fbpx

Effectieve manieren om de douche te reinigen

limpiar-ducha

Het onderhouden van een glanzende douche wordt nu gemakkelijker als u onze tips voor het reinigen van de douche, gewrichten en schermen volgt.

Effectieve manieren om uw douche te reinigen

Focus op twee belangrijke aspecten: producten en technieken. Over de producten moet je nadenken over de kwaliteit van elk product, want je wilt de zuiverheid herstellen, glans toevoegen zonder het materiaal te dof te maken. U kunt echter zeer effectieve natuurlijke ingrediënten en producten vinden om de douche te reinigen zonder veel te hoeven uitgeven.

Wat betreft de technieken, zullen we gebruik maken van de meest klassieke tot de minder bekende technieken om de schimmel diepgaand te reinigen en te verwijderen uit de douche zo onaangenaam.

Reinigen van douchecabines

In het begin zien de tegelvoegen er wit uit, waardoor deze kleur een strakke uitstraling heeft op de douche. Na verloop van tijd verschijnt er echter een nieuwe, donkere tint door de onhygiënische ophoping van producten, vuil, vet of deeltjes. Maar een van de grootste hoofdpijnen is het verschijnen van schimmel, omdat het er slecht uitziet en erg onaangenaam is.

Gelukkig is dit uiterlijk omkeerbaar. Kies een natuurlijke optie voor het reinigen van douchekoppen met weinig vuil of gebruik een meer “agressief” product om meer vastzittende onzuiverheden te verwijderen.

Natuurlijke producten zijn onder andere het mengen van bakpoeder met warm water. Gebruik een gewone borstel of een oude tandenborstel om de vloeistof te verspreiden en vlekken te verwijderen.

Een andere zelfgemaakte optie is om samen met een beetje afwasmiddel te reinigen. U kunt ook het vuil van de voegen afspoelen met azijn of waterstofperoxide. Als u een sterker product nodig heeft, ga dan voor bleekmiddel, maar test de effectiviteit ervan geleidelijk aan door het te mengen met een beetje warm water.

ducha-limpia

Het verwijderen van de schimmel uit de douche

Een van de beste opties is het voorkomen van ongewenste schimmelvorming. Om dit te doen, vermijd overtollige vochtigheid. Het is duidelijk dat de badkamer, en vooral de douche, gevoelig is voor vocht, maar u kunt nog steeds voorkomen dat er zich ophoping vormt als u na het douchen grondig droogt. U kunt een deel van het vocht uit de tegels verwijderen.

Als de schade is aangericht, bestrijdt u de schimmel met enkele producten die de meeste mensen thuis hebben, zoals azijn, ammoniak, bicarbonaat en stromend water.

Dit is een effectieve manier om doucheschimmel te verwijderen die u kunt formuleren met de bovenstaande ingrediënten om de schimmel volledig te desinfecteren en uit te roeien op plaatsen in de douche of tussen de gewrichten.

Schoon douchescherm

Waarschijnlijk ligt de eerste indruk van een schone douche in de toestand van het scherm.

Bij elke douche is het gebruikelijk om een verscheidenheid aan afval boven op het scherm te verzamelen, zoals zepen, producten, vloeistoffen, natuurlijke exfolianten, gels en zelfs haar.

U moet het scherm na elke douchebeurt met een douchestraal reinigen. Azijn is een uitstekende optie om het glas te zuiveren en resten te verwijderen, u kunt het mengen met water. Als u een beetje parfum wilt toevoegen, kunt u een natuurlijke geur zoals kaneel- of kamillewater in een andere spray gebruiken, maar vergeet niet het mengsel goed te zeven zodat het geen vaste resten of bladeren bevat.

Het verwijderen van kalk uit de douche

In dit geval kunt u gebruik maken van een combinatie van twee zeer krachtige ingrediënten, namelijk azijn en citroen.

Omdat kalk een wit residu is dat de perfecte kleurcombinatie van de tegels bederft, kunnen we deze twee elementen gebruiken die het calcium “snijden” en de intensiteit ervan verlagen. Maak hiervoor een mengsel van azijn en citroen in een bakje en wrijf het mengsel vervolgens in met een borstel, spons of een schone schuurmachine.

Laat de stof ongeveer 20-30 minuten inwerken op de doucheschaal en verwijder deze dan met normaal water. U zult het verschil merken na het toepassen van deze truc, die ook wat glans geeft.

Conclusie

Houd er rekening mee dat de badkamer een van de belangrijkste gebieden van het huis is, vooral als we alles schoon willen hebben, want het is de plek waar het meeste vuil zich ophoopt.

Durf deze tips niet alleen te proberen om het moment schoon te maken, maar ook om langer voor uw badkamer te zorgen en deze doucheruimte te vernieuwen met heel weinig geld.

 

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.