fbpx

De horeca is voor de opening afhankelijk van wegwerpservies..

port-vaj-reaper

De Spaanse horeca bereidt zich voor op de heropening. Vanaf 11 mei kunnen de bars en restaurants hun terrassen en lokalen openen voor het afhalen van afhaalmenu’s. Het zal vanaf de 25e jaar zijn, wanneer de horeca in staat zal zijn om de dienstverlening binnen hun bedrijfsterrein te herstellen, op een progressieve en stapsgewijze manier.

Het lijdt geen twijfel dat de sector zich zal moeten aanpassen aan de omstandigheden van een nieuw scenario. Het nemen van maatregelen die de veiligheid van zowel het personeel als de klanten garanderen, zal een essenti├źle vereiste zijn om de activiteit met succes te kunnen hervatten.

Veel bedrijven zijn al bezig met het herstructureren van hun panden om de sociale afstand te waarborgen, door de bestaande scheiding tussen de tafels te verbreden of door bijvoorbeeld gebruik te maken van scheidingswanden. Aan de andere kant zullen er steeds meer hydro-alcoholische gels of temperatuurregelaars in het gebouw aanwezig zijn.

Een andere interessante maatregel om de hygi├źne, veiligheid en preventie van besmetting in deze tijden van pandemie te versterken, is het vervangen van traditioneel serviesgoed door het gebruik van wegwerpservies.

Wegwerpservies, een grote bondgenoot voor ontklimmen

Wegwerpservies heeft zich altijd onderscheiden als een opmerkelijk hygi├źnisch hulpmiddel. Door het eenmalige karakter ervan kan het niet door meerdere gebruikers worden gedeeld. Hoewel het waar is dat traditioneel serviesgoed bij hoge temperaturen wordt gesteriliseerd om eventuele bacteri├źn te verwijderen, is er altijd een marge voor fouten. Deze foutmarge wordt volledig weggewerkt met de mogelijkheid om het serviesgoed na gebruik weg te gooien.

Op dezelfde manier is het interessant om te bedenken dat wegwerpservies meestal beschermd in een verpakking wordt verkocht. Zo wordt voorkomen dat het keukengerei tijdens de opslagperiode wordt verontreinigd.

Het vervangen van traditionele schalen door wegwerpschalen zal ook dienen om het personeel vrij te stellen van verantwoordelijkheid in geval van mogelijke besmettingsconflicten, aangezien geen enkele werknemer de taak van het schoonmaken of steriliseren van het keukengerei op zich zal moeten nemen.

restaurant-reaper

De toekomst van wegwerpservies

In de huidige context wordt het gebruik van wegwerpservies in restaurants als preventieve maatregel door de European Plastics Converters organisatie onderschreven. Deze organisatie heeft de Europese Commissie een document voorgelegd waarin zij de nadruk legt op de voordelen van plastic producten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, met name die voor eenmalig gebruik. In het document roept de vereniging op tot een vertraging van ten minste ├ę├ęn jaar bij de tenuitvoerlegging van de kunststoffenrichtlijn, die gepland is voor 2021.

Preventie, hygi├źne en veiligheid om vooruit te komen

In de “nieuwe normaliteit” die we op het punt staan te beginnen, zullen hygi├źne en de gezondheid van de consument prioriteit krijgen. Zoals we hebben gezien, zullen horecagelegenheden hun manier van werken en hun gewoontes moeten heroverwegen om hun werknemers en consumenten maximaal te beschermen.

De uitvoering van preventieve maatregelen, zoals het gebruik van wegwerpservies, zal het bedrijf niet alleen binnen de eisen van het nieuwe regelgevingskader houden, maar zal ook het vertrouwen van de gebruikers en het personeel versterken. De bar of het restaurant zal worden gezien als een veilige omgeving, een fundamenteel aspect om het nieuwe klantprofiel aan te trekken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.