fbpx

Betekenis van de Dag der Koningen: leuke feiten

Van Drie Koningen Jezus Man, God in Koning!

Significado del día de reyes

Er zijn vele versies die vertellen over de komst van de koningen op de heilige plaats waar het kindje Jezus werd geboren. In feite geeft geen enkele Schrifttekst het nummer of de naam aan van de mannen die zijn aangekomen om de geboorte van de verlosser te bevestigen.

Er zijn echter verslagen van de geschenken die Jezus “de koning van de Joden die in Jeruzalem is geboren” heeft ontvangen. Dit is wat de Koningen verkondigden, waardoor hij mirre, wierook en goud kreeg. Uit het bedrag van de gift werd afgeleid dat het drie koningen waren.

Wat hebben ze met het kindje Jezus aangeboden?

Elk van deze gaven geeft een betekenis aan Jezus Christus:

 1. Mirre gegeven door Melchior (Jesus-Man): Het is een aromatische roodachtige substantie, gebruikelijk in het Midden-Oosten, die gebruikt wordt om lijken te balsemen. De betekenis ervan verwijst naar de aanwezigheid van Jezus op aarde als een man die voorbestemd is om aan het kruis te sterven. Het geeft aan dat hij menselijk was.
 2. Wierook geleverd door Gaspar (Jezus-God): samengesteld uit natuurlijke en aromatische harsen, die gekoppeld aan een soort olie een harmonieuze geur afgeven. Wijd gebruikt in religieuze rituelen om offers te brengen aan God, als symbool van het verenigen van hemel en aarde. Daarom drukt deze gave de goddelijkheid van Jezus uit.
 3. Goud gegeven door Balthasar (Jezus-Koning): Het meest kostbare metaal, het vertegenwoordigt de intrinsieke rijkdom in dat nederige kind geboren in een kribbe. Door dit symbool wordt Jezus erkend als de geestelijke koning van de gelovigen.

Wie waren ze allemaal?

Zo worden deze drie mannen uit de oudheid beschouwd als de drie Wijzen. Ze werden door sommige mannen beschreven als:

 • Melchior: Aangekomen uit Europa, oude blanke man met lange baard.
 • Gaspar: Van Aziatische origine was hij de jongste van de koningen, ook met een witte huid.
 • Balthazar: Komt uit Afrika en van het zwarte ras.

Ze herkenden in Jezus de Koning der Koningen. Door hun reis van duizenden kilometers om Hem te leren kennen, nodigen ze ons uit om hoop te hebben, zodat we onze doelen in het leven kunnen bereiken.

Welke dag wordt de Dag der Koningen gevierd en waarom?

Dit alles doet denken dat de dag van de koningen 6 januari betekent vieren, delen, spiritualiteit, hoop en verlossing. We mogen niet vergeten dat het een katholieke traditie is die de geboorte van het kind Jezus verheerlijkt.

Deze hele traditie is gebaseerd op het Evangelie van Matteüs. Dit is de enige die de aanwezigheid van de Magi in de geboorte van de verlosser herkent.

Naast deze betekenis moeten we het volgende in gedachten houden:

Het versieren van de dag der koningen: Praktische en eenvoudige ideeën

Het belangrijkste aan deze datum is de religieuze betekenis van het verzamelen van familie en vrienden. Het is een datum waar de kinderen van het huis lang op hebben gewacht om hun geschenken te ontvangen. Hiervoor worden bepaalde activiteiten uitgevoerd:

 • Familie reünie om de traditionele rosca de reyes te eten. Het is gemaakt van zoet brood en bedekt met gedroogd fruit, wat de kroonjuwelen betekent. Het heeft meestal een baby Jezus in zich, beschermd door de cirkel. Als je het kind binnen krijgt, moet je een ander feest aanbieden dat de presentatie van Jezus aan de tempel herdenkt. Ook wordt het beschouwd als een goed voorteken.
 • Kinderbrief aan koningen, dit wordt meestal gedaan door hun wensen te koppelen aan gekleurde ballonnen die ze dagen eerder hebben gestuurd.
 • In Spanje is het de traditie om chocolaatjes en andere lekkernijen te geven aan de kinderen die de buitengewone optochten begeleiden.
 • In Latijns-Amerikaanse landen bereiden ze stervormige beignets voor. Herinnerend aan de gids dat de koningen van de “ster van Bethlehem” het Kindje Jezus moesten vinden.
 • In sommige delen van de wereld houden ze optochten met mensen die vermomd zijn als de drie koningen. Dit met het doel de oorspronkelijke momenten die de koningen leefden te simuleren
 • Woon een mis bij waarin zij zegeningen ontvangen, vooral kinderen en zwangere vrouwen voor hun bescherming.

Andere ideeën voor de dag der koningen

 • Plaats snoepjes en assortimenten van snoepjes in doorzichtige zakjes om aan de kinderen te geven.
 • Maak koekjes in de vorm van een ster, kameel, os of koning en doe ze in zelfdichtende ritszakjes voor iedereen.
 • Maak spelletjes met de kinderen over de vakantie, u kunt materiaal uitdelen zoals kraftpapier om kransen te maken. Laat ze het dan als koningen op hun hoofd zetten. Dit maakt deel uit van een ritueel om hun gaven te ontvangen.

Waar koop je producten om de Dag der Koningen te vieren?

In Monouso.es kunnen wij u glazuren, borduurwerk, textiel, diensten en ander materiaal aanbieden om uw leven te vergemakkelijken. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u de beste resultaten krijgt. Hiermee kunt u de voordelen van een container krijgen om u veilig te houden.

Wij kunnen u helpen bij het vinden van onze eigen oplossingen in verschillende producten die u nodig heeft voor uw speciale behoeften. U kunt kiezen uit een breed scala aan producten die u nodig heeft voor uw speciale behoeften. Op deze manier kunt u anticiperen op eventuele eventualiteiten en u concentreren op het beste van het moment

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.