en restaurants is niet beperkt tot het meubilair dat u gebruikt. Het omvat ook zaken als tafelgerei, belangrijk voor de aandacht.

In onze online winkel Monouso bieden wij u de producten die elke horecazaak nodig heeft om gerechten en dranken te serveren. Elk van hen, tegen betaalbare prijzen en met de kwaliteit die u nodig hebt voor uw bedrijf.

In onze catalogus vindt u borden, glazen, kannen, dienbladen, bestek, recipiënten, roerstaafjes, rietjes en servetten die het decor complementeren, met een verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten.

Kies de producten die het best bij uw restaurantconcept passen, voer de betaling uit en wacht – tot 48 uur – tot ze aankomen op het adres van uw keuze.

Bovendien is de verzending van uw producten gratis bij een verbruik van meer dan 59 €.

Waar wacht je nog op? Mis deze kans niet en laat onze producten elk van de decoratieve elementen die voor de terrasbar worden gebruikt, in de verf zetten.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.