fbpx

Sleutels tot het cook and chill productiesysteem

productiemethode voor koken en koelenand chill

Wist u dat het cook and chill productiesysteem het risico op besmetting van uw voedsel vermindert? Deze culinaire techniek wordt steeds vaker gebruikt in cateringbedrijven vanwege de grote voordelen.

In dit bericht zullen we u vertellen waarom het niet voldoende is om te weten hoe u een breed scala aan gerechten kunt bereiden bij het beheren van uw restaurant, maar dat het ook noodzakelijk is om de productieprocessen te optimaliseren om resultaten te krijgen met minder tijd en moeite.

Koken en koelen productiesysteem, definitie

De “cook and chill kitchen” is ontstaan uit de behoefte om voedsel vooraf te bereiden, te bewaren en vervolgens op te dienen, waarbij de kenmerken van het voedsel zoveel mogelijk behouden blijven. Dit wordt bereikt door een proces van temperatuurmanipulatie toegepast op voedsel, om in korte tijd van koken naar afkoelen te gaan.

sistema-de-produccion-cook-and-chill

Deze techniek kan gunstiger bewaaromstandigheden voor ons voedsel garanderen. Iets belangrijks om in gedachten te houden is dat u door het Cook and Chill productiesysteem de gerechten tot 7 dagen kunt bewaren. Binnen deze periode kunt u ze zonder vrees opdienen, want ze behouden al hun kenmerken qua aroma, textuur en smaak

3 sleutels tot het kook- en koelsysteem

Hier volgt een stap-voor-stap uitleg over hoe u deze culinaire techniek kunt toepassen op uw bereidingen:

1. Eten koken

De eerste sleutel tot het kook- en koelsysteem is het koken van het voedsel. In dit stadium is het niet essentieel om over specifieke machines te beschikken, aangezien u kunt vertrouwen op conventionele ovens of andere die dienen om voedsel te koken ongeacht de energiebron (gas, elektrisch, onder andere).

2. Snel afkoelen van voedsel

Nadat het voedsel is gekookt, begint de fase van temperatuurverlaging. Dit kan op twee manieren gebeuren: koelen of snel invriezen.

Het doel is de meest gunstige omstandigheden te verkrijgen om het voedsel te bewaren. Met deze duizelingwekkende temperatuurdaling vermindert u de vorming van kristallen in de preparaten, behoudt u hun structuur en vermijdt u het verlies van vloeistoffen bij het ontdooien.

3. Regeneratie

Het voedselregeneratieproces zal u helpen een optimale serveertemperatuur te bereiken. Hierbij wordt stoom op de gerechten toegepast, waarbij het vochtverlies wordt gecompenseerd door de warmte te verhogen. Wij raden u aan de tijd van het proces zorgvuldig te controleren, zodat de textuur, sappigheid, geur en smaak niet verloren gaan.

Belangrijkste voordelen van koken en koelen

metodo cook chill
  • Grotere veiligheid: Het voedsel wordt aan lage temperaturen blootgesteld, zodat het niet kan worden besmet door de vermenigvuldiging van bacteriën. Zo kunt u hygiënische en veiligheidsvoorwaarden scheppen die zeer gunstig zijn om een kwaliteitsdienst aan te bieden.
  • Optimale bewaring: Zoals eerder gezegd, biedt deze techniek het voordeel dat de organoleptische eigenschappen van de preparaten bewaard blijven. Vanuit onze ervaring weten wij hoe belangrijk het is om gerechten te serveren waarvan de gasten genieten alsof ze vers zijn bereid.
  • Gestandaardiseerde processen: Met de implementatie van het Cook and Chill-productiesysteem kunt u het werk in verschillende groepen plannen, de inspanningen verdelen en taken delegeren. Bijgevolg zult u zien hoe de efficiëntie van uw medewerkers in de keuken verhoogt.
  • Kostenbesparingen: Door de voorbereidingen lange tijd te bewaren, kunt u grondstoffen in grotere hoeveelheden en dus tegen lagere prijzen kopen. Bovendien vergemakkelijkt het de toename van het aanbod van gerechten op het menu, wat de toename van het aantal potentiële klanten bevordert.
  • Rantsoenering en regeneratie: U zult in staat zijn het bestaan van de produktie te plannen en te controleren, waardoor de dienst van het regeneratieproces wordt vergemakkelijkt.
  • Minder verspilling: Het verdampingsproces zal gestopt kunnen worden, zodat uw voedsel niet vermagert.

Waarom is het proces van het verlagen van de temperatuur belangrijk?

Het risico van bacteriegroei wordt beschouwd als een kritisch proces bij het bewaren van rauw of gekookt voedsel. Dit is te wijten aan het feit dat het temperatuurbereik tussen 3°C en +65°C ligt. Het abattementsproces verhoogt de efficiëntie en de veiligheid van de voedselconservering. Hierdoor wordt een snelle afkoeling van de gerechten bereikt, waardoor de maximale gevarenzone in een minimum van tijd wordt overschreden.

Nu u de grondbeginselen van het kook- en koelproductiesysteem hebt geleerd, bent u klaar om het beste uit uw cateringbedrijf te halen. En vergeet niet dat het heel belangrijk is om over kwaliteitsmachines en -gereedschap te beschikken om uw klanten te bedienen zoals ze verdienen.

Daarom bieden wij u bij Monouso verpakkingen aan met thermische eigenschappen die u daarbij zullen helpen. Vergeet niet onze catalogus te bezoeken waar u de producten kunt vinden die het beste bij uw behoeften passen, wij zijn er om u te helpen!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.