fbpx

Churros kraam: sleutels tot succes

Abrir tu puesto de churros y no fracasar en el intento

Een churro-winkel of churro-kraam is een aantrekkelijke zaak vanwege de hoge winstgevendheid, omdat er geen grote initiële investering voor nodig is en het niet duur is om het bedrijf te runnen

Veel mensen vragen zich af hoe je een churro-winkel moet opzetten, maar wat heb je nodig om een churro-winkel op te zetten? Om een churro-winkel te openen, moet je niet alleen weten hoe je churros klaarmaakt, je moet ook weten welke de juiste machines zijn voor de zaak, welke ruimte geschikt is om je churro-winkel te openen of hoe je de nodige vergunningen verkrijgt.

Leer alle belangrijke aspecten, procedures en apparatuur kennen die u nodig hebt om in korte tijd een succesvolle churroshop op te zetten

Dit heb je nodig om een churrería te openen

Antes de colgar el cartel “Abierto”, necesitas esto para abrir churrería

U kunt uw zaak niet openen zonder bepaalde basisaspecten te hebben vastgelegd, zoals de bedrijfsplanning en het pand of de plaats waar u uw churrokraam zult opzetten.

Beide stappen zijn belangrijk om de basis te hebben van hoe u wilt dat uw churroshop eruit ziet en welke strategieën u zult gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken.

Bedrijfsgerichte strategische planning

Wat de strategische planning voor uw zaak betreft, moet u onderzoek doen naar de concurrentie van churros-winkels in het gebied waar u uw zaak wilt openen en een zakelijk voorstel doen dat u onderscheidt van de rest

Het is ook belangrijk om uw doelpubliek te bepalen en het menu van uw churro kraam te ontwerpen, evenals de aanbiedingen of promoties die ieders aandacht zullen trekken.

Binnen deze strategische planning moet u ook vaststellen wat u wilt dat het imago van uw churroshop is, welke media zullen worden gebruikt om de marketingstrategieën uit te voeren en welke strategieën u zult bepalen om uw bereik te vergroten.

Gebouw waar de churro-winkel zal werken

Churro salons zijn geen bedrijven die een grote ruimte nodig hebben om te beginnen . Over het algemeen is de keuze tussen een mobiele churro kraam of een bedrijfsruimte van maximaal 50 vierkante meter

Of het nu gaat om een mobiele kraam of een winkel, hij moet gevestigd zijn in een deel van de stad waar een goede stroom mensen is, op elk moment van de dag en het hele jaar door

Een goede tip is om churro salons op te zetten rond pleinen, sportfaciliteiten, theaters, winkelcentra en andere drukke bedrijven

Als u de lokale optie overweegt, raden wij u aan de ruimte in vier delen te verdelen: klantenruimte, opslag van ingrediënten, churrosbereidingsruimte en toiletten

In het geval van mobiele churrokraampjes kunt u ervoor kiezen een foodtruck te gebruiken om de churros overal in de stad te verkopen. Bovendien kunt u deelnemen aan beurzen, evenementen, concerten of markten.

Uitrusting voor een churro kraam

De uitrusting van een churrokraam bestaat uit de machines, het meubilair en een systeem dat de ventilatie en de afzuiging van de rook die bij het koken van de churros ontstaat, vergemakkelijkt.

Neem een pen en noteer elk materiaal dat u moet aanschaffen om uw churroskraam op te starten.

Machines en benodigdheden

Om te bepalen welke machines u nodig hebt, moet u rekening houden met de drie fundamentele processen waaruit de bereiding bestaat: kneden, bakken en opdienen.

Voor elk van deze stappen hebt u apparatuur of machines nodig om de bereiding te vergemakkelijken: friteuse, kneder, bakjes om de churros te laten uitlekken, kommen, doseermachines, eetstokjes en tangen, zijn er enkele van.

Om te serveren heeft u papieren zakjes nodig voor de churros, vetvrije hoorntjes, borden, servetten, rietjes, wegwerpbekertjes voor de chocolade, naast andere basisproducten om uw klanten te bedienen zoals ze verdienen

Naarmate de vraag naar uw churro kraam groeit, zult u de hoeveelheid apparatuur of uw productiecapaciteit moeten verhogen.

Ventilatie-uitrusting

Ventilatieapparatuur bestaat uit al die afzuigers die de rook die in het etablissement ontstaat, laten ontsnappen door filters die de geur zuiveren.

Zorg ervoor dat de schoorsteen waardoor de rook wordt uitgestoten zich opwaarts bevindt en geen overlast veroorzaakt voor naburige gebouwen.

Meubels

Wat het meubilair betreft, moet u werktafels aanschaffen voor de bereiding van het churrodeeg, rekken voor de opslag en koelkasten

Om een uitstekende klantenservice te bieden is het belangrijk tafels en stoelen te kopen waarop uw klanten kunnen zitten en van hun bestelling kunnen genieten. Kies bij voorkeur roestvrijstalen exemplaren om ze gemakkelijk te kunnen schoonmaken.

Evenzo kunt u de decoratieve voorwerpen van het etablissement of de kraam niet weglaten, om de aandacht te trekken van de mensen die langs uw churrería komen.

Vergunningen en licenties om uw churro salon te openen

Permisos y licencias para abrir churrería

Er zijn verschillende soorten horecavergunningen en zoals in elke gastronomische zaak is het een must om alle vergunningen en licenties up-to-date te hebben om een churro winkel te openen. Hoe verkrijgt u de vergunningen voor uw churro kraam?

Het eerste document dat van kracht moet zijn, is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is van essentieel belang dat elk ongeval dat zich in de inrichting kan voordoen, gedekt is

Anderzijds moet al het personeel van een churroshop dat met voedsel in aanraking komt, een geldige vergunning hebben om met voedsel om te gaan.

Evenzo moet u bij het gemeentehuis van uw autonome gemeenschap de activiteitenvergunning aanvragen, zodat u over de vergunning beschikt om uw churros-kraam te openen

Ten slotte moet u zich inschrijven bij de belasting op economische activiteiten, in het speciale stelsel voor zelfstandigen, en de vennootschap voor uw churrosbedrijf oprichten.

is een churro kraam winstgevend?

Rentabilidad y churrería ¿Es compatible?

Men kan zeggen dat een churroshop synoniem is met winstgevendheid. Het zijn bedrijven die geen grote som geld vereisen als initiële investering. Evenzo zijn de aankoopkosten van de ingrediënten die nodig zijn voor de bereiding van de churros niet hoog en is de winst van het bedrijf hoger.

Er zij aan herinnerd dat de seizoensgebondenheid een grotere invloed heeft op deze activiteit dan op andere activiteiten in de cateringsector: in de zomer sluiten de straatstalletjes en de churroswinkels hun deuren wegens de geringe vraag naar dit product in de warmste maanden van het jaar. Bovendien is de verkoop hoger in het weekend en op festivals. En als je kiest voor een food truck, tenzij je doordeweeks naar markten of beurzen gaat, zal de verkoop erg laag zijn. Dit gaat verder in het weekend.

Daarom is het belangrijk dat, als u een churrería in een winkel vestigt, u een plan hebt voor de zomermaanden, waarbij u het als café of bakkerij houdt. En als u kiest voor een mobiel verkooppunt, let dan op alle zomerbeurzen die u kunt bijwonen.

Het is belangrijk te onthouden dat, als u een kwaliteitsproduct verkoopt, er veel vraag naar u zal zijn bij de plaatselijke bevolking, bezoekers en toeristen.

is er veel concurrentie in de churro-sector?

¿Qué decimos de la competencia en el negocio churrería?

Zoals in elk restaurant of cateringbedrijf, hebben churro kraampjes hun concurrentie. Er is echter niets dat een goede verkoopstrategie niet kan oplossen.

Als u een gastronomisch en dienstverlenend aanbod hebt dat anders is dan de rest, maakt u meer kans om nieuwe klanten aan te trekken

Het aanbieden van een 24-uurs- of thuisbezorgservice kan bijvoorbeeld het verschil maken tussen de gewone service van eender welke churroshop en datgene waar uw doelgroep naar op zoek is.

Mobiele of vaste churro kraam: wat is beter?

Puesto de churros ambulante o fijo ¿Qué es mejor?

Een churroshop of een mobiele stand is een goede optie om een zaak te beginnen, d.w.z. het is niet nodig om een mobiele stand te hebben en dan naar een winkel te verhuizen.

Het is echter van belang rekening te houden met de aspecten, voordelen en beperkingen van elk van deze modaliteiten.

Door een churro-winkel in een etablissement te vestigen , kunnen klanten churros komen kopen zo vaak als zij willen. Het heeft echter de beperking dat het afhankelijk is van het gebied waarin het zich bevindt.

Mobiele churrostands daarentegen zijn veelzijdig en maken het mogelijk deel te nemen aan evenementen, markten en beurzen in verschillende delen van de stad. Zo kan aan een grotere vraag worden voldaan dan in een winkel mogelijk zou zijn.

Een nadeel is dat er extra vergunningen nodig zijn om de zaak te exploiteren, dus het kan iets ingewikkelder zijn dan het openen van een vaste churro-winkel.

Waar is een churro kraam het makkelijkst te bedienen?

Het is altijd een goed idee om het op te zetten rond pleinen, sportfaciliteiten, theaters, winkelcentra…

Wat heb je nodig om je churro kraam op te zetten?

U zult machines en voorraden, ventilatieapparatuur, meubilair, vergunningen en licenties nodig hebben.

Is een churros kraam winstgevend?

De grondstof is goedkoop en zeer winstgevend, maar we moeten er rekening mee houden dat een churrokraam niet het hele jaar door open blijft.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.