Wat u moet weten over het contract van bepaalde duur voor de horeca

Contrato fijo discontinuo hostelería, tipos de contratos para tu negocio

De horeca-overeenkomst voor bepaalde tijd is een van de documenten die worden gebruikt om personeel in restaurants en bars in dienst te nemen . Dit soort overeenkomsten wordt gekenmerkt door het feit dat zij voor onbepaalde tijd en met onderbrekingen worden gesloten. Daarom is het een uitstekend alternatief voor bedrijven waar seizoensgebondenheid een belangrijke rol speelt

Wij tonen u niet alleen alle kenmerken van het contract van bepaalde duur voor de horeca, maar leggen u ook andere soorten contracten uit die het analyseren waard zijn, zodat u ze in uw bedrijf kunt toepassen, met inachtneming van de wet en met gegarandeerde voordelen voor de betrokkenen.

wat houdt een contract van bepaalde duur in de horeca in?

¿A qué se refiere un contrato fijo discontinuo hostelería?

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is een type arbeidsovereenkomst dat kan worden gebruikt voor werknemers in restaurants en bars en wordt gekenmerkt door het feit dat er geen bepaalde duur aan is verbonden. Het verschil met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is dat in dit geval de vervulde functie in de onderneming met tussenpozen wordt uitgeoefend.

Het wordt gewoonlijk gebruikt in bedrijven die op seizoensbasis werken. Dat wil zeggen die welke niet het hele jaar door voor het publiek geopend zijn of die, wegens het seizoengebonden karakter, op bepaalde tijdstippen versterking behoeven.

Als uw jachtclub bijvoorbeeld alleen in de zomer haar deuren opent, kunt u de relatie met uw obers formaliseren door middel van dit type contract, aangezien u hen alleen tijdens de zomermaanden of bij bepaalde gelegenheden tijdens de winter (evenementen) nodig zult hebben.

Het is vastgesteld als een deeltijds of voltijds horecacontract. Het personeel dat onder de horecaovereenkomst voor bepaalde tijd valt, ontvangt zijn salaris en geniet socialezekerheidsbijdragen zolang het restaurant actief is.

Wanneer zij inactief worden gesteld, krijgen zij een ontslagvergoeding voor hun dienst en blijft hun contract opgeschort totdat de vestiging haar activiteiten hervat en hen terugroept.

Als u uw bedrijf opstart, maar uw personeel niet oproept, zullen zij begrijpen dat zij ontslagen zijn.

In dat geval hebben uw werknemers het recht om gedurende 20 werkdagen een bemiddelingsbrief uit te reiken om de kwestie op te lossen alvorens naar de rechter te stappen.

Andere soorten contracten voor de horeca

Naast het contract van bepaalde duur voor de horeca zijn er nog drie andere soorten contracten van kracht die in elke onderneming worden gebruikt.

In het kader van de arbeidshervorming die in het land wordt doorgevoerd, zal de openbare dienst voor arbeidsbemiddeling (SEPE) tijdelijke contracten, opleidingscontracten en contracten van onbepaalde duur beginnen te aanvaarden.

Zodra deze contracten zijn ondertekend, moet het proces worden geformaliseerd door de SEPE hiervan binnen 10 werkdagen in kennis te stellen.

Tijdelijke contracten

Op de eerste plaats komen de tijdelijke contracten. Dit zijn overeenkomsten waarbij wordt overeengekomen om gedurende een beperkte periode een dienst in een onderneming te verrichten. Zij worden altijd schriftelijk vastgelegd

Zij moeten aangeven hoe lang de dienst zal worden verleend en of het deeltijds of voltijds zal zijn. Dit wordt aangegeven door de werkuren per dag, week, maand of jaar aan te geven, alsmede de verdeling ervan binnen de werkdag van het restaurant.

Anderzijds moet erop worden gewezen dat mensen met een tijdelijk contract geen overuren kunnen maken in het bedrijf.

Indien het contract een looptijd van minder dan een maand heeft, kunnen beide partijen het ook mondeling overeenkomen

Vaste contracten

Arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd zijn overeenkomsten waarbij de arbeidsverhouding tussen de onderneming en de in de vacature geïnteresseerde persoon voor onbepaalde tijd wordt overeengekomen.

Bij de ondertekening van deze contracten moeten de arbeidsvoorwaarden worden vermeld en moet worden aangegeven of het om een halve of een volledige ploegendienst gaat.

Het is een van de soorten contracten die beide partijen meer zekerheid bieden . Bovendien zijn werknemers bij dit soort overeenkomsten doorgaans productiever, omdat zij een stabielere baan hebben.

Overeenkomst inzake opleiding en het leerlingwezen

De leerovereenkomst voor de horeca is een instrument waarover de ondernemingen beschikken om het leerlingwezen van jongeren te bevorderen, ten einde hun vroegtijdige inschakeling in de arbeidswereld te garanderen.

Het gaat om contracten voor jongeren tussen 16 en 25 jaar die geen studie of beroepskwalificatie hebben.

Een van de voorwaarden van de opleidingsovereenkomst is dat de jongeren tegelijk met hun werk in een opleidingscentrum worden ingeschreven.

Dit type contract heeft een minimumduur van één jaar en een maximumduur van drie jaar. Wijzigingen zijn mogelijk indien zij binnen een periode van niet minder dan zes maanden en niet meer dan drie jaar worden aangebracht.

Vóór de ondertekening van het contract moet de openbare dienst voor arbeidsvoorziening de opleidingsactiviteit in uw onderneming goedkeuren en vervolgens overgaan tot de validering van het contract

Garandeer uw personeel een goede werkomgeving

Zodra u uw personeel in dienst hebt genomen, moet u ervoor zorgen dat hun werkomgeving in de beste omstandigheden verkeert.

hoe kun je dit doen? Door hen de nodige instrumenten aan te reiken om hun functies binnen het restaurant te ontwikkelen.

Wij hopen dat u meer te weten bent gekomen over de voorwaarden van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in de horeca, en over de andere contracten die beschikbaar zijn voor werken in bars en restaurants

Wat houdt een contract van bepaalde duur in de horeca in?

De horeca-overeenkomst voor bepaalde tijd is een type arbeidsovereenkomst dat kan worden gebruikt voor werknemers in restaurants en bars en wordt gekenmerkt door het feit dat er geen bepaalde duur aan is verbonden. Het verschil met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is dat in dit geval de vervulde functie in de onderneming met tussenpozen wordt uitgeoefend.

Andere soorten contracten voor de horeca

– Tijdelijke contracten
– Vaste contracten
– Opleidingscontracten en leercontracten

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Monouso Blog
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.