fbpx

De chef aan huis en andere manieren om een unieke eetervaring te beleven

Cenas con experiencia con un chef en casa

Vandaag de dag is experimenteel dineren een trend die in vele delen van de wereld zeer populair is geworden vanwege wat het biedt. Uw gasten thuis of in uw eigen restaurant een onvergetelijke eetervaring bezorgen is niet alleen het fornuis aanzetten en koken.

In dit artikel gaan we het hebben over een paar dingen die je moet weten als je een van deze ervaringen wilt uitvoeren en ervan wilt genieten. Zo leert u alles wat u moet weten om deze trend op de juiste manier in uw locatie te implementeren of aan te passen.

Wat zijn experimentele diners?

Als we experimenteel dineren willen definiëren, kunnen we zeggen dat het een “complete reis” is die aan het diner wordt aangeboden. De ervaring begint op het moment dat ze het restaurant binnenkomen en eindigt op het moment dat ze vertrekken.

Als klanten verwachten zij van uw restaurant niet alleen een menu van de hoogste kwaliteit, maar nog veel meer. Goed eten, decor, verlichting of klantenservice zijn enkele van de dingen die de klant verwacht. Dit gezegd zijnde, kunnen we zeggen dat deze ervaringen alle zintuigen moeten prikkelen:

 • Proef
 • Ruik
 • Zicht
 • Hearing
 • De hersenen
 • Voedsel

Het concept ervaringsgericht dineren omvat al deze factoren, waarbij het bieden van een unieke ervaring het uiteindelijke doel is. Als de bezoeker verrukt is en de ervaring wil herhalen, dan heb je het goed gedaan.

Eetervaringen met lokale chefs en gastheren

Culinaire, of gastronomische, ervaringen kunnen ook kleine groepsbijeenkomsten zijn waar toeristen samen met de plaatselijke bevolking genieten van een uitstekende maaltijd. Deze mensen kunnen ervoor zorgen dat bezoekers zich thuis voelen en die herinneringen kunnen hen lang bijblijven.

Voor deze plannen is natuurlijk een gastheer nodig, die ook enkele traditionele recepten zal delen en verhalen zal vertellen over elk van de gerechten. Of het nu een professionele kok of een amateur is, de gastheren delen de passie voor gastronomie in gelijke mate.

Door het eten, bij de ervaren diners, leer je de hele geschiedenis kennen achter wat je eet. Niet alleen dat, maar u zult genieten van een geweldige sfeer en geweldig gezelschap dat u niet wilt verlaten.

Hoe organiseert u uw eigen gastronomische ervaring?

We zullen een beetje ruimte maken om te praten over hoe je je eigen ervaring kunt maken, en wat je nodig hebt. Zonder omwegen kunnen we zeggen dat de ingrediënten voor een onvergetelijk diner zijn:

 • Koken en proeven in een groep: zo kan iedereen verhalen uitwisselen en zijn gastheer of gastvrouw beter leren kennen. Bovendien is het bekend dat eten beter smaakt in goed gezelschap.
 • Neem een gepassioneerde gastheer: het heeft geen zin een gastheer te hebben die niet zo gepassioneerd is over eten. In deze ervaring is het het beste om iemand te hebben die van zijn werk houdt en zijn verhalen en kennis met anderen kan delen.
 • Houd ze op een unieke locatie: de locatie is een uiterst belangrijke factor en het is het beste als het iets ongewoons is. Misschien achter een kampvuur, een boerderij of zoiets, het gaat erom dat je opvalt.
 • De sfeer: in combinatie met de locatie moet de sfeer altijd aangenaam en leuk zijn, zodat de gasten zich niet vervelen.

Idealiter hebben de gastheren hun verhalen klaar voordat ze beginnen met koken. Hetzelfde geldt voor het bord eten dat ze van plan zijn te serveren, want het is de bedoeling dat de gasten alle smaken die ze hebben ervaren meenemen.

Hoe pas ik mijn bedrijf aan deze nieuwe trends aan?

Hoewel u misschien denkt dat experimenteel dineren alleen kan worden aangeboden door de meest luxueuze restaurants, kan het eigenlijk in elke goed voorbereide locatie. Aanpassing is belangrijk, en daarom gaan we je laten zien wat je moet doen om er een succes van te maken.

 • Laat de gasten zien hoe het eten wordt bereid, want dat stimuleert de zintuigen.
 • Maak gebruik van goede plating om het eten er mooier en smakelijker uit te laten zien.
 • Laat het decor van de zaak zien, want ook al is je menu ontegenzeggelijk goed, klanten zullen niet binnenkomen als je hun aandacht niet trekt.
 • Creëer een comfortabele en aangename sfeer met muziek, en als die live is, des te beter.

Als u rekening houdt met deze 4 punten, kunt u zien hoe uw bedrijf zich beetje bij beetje aanpast aan deze goede en lucratieve trend. Vergeet niet dat een diner onvergetelijk moet zijn en daarvoor heb je niet veel nodig, zolang je maar hebt wat je nodig hebt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.