fbpx

CDC zegt dat het Coronavirus thuis geen invloed heeft op het voedsel…

Corona

Het US Center for Disease Control meldt op zijn website dat er geen bewijs is van besmetting met het Coronavirus door contact met voedsel, dus het bestellen van voedsel thuis is veilig, met inachtneming van de gebruikelijke veiligheidsregels.

In Nederland is er nog geen totale lockdown. In het debat is besproken wat er verder moet gebeuren met Nederland. De regels zijn als volgt: houd 1,5 meter afstand, geen groepsdruk (meer dan 3 personen), zonder een geldige reden mag je niet naar buiten anders kun je hier een boete van krijgen etc. De volledige regels kun je vinden op de website van NOS.

Veel bars en restaurants hebben tijdelijk hun deuren gesloten als preventieve maatregel voor hun werknemers en klanten, die in veel gevallen uit het buitenland komen.

Anderen hebben echter besloten om het probleem met de Coronavirus home-food vergelijking te omzeilen. Bedrijven die maanden geleden nog geen rekening hielden met deze koerswijziging zijn nu bezig deze in te voeren om het geleidelijke verlies van klanten te voorkomen en degenen die zichzelf vrijwillig in quarantaine hebben geplaatst van dienst te zijn.

Is het veilig om voedsel te bestellen met het Coronavirus?

Om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen door middel van meeneemvoedsel, gebruikt de overheidsinstelling het gezegde “better safe than sorry”. Dat wil zeggen: te allen tijde de veiligheidsmaatregelen handhaven, ook al levert dat ongemakkelijke momenten op.

“In het algemeen is er door de slechte overleving van coronavirussen op oppervlakken weinig kans op overdracht van voedselproducten of op het meenemen van containers na een periode van dagen of weken, hetzij natuurlijk, gekoeld of bevroren,” zegt het CDC op de Coronavirus-rapportagewebsite.

Met deze argumenten in de hand kunnen we tijdens de Coronavirus-crisis om voedsel vragen, extreme voorzorgsmaatregelen nemen, menselijk contact buiten onze quarantaineruimte vermijden en voor de zoveelste keer onze handen wassen.

Alleen omdat we geen contact hebben, betekent niet dat we onbeleefd zijn!

Veiligheidsmaatregelen voor werknemers die voedsel afhaalmaaltijden leveren

Bedrijven die zich op dit soort zaken toeleggen, zoals Thuisbezorgd, en die geconfronteerd worden met de voorspelling van een aanzienlijke toename van het aantal bestellingen, zijn al bezig met het implementeren van een reeks preventieve regels om de veiligheid van zowel hun bezorgpersoneel als hun klanten te garanderen.

Er is onder andere gevraagd om voorrang te geven aan de hygiëne door het gebruik van handreinigers en om het bedrijf te informeren als ze symptomen hebben, waarvoor ze 14 dagen lang gecompenseerd zouden worden voor ziekte.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat klanten die een dienst eisen, de mogelijkheid hebben om de bezorgers te vragen hun bestelling aan de deur te laten liggen en te betalen via een bankoverschrijving om elk contact te voorkomen.

Restaurant of afhaalmaaltijden?

Het constante bombardement van alarmerend nieuws over het virus heeft ertoe geleid dat veel mensen het uit eten gaan uitsluiten totdat de situatie verbetert. Degenen die deze verandering het meest hebben opgemerkt zijn de horecagelegenheden, die de service drastisch hebben zien dalen op het gebied van vrijetijdsovernachtingen en maaltijden met collega’s.

Om die reden wedden ze op het bekend maken van hun menu aan klanten om het aan te bieden in de thuisservice. Op deze manier proberen de restaurants een situatie te verlichten die gecompliceerd is, zonder dat ze hun bedrijf moeten sluiten of het aantal personeelsleden moeten verminderen.

Maakt u zich zorgen over de afhaaldienst in Chinese restaurants?

Gezien de snelheid van de besmetting met het Coronavirus maakt de bevolking zich zorgen over het voedsel dat uit het buitenland komt, vooral uit China. Echter, aangezien de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft verzekerd dat het niet nodig is om Chinees voedsel te vermijden, ondanks de geruchten die op sociale netwerken circuleren.

Het virus wordt overgedragen door contact met besmette mensen of na een vlucht naar de getroffen gebieden in Noord-Italië, Iran, Zuid-Korea, Japan of Hubei, China, niet via voedsel uit Chinese afhaalwinkels. U kunt dus thuis eten bestellen tijdens het coronavirus met behoud van enkele veiligheidsmaatregelen, zoals we hebben gezegd.

Het beste medicijn voor het Coronavirus: gezond verstand

Zoals we u in dit artikel hebben verteld, is er geen reden om niet door te gaan met een normaal leven binnen de quarantaine. Het handhaven van de gemoedsrust is van vitaal belang en binnen die vanzelfsprekendheid, wat is er dan normaler dan het bestellen van afhaalmaaltijden voor een weekend?

We vragen u echter een grote gunst: laten we de professionals die werken niet vergeten. Laten we hun werk makkelijker maken en nooit hun opleiding verliezen. Samen zal het veel makkelijker zijn om de crisis het hoofd te bieden!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.