fbpx

Chirurgische handschoenen: Waar zijn ze van gemaakt?

Chirurgische handschoenen worden in de meeste gevallen gebruikt tijdens medische ingrepen, omdat ze een besmetting tussen het medisch personeel en de patiënt voorkomen.

Deze soorten handschoenen zijn steriel en anatomisch; ze bieden ook een grotere precisie en gevoeligheid. Hun kwaliteitsnormen zijn hoger dan die van andere soorten handschoenen en ze zijn meestal te vinden met of zonder poeder.

Dit poeder maakt het veel gemakkelijker om ze aan te brengen en bestaat uit de toevoeging van maïszetmeel, ook wel maïszetmeel genoemd. De operatiehandschoenen zijn in verschillende materialen

Meest gebruikte materialen in chirurgische handschoenen

Wat is de samenstelling van deze handschoenen? Ze kunnen worden samengesteld uit verschillende materialen zoals latex, vinyl, nitril of neopreen. Waarom variëren de productiematerialen? Het is te wijten aan het aantal mensen met allergieën

Vandaag de dag zijn veel gezondheidswerkers getroffen door allergieën die kunnen worden veroorzaakt door latex. Hierdoor ontstaat het idee om handschoenen met andere soorten materialen te produceren.

Hieronder geven we uitleg over het materiaal dat wordt gebruikt om elk type handschoen te vervaardigen en hoe dit verschillende eigenschappen geeft.

Latex handschoenen

Deze worden vervaardigd uit een natuurlijke grondstof en zijn de meest voorkomende en gebruikte op de markt. Ze hebben een goede gevoeligheid en zijn zeer resistent en passen zich bijna perfect aan de vorm van de hand aan.

Guantes de cirugía

Hun enige nadeel is dat ze vaak meer allergieën veroorzaken dan andere materialen die gebruikt worden om chirurgische handschoenen te maken.

Vinyl en Nitril Chirurgische Handschoenen

Vinyl en nitril zijn de beste vervanging voor latex in dit type handschoen. Ze zijn afkomstig van een acrylonitrilbutadieencopolymeer, een synthetisch rubberlatex.

De eigenschappen van dit materiaal kunnen veel overeenkomsten vertonen met de eigenschappen van latex

Vinyl chirurgische handschoenen staan bekend om hun hoge weerstand en hun allergieën, hoewel hun gevoeligheid vrij laag is. Het is echter een van de meest gewilde vanwege de lage prijs. Ze zijn de beste combinatie van functionaliteit en kosteneffectiviteit!

Nitril handschoenen worden ook vaak gebruikt en zijn ideaal voor elke klus. Ze zijn vrij gevoelig en worden gekenmerkt door hun hoge weerstand, zelfs tegen chemicaliën.

Het verschil tussen vinyl en nitril handschoenen is het fabricageproces, waardoor ze verschillende eigenschappen hebben, ook al wordt dezelfde grondstof gebruikt.

Neopreen handschoenen

Dit materiaal is ook bekend als synthetisch rubber, zijn oorspronkelijke naam is dupreen en het wordt veel gebruikt voor zijn chemische stabiliteit, evenals zijn flexibiliteit en weerstand tegen hoge temperaturen.

Ze zijn te vinden in verschillende diktes, met een uitstekende kwaliteit voor een goede bescherming. Ze zijn echter niet zo bestand tegen snijwonden als andere handschoenen.

Het kennen van de eigenschappen van handschoenen is gunstig

Als we dieper ingaan op de wereld van de handschoenen, leren we dat er een grote verscheidenheid aan materialen, stijlen en kleuren bestaat; afgezien van het kennen van de verschillen tussen deze materialen.

Op deze manier geven we de handschoenen het beste gebruik en weten we welke geschikt zijn voor een bepaalde activiteit.

FAQ

Waar zijn chirurgische handschoenen van gemaakt?

Chirurgische handschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn: latex, vinyl, nitril of neopreen.

Hoe worden latex handschoenen gemaakt?

Chirurgische handschoenen in latex zijn de meest voorkomende en meest gebruikte chirurgische handschoenen op de markt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.