fbpx

Beste dweilen volgens het type vloer

Mejores fregonas seg├║n el tipo de suelo

Er zijn verschillende mopmodellen gemaakt, afhankelijk van het type vloer dat moet worden gereinigd, omdat het gebruik van een dweil op de verkeerde vloer de vloer kan beschadigen.

Zelfs als u de kenmerken van elke mop niet uit het hoofd kent, kunt u in ijzerwarenwinkels en supermarkten een grote verscheidenheid aan dweilen van verschillende materialen vinden.

Aan de andere kant zijn er mensen die denken dat er maar twee soorten dweilen zijn, maar we kunnen andere soorten vinden die een relevante rol hebben in de zorg voor de vloer vanwege hun gebruiksgemak.

Leer over de soorten dweilen die er bestaan en hoe u de juiste keuze kunt maken voor de verzorging van de verschillende soorten vloeren in uw huis.

Hoe selecteer je de beste mop?

┬┐C├│mo seleccionar la mejor fregona?

Als u denkt dat het kopen van een mop gemakkelijk is, alleen maar omdat u de eerste mop kunt kiezen die binnen uw bereik ligt, zijn er een aantal criteria die u moet overwegen om deze aankoop functioneel te maken in uw huis.

De dweilen worden gemaakt met verschillende materialen, in verschillende maten en sommige zijn extra accessoires die de kwaliteit van het product verhogen. Hier zijn enkele tips voor u om de beste te kiezen:

  • Materiaal: onder de materialen die op de markt beschikbaar zijn voor het maken van dweilen hebben we rayon, polyester, nylon, katoen, microvezel, latex en schuimrubber. Elk type vloer is functioneel en als u de verkeerde dweil koopt, kunnen er vlekken op de vloer achterblijven of zal het water zich ophopen in de voegen waardoor er zich schimmeldeeltjes kunnen vormen.
  • Grootte van de mop: afhankelijk van de grootte van uw huis en de gebieden die u moet schoonmaken, kunt u kiezen tussen een kleine, middelgrote of grote mop.
  • Emmer: hier wordt de functionaliteit van de mop uitgelicht. Als u een emmer meeneemt, is dat beter voor uw economie, want u hoeft niet meer te betalen als u de mop en de emmer apart koopt.
  • Knijper: is gebruikelijk om met de emmer te komen, kan handmatig of automatisch zijn.

Soorten dweilen en waar ze te gebruiken

Tipos de fregonas y d├│nde utilizarlas

Hoewel veel mensen denken dat er maar twee soorten dweilen zijn, zullen we hier verduidelijken dat er niet alleen katoen- en microvezelmoppen op de markt zijn.

Er zijn vijf soorten dweilen beschikbaar voor het reinigen van de vloeren, met verschillende kenmerken en eigenschappen die ons zullen helpen om de hygi├źne van de ruimtes in ons huis of bedrijf te handhaven.

Lees verder om erachter te komen welk type mop ideaal is om uw huisvloer helderder en schoner te maken dan de eerste keer.

Katoenen mop

Deze mops worden vervaardigd met ruwe katoen of witte katoenstrengen, die de mop een grotere weerstand, absorptie en kwaliteit geven.

Katoen verdraagt chemicali├źn, dus dit type mop wordt gebruikt voor het reinigen van ruwe oppervlakken of gebieden die gedesinfecteerd moeten worden. Ze worden ook gebruikt in keukens of op terrassen om vloeistoffen te absorberen die niet kunnen worden afgeveegd.

Het enige nadeel van het gebruik van deze mop is dat hij sporen of watersporen achterlaat als hij niet goed afvoert.

Microvezelmop

Het zijn dweilen van polyamide en polyesterstrips. Ze zijn resistent en absorberen grote hoeveelheden water.

Ze worden meestal gebruikt voor het uitvoeren van routinematige reiniging op gladde oppervlakken zoals marmer, parket, porselein of keramiek, omdat ze geen watersporen op de vloer achterlaten en het vuil gemakkelijk verwijderen.

Sponsmop

Deze dweilen hebben een dweil gemaakt van spons en een wringer

Ze zijn ideaal voor het reinigen van tegels en andere oppervlakken waar vocht zich kan ophopen. Met deze dweilen kunt u de oppervlakken van uw huis glanzend en als nieuw houden.

Als een spons absorbeert het veel vloeistof, dus is het nodig om het aan het einde van het reinigingsproces uit te knijpen om het verschijnen van schimmels en bacteri├źn te voorkomen.

Ronde zwenkmop

Ook wel bekend als professionele dweilen, ze hebben de vorm van een cirkel. Deze functie maakt het gemakkelijker om moeilijk bereikbare oppervlakken te reinigen en maakt het mogelijk om vastzittend vuil weg te schrobben.

U hebt een knijper nodig die de vorm van de mop aanpast om de vloeistof af te voeren en verder te gaan met de reiniging. Over het algemeen wordt dit type mop gebruikt in bedrijven en industrie├źn om moeilijk toegankelijke hoeken te reinigen, zoals meubels of industri├źle machines.

Mop

Dit is een platte mop die gemaakt kan worden van microvezel, polyester of katoen.

Dit type mop kan worden vervangen door een andere wanneer deze is bevlekt of niet meer werkt, de reserveonderdelen kunnen in elke supermarkt worden gekocht. Om de dweil te gebruiken hoeft u hem alleen maar een beetje te bevochtigen en over de oppervlakken te leggen om het vuil op de vloer te verwijderen.

Het is een werktuig dat veel gebruikt wordt in kantoren, scholen en laboratoria, omdat het een snelle reiniging van de ruimtes mogelijk maakt, waardoor ze onberispelijk zijn.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.