fbpx

Biologisch afbreekbaar en recyclebaar bestek – een vriendelijke optie!

Het gebruik van woorden als“biologisch afbreekbaar“,“recyclebaar” of “afbreekbaar” is de laatste jaren een populaire term geworden. Dit is te danken aan de voortdurende zoektocht naar een collectief wereldwijd bewustzijn van de impact die wij mensen op het milieu hebben.

In de volgende post zullen we het hebben over het gebruik van biologisch afbreekbaar en recyclebaar bestek als milieuvriendelijk alternatief. Om alle details te weten, ga met me mee tot het einde.

Biologisch afbreekbare en recyclebare materialen Wat zijn dat?

Materiales biodegradables y reciclables

Het zijn producten van natuurlijke oorsprong, die we na gebruik in het biologische afval kunnen gooien zonder dat we bang hoeven te zijn voor vervuiling van de natuur. Deze materialen worden op natuurlijke wijze in korte tijd afgebroken en de impact op het milieu is bijna nihil.

Ook dragen we bij aan het creëren van meer geweten in het behoud en de zorg voor het milieu, aangezien deze producten vriendelijk zijn voor het milieu.

Voordelen van het gebruik ervan

Zoals we al hebben gezegd, worden deze materialen afgebroken en keren ze terug naar de natuur, zonder dat dit gevolgen heeft voor de natuur. Bovendien worden ze recyclebaar genoemd, omdat ze u de mogelijkheid bieden om ze steeds weer als nieuwe producten te gebruiken. De meest beruchte voordelen zijn:

Vermindering van de vervuiling van het milieu

Naar schatting komen er elk jaar tientallen kunststoffen in de oceaan terecht die het mariene milieu verontreinigen. Naar schatting bestaat 85% van het scheepsafval uit plastic. Door het gebruik van plastic producten te verminderen en producten te gaan gebruiken die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen, zullen we de vervuiling van het milieu aanzienlijk verminderen.

Terugkomen naar het land als meststof

Een biologisch afbreekbaar materiaal wordt op natuurlijke wijze in korte tijd afgebroken zonder het milieu te vervuilen of een meststof voor de bodem te worden. Op deze manier zal er weinig of geen impact zijn op het landschap van stranden, bergen en rivieren.

Bespaar olie

Olie is het belangrijkste materiaal voor het maken van plastic. Door de productie en het verbruik van plastic te verminderen, wordt deze niet-hernieuwbare grondstof gespaard. Door het gebruik van biologisch afbreekbare producten dragen we bij aan het uitbannen van zoveel olieverbruik.

Bespaart geld

Er zijn al veel kerstversieringen op de markt die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare en recyclebare materialen. Een andere manier om geld te besparen is door je fantasie te gebruiken om mooie en originele productontwerpen te maken die je thuis kunt recyclen.

Ook besparen we geld door het recyclen van artikelen zoals krantenpapier, tijdschriftenpapier, karton, beschadigde schijven, glazen of plastic flessen en een heleboel andere zaken.

Bespaar water

Door te recyclen, verkorten we het verbruik van deze vitale vloeistof die zo belangrijk is voor ieders leven en tegelijkertijd vervuilen we het milieu minder. Zo dragen we bij aan het behoud van het leven op de planeet en de natuurlijke hulpbronnen die vandaag de dag zo vervuild zijn.

Welke producten zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en recyclebare materialen?

De lijst met producten die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare en recyclebare materialen is langer dan u denkt. U kunt ze vinden in hypermarkten, fysieke winkels en vele online winkels die gespecialiseerd zijn in dit gebied. Sommige producten die opvallen zijn:

  • Bioplastische of papieren zakken
  • Wegwerpverpakking
  • Complete gerechten van bamboe, hout, avocadozaden, maïs
  • Bamboe toetsenborden en muizen
  • Natuurlijke reinigingsproducten en luchtverfrissers
  • Bamboe tandenborstels.

In het volgende gedeelte willen we het echter uitsluitend hebben over bestek dat gemaakt is met biologisch afbreekbare en recyclebare producten. Deze producten zijn innovatief en uniek, gemaakt met prachtige ontwerpen die een originele toets aan uw tafel geven, vervaardigd met zeer hoge kwaliteitsnormen.

Door het gebruik van het biologisch afbreekbare en recyclebare bestek kunt u zeer rustig zijn, omdat het milieuvriendelijke producten zijn. Ze vervullen perfect dezelfde functie als traditioneel bestek, maarzonder dat ze de natuur schade toebrengen en u een aantal belangrijke besparingen opleveren.

Ik raad biologisch afbreekbaar en recyclebaar bestek ten zeerste aan, want na gebruik gooi je ze weg en ze breken op natuurlijke wijze af zonder te verontreinigen.

Europa bestrijdt het milieuprobleem dat wordt veroorzaakt door het gebruik van plastic door het gebruik van borden en bestek van biologisch afbreekbare en recycleerbare materialen aan te moedigen. Biologisch afbreekbaar bestek is hier te blijven omdat we het verbruik van plastic verminderen en tegelijkertijd vriendelijk zijn voor de natuur en het milieu.

Welke materialen worden gebruikt om biologisch afbreekbaar en recyclebaar bestek te maken?

Hernieuwbare bossen

In sommige landen in Azië en Zuid-Amerika verbouwen ze hernieuwbare bossen. Daar halen ze materialen uit om bestaande producten op de markt te maken. In de hernieuwbare bossen worden de gebruikte bomen herplant, wat de natuur helpt bij de vernieuwing van het leven.

Hout

Houten bestek is uitsluitend natuurlijk, bevat geen giftige stoffen of chemische additieven en is een duurzaam en economisch hoogwaardig alternatief. Ze zijn afkomstig van natuurlijke bronnen zoals berken, die vervolgens worden omgevormd tot elegante en innovatieve houten stukken die niet schadelijk zijn voor het milieu.

Mater-Bi

Het is een grondstof die wordt gewonnen uit de maïsplant en is gecertificeerd met het “OK Compost”-merk en de Europese norm EN 13432. Deze biologisch afbreekbare bestekproducten zijn sterk en tegelijkertijd gemakkelijk te hanteren en zijn bestand tegen temperaturen tot 90° C gedurende korte perioden.

Avocadozaad

Sommige bedrijven hebben biopolymeren gemaakt van avocadozaden die prachtige ontwerpen hebben en eenmalig te gebruiken zijn. Dit bestek wordt op natuurlijke wijze afge voerd en gaat terug naar de natuur om als meststof of compost te worden gebruikt.

Bamboe

Wegwerpbestek van bamboevezels is bedoeld ter vervanging van plastic bestek, hoewel er al lang goede pollepels of grote vorken van dit materiaal bestaan.

Onlangs zijn er levensgrote versies van bamboebestek op de markt gekomen met unieke ontwerpen die ideaal zijn voor elke maaltijd. Bovendien zijn ze 100% natuurlijk omdat ze geen gevaarlijke stoffen zoals BPA bevatten en volledig afbreekbaar zijn.

Waar kan ik biologisch afbreekbare en recyclebare producten kopen?

Bij Monouso bieden we u een breed en gevarieerd assortiment aan van biologisch afbreekbaar en recycleerbaar bestek dat u kunt gebruiken wanneer u maar wilt, evenals wegwerpgerei dat voldoet aan dezelfde kwaliteitsnormen als het traditionele bestek.

Het serveergerei vormt een aanvulling op het biologisch afbreekbare en recyclebare bestek en de borden en geeft zo de unieke, innovatieve en elegante touch die elke gelegenheid vereist. Het beste is dat we u producten leveren die bijdragen aan het behoud van ons milieu.

Tot slot adviseren wij u om goed na te denken over de originele ontwerpen die wij u in onze voorraad biologisch afbreekbaar en recyclebaar bestek aanbieden en de ideale voor u te kiezen. Houd rekening met alle aanbiedingen en voordelen die wij u op onze website bieden. Waar wacht u nog op?

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.