fbpx

Wat is Dalgona Koffie en hoe maak je het stap voor stap

Wat is Dalgona Coffee en hoe maak je het stap voor stap

Sinds enige tijd zien we op verschillende sociale media platforms de publicatie van een unieke, romige en zeer opvallende koffie; hij staat bekend als Dalgona Coffee.

Het is een trend, vooral bij de jongere bevolking, die wordt aangetrokken door een koffie met een unieke uitstraling die – zonder twijfel – uitnodigt om te proberen.

Heb je de beelden van Dalgona Coffee gezien? Weet je wat we bedoelen? In dit artikel ontdekt uhoe u thuis of in uw bedrijfeen heerlijke Dalgona-koffie kunt maken en uw familie, vrienden en klanten kunt verrassen.

Ongetwijfeld een product dat uw klantenkring zal vergroten en de aandacht van nieuwe klantenzal trekken.

Wat is Dalgona Coffee?

Wat is Dalgona Coffee?

Achter zo’n verfijnde naam gaat een Dalgona-koffie schuil die niet erg moeilijk te bereiden is en die kan worden omschreven als een koffieshake op een heel bijzondere manier.

Het werd in eerste instantie populair dankzij het sociale netwerk TikTok en het land van herkomst is Korea.

Met slechts vier ingrediënten: oploskoffie , suiker, melk en water, krijg je een heel luchtig bolletje koffie dat in een glas ijskoude melk drijft.

De smaak is, ondanks het gebruik van oploskoffie, heel lekker zoet. Het lijkt een beetje op het koffie-ijs of de frappuccino die ze in coffeeshops verkopen.

De hausse van Dalgona-koffie is een van de positieve gevolgen van het coronavirus, zozeer zelfs dat deze koffie bekend is geworden als de koffie van de quarantaine.

Hoe maak je Dalgona Koffie?

Hoe maak je Dalgona Koffie?

Dalgona koffie maken is heel eenvoudig en de resultaten zijn zeer verrassend.

Wat heb je nodig om Dalgona Koffie te maken?

Instantkoffie van de beste kwaliteit die u zich kunt veroorloven, suiker, water, melk en wat ijsblokjes, voor het geval u een koude koffie wilt.

Hier is het recept om Dalgona Koffie te maken voor twee personen, volg het stap voor stap:

  1. Doe twee eetlepels oploskoffie en twee eetlepels suiker in een diepe kom.
  2. Verwarm een kop water tot het kookpunt. Voeg twee eetlepels gekookt water toe aan het koffie-suikermengsel.
  3. Klop het mengsel tot u stijve pieken kunt maken. Dit proces zal afhangen van het type mixer dat u gebruikt. Als het een handmixer is, duurt het 8 tot 12 minuten. Als u een elektrische mixer gebruikt, zal het slechts ongeveer 4 minuten duren.
  4. Voeg in een grote kom een kop warme, warme of koude melk met ijs toe, afhankelijk van uw voorkeur.
  5. Voeg vlak voor het serveren een lepel van het opgeklopte koffiemengsel toe en laat het boven op de melk drijven.
  6. Serveer aan uw gasten of klanten met een rietje of lepeltje om te roeren.

Wij verzekeren u dat u een sterproduct op uw menu zult hebben, dat de kassa van uw zaak zal doen rinkelen.

Hoe kan ik Dalgona-koffie drinken en bewaren?

Hoe kan ik de Dalgona Coffee drinken en bewaren?

De beste manier om Dalgona Coffee te consumeren is door het te mengen en het door een rietje te drinken. Op die manier krijgt u een goddelijke – bijna perfecte – mengeling van romige koffie en melk die u, koud of warm, heerlijk zult vinden – u zult zelfs seconden willen!

Als u zulke lekkere koffie zet, vindt u het misschien spannend om een beetje extra te maken en wilt u het bewaren in plaats van het weg te gooien. Dalgona Coffee kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard

Het zal waarschijnlijk iets van de romigheid verliezen, dus u moet het nog eens schudden als u klaar bent om het te gebruiken.

Tips voor het maken van een dromerige Dalgona koffie

Tips om een droom Dalgona koffie te bereiden

Hoewel het een zeer eenvoudig drankje is om te maken, is het altijd raadzaam enkele tips te hebben om tot een onfeilbaar drankje te komen.

  • Het geheim van Dalgona Koffie is om het te maken met oploskoffie. Dit soort koffie bevat enkele ingrediënten -zoals sojalecithine- die het mogelijk maken de verwachte romigheid te bereiken.
  • Rekening houdend met deze eerste tip, is het niet aan te raden gemalen koffie of koffiecapsules te gebruiken om een heerlijk kopje Dalgona koffie te bereiden.
  • Bent u bezorgd over het gebruik van suiker? Maak je geen zorgen, in tegenstelling tot wat er met oploskoffie gebeurt, is het mogelijk suiker te vervangen door het product dat het best bij jouw smaak past. Het idee is om de zoete touch die u zoekt te krijgen.
  • Net als suiker kan ook melk aan uw smaak worden aangepast. Je kunt gewone melk gebruiken, lactosevrije melk, maar ook amandelmelk, kokosmelk, notenmelk, havermelk of andere melk die je lekker vindt.

Perfecte kopjes voor uw Dalgona koffie

Perfecte mokken voor uw Dalgona koffie

Klaar om Dalgona Coffee aan uw menu toe te voegen? Kom naar Monouso om de meest esthetische bekers te kopen om uw klanten te verrassen.

In onze online winkel vindt u plastic bekers waarmee u een Dalgona Coffee van grote kwaliteit en aanwezigheid kunt zetten.

Anderzijds hebben wij ook verschillende soorten kartonnen en papieren bekers zodat u uw koffie kunt presenteren, ongeacht of u hem warm of koud bereidt, uw gasten zullen ervan smullen.

Daarnaast hebben we ook andere soorten bekers voor uw bedrijf, zoals PS-bekers, bekers voor magnetrongebruik en de beste biologisch afbreekbare bekers.

Een ander noodzakelijk element voor de verkoop van een kwaliteits Dalgona koffie zijn de rietjes en bij Monouso bieden wij een breed scala van verschillende soorten en ontwerpen van rietjes.

Het beste van allemaal? U kunt bestellen vanuit het comfort van uw huis of kantoor, en aangeven waar u uw bestelling wenst te ontvangen. Wij zorgen voor het beheer van wat u nodig hebt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.