fbpx

Hoe maak je een boetiekhotel

Het boetiekhotel is een type accommodatie dat steeds meer in trek is bij toeristen en lokale klanten die op zoek zijn naar exclusiviteit en persoonlijke aandacht. Dankzij deze kenmerken onderscheidt het zich als een van de meest rendabele bedrijven van dit moment. Het is dus mogelijk dat u overweegt er een te openen of uw hotel een draai van 180º te geven om het om te vormen tot een van deze boetiekhotels.

wat is een boetiekhotel?

Een boetiekhotel is een type vier- of vijfsterrenhotel dat meestal minder dan 100 kamers telt. Ze worden ontworpen op basis van oude herenhuizen of verlaten gebouwen met een interessante geschiedenis.

Het zijn elegante hotels ontworpen voor verfijnde gasten die willen ontsnappen aan de traditionele hotels. Ze zijn pittoresk en dienen als motor om de lokale cultuur te stimuleren.

Tegenwoordig heeft de boetiekaccommodatie zich over de hele wereld verspreid, van de grootste steden tot de kleinste dorpen. Daarom maken de vraag en de populariteit ervan het tot een winstgevende onderneming voor visionaire ondernemers.

wat zijn de kenmerken van een boetiekhotel?

Voordat we u laten zien hoe u een boetiekhotelcreëert, moet u weten dat een boetiekhotelzich niet alleen onderscheidt door het aanbieden van een hoogwaardige service. Het heeft ook andere bijzonderheden die het tot een zeer winstgevend bedrijf maken.

Kenmerken van een boetiekhotel

wilt u weten wat de belangrijkste kenmerken zijn? Lees dan verder!

Exclusief ontwerp

We hebben het over een type hotel met een exclusief design, vooral om de meest elegante klanten te bedienen. Sommigen gaan voor een pittoreske en historische stijl, terwijl anderen liever kiezen voor iets moderners en hedendaags.

Individueel decor

Boutique hotels hebben meestal een individuele inrichting om de ruimte een eigen, gastvrije persoonlijkheid te geven. Het is echter ook mogelijk om buiten de routine te treden en te kiezen voor andere soorten decorconcepten.

Premium restaurants en bars

Premium restaurants en bars zijn sleutelelementen in dit type hotel. Dit komt omdat hun gasten vaak op zoek zijn naar nieuwe gastronomische ervaringen en geïnteresseerd zijn in het proeven van de beste gerechten. Daarom passen ze zich aan deze eisen aan en bieden ze een kwaliteitsservice.

Persoonlijke service

Net als het hotel is ook de klantenservice vijfsterren. Dit is de meest relevante manier om een onderscheidend punt te markeren waarmee u zich kunt onderscheiden van de concurrentie. Bovendien, als klanten zich goed verzorgd voelen, zullen ze meer tevreden zijn over de algehele service.

Lokale cultuur

Een ander aspect van boutique hotels is dat het motoren zijn die dienen om de lokale cultuur te stimuleren. Enkele van de acties die ze hiervoor kunnen ondernemen zijn: kunstwerken opnemen in hun decor, gratis fietsen aanbieden voor gasten om in de omgeving rond te rijden of activiteiten promoten om te doen.

Hoe creëer je een boetiekhotel: 5 strategieën

Het is tijd om uit te zoeken hoe u een boetiekhotel creëert boetiekhotel dat een maximale rentabiliteit in de sector garandeert. Daartoe stellen we 5 essentiële strategieën voor.

Hoe creëer je een boetiekhotel: 5 strategieën

1. Bepaal het concept van uw boetiekhotel

Het eerste wat u moet doen is het concept van het boetiekhotel dat u wilt opstarten definiëren. Analyseer aspecten zoals de grootte van het etablissement, het aantal kamers, de diensten die u wilt aanbieden, enz.

Het gaat erom na te denken over alle elementen die persoonlijkheid geven aan uw accommodatie en het anders maken dan de rest. Daarom is het belangrijk dat u alle tijd neemt om de belangrijkste punten te bepalen die u naar succes zullen leiden.

2. Identificeer uw doelgroep

Om te weten hoe u een boetiekhotel creëert en een passend concept vaststelt is het belangrijk dat u uw doelgroep identificeert. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat elk element overeenkomt met de werkelijke behoeften van de gasten.

Het gaat erom te bepalen of u zich richt op toeristen op basis van hun leeftijd of dat u differentieert op basis van hun affiniteit met een bepaald thema. Deze informatie zal u helpen om de stijl van de infrastructuur beter te definiëren: modern, huisdiervriendelijk, thematisch, enz.

3. Profiteer van de mogelijkheden van de locatie

Wanneer u de locatie van uw boetiekhotel vaststelt, moet u op zoek gaan naar een geschikt gebied zodat de gasten gemakkelijk toegang hebben tot de meest aantrekkelijke plaatsen in de omgeving. Dit geeft relevantie aan uw onderneming en verbetert de gebruikerservaring.

Houd in gedachten dat dit soort hotels het meest rendabel zijn aan het strand, op het platteland en in steden met relevant toerisme. Zorg er daarom voor dat u een locatie kiest waar gasten gemakkelijk de omliggende gebieden kunnen bezoeken en naar andere toeristische bestemmingen kunnen reizen.

4. Zorg voor het kleinste detail

Om te begrijpen hoe je een boutique hotel creëert, moet je weten dat de toegevoegde waarde ervan bestaat uit het verzorgen van zelfs de kleinste details. In dit geval hebben we het specifiek over de woning, een element dat de gast een comfortabel, uniek en speciaal gevoel kan geven.

Voor deze raden wij u aan te kiezen voor een oud huis, een oud paleis, een herenhuis of een gebouw met geschiedenis. Het belangrijkste doel is de nodige verbouwingen uit te voeren tot de ruimte het juiste comfort krijgt.

5. Persoonlijke aandacht bieden

Persoonlijke service is een kenmerk dat dit type bedrijf definieert. U moet ervoor zorgen dat u op een snelle, vriendelijke en professionele manier tegemoet komt aan de behoeften van uw klanten. Hierdoor zullen zij zich tijdens hun verblijf zo comfortabel mogelijk voelen.

Om dit te doen is het, zoals eerder gezegd, belangrijk om het profiel van uw gasten te kennen. Dit zal zorgen voor een geweldige ervaring voor elk van hen.

Lees meer over andere gerelateerde termen in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Wat is een boetiekhotel?

Een boetiekhotel is een type vier- of vijfsterrenhotel dat gewoonlijk minder dan 100 kamers telt. Ze worden ontworpen op basis van oude herenhuizen of verlaten gebouwen met een interessante geschiedenis.

Wat zijn de kenmerken van een boetiekhotel?

Het heeft een exclusief ontwerp en een individuele inrichting. Het beschikt over persoonlijke service en eersteklas restaurants en bars.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.