fbpx

Benzinehandlingshandschoenen: Waarom zou je ze gebruiken?

Benzinehandlingshandschoenen zijn zeer belangrijk. Feit is dat je, afhankelijk van het type chemische stof dat je gaat behandelen, het juiste type handschoen moet kiezen om jezelf te beschermen. Voor elk type werk is er een geschikt type handschoen, afhankelijk van het materiaal van de handschoen.

Het is belangrijk dat ze voor gebruik worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van gebreken en goed zullen beschermen. Als ze gescheurd of verkleurd zijn, zijn ze gevaarlijk en mogen ze niet gebruikt worden.

Dit is nog belangrijker bij het omgaan met chemicaliën die zeer sterk zijn, zoals koolwaterstoffen, met name benzine.

Waarom zou je handschoenen gebruiken?

Als de juiste handschoenen niet worden gebruikt, wordt de koolwaterstof via de handschoen in onze huid overgedragen. Aan de andere kant, als ze niet resistent zijn, zal de benzine ze snel aantasten.

Wat is het gevaar van het omgaan met benzine zonder handschoenen? Benzine is een giftige stof en het is bewezen dat direct contact met deze stof kanker kan veroorzaken als gevolg van bepaalde elementen die deze chemische stof bezit.

Guantes para manipular gasolina

Ook kan veelvuldig contact met de chemische stof huidirritatie veroorzaken. Een ander punt om in gedachten te houden is dat gaspompen een van de meest kiemdodende oppervlakken zijn, meer nog dan een toilet volgens sommige studies.

Dit alles toont het belang aan van het gebruik van handschoenen, omdat onze gezondheid in gevaar is als we in contact komen met koolwaterstoffen.

Wat is de juiste handschoen om met benzine om te gaan?

Bij het omgaan met benzine is het essentieel om chemisch bestendige veiligheidshandschoenen te dragen Deze elementen bestaan in verschillende stijlen en materialen, ideaal voor het gebruik van zeer gevaarlijke chemicaliën.

Polyvinylchloride (PVC)

Ze worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en grote prestaties binnen de markt, met een hoge weerstand tegen niet alleen chemicaliën maar ook tegen zuren, zijn energieker dan nitrilhandschoenen.

Bovendien kunnen ze zonder enig probleem meerdere keren worden opgeslagen omdat ze zullen verslijten of omdat hun eigenschappen zullen veranderen. Het gebruik van deze handschoenen wordt alleen aanbevolen in geval van contact met chemische oplosmiddelen die een of andere reactie kunnen veroorzaken.

Nitrilrubber

Deze verbinding, nitrilrubber, staat bekend om zijn goede weerstand tegen anorganische chemicaliën, worden meestal gebruikt in grote industrieën, ter vervanging van de latexhandschoenen.

Ze spelen een fundamentele rol als het gaat om het werken met dit mengsel van koolwaterstoffen uit aardolie die we kennen als benzine. Dit type chemische stof is meestal vrij sterk en beschadigt de huid.

Zorg voor uw huid door het dragen van geschikte handschoenen

Het belangrijkste kenmerk van de handschoenen is, zoals u kunt zien, dat ze u beschermen tegen elke soort ziekte of allergie die u zou kunnen oplopen. Je handen zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam en zijn essentieel voor alle mensen.

Dus, zorg voor hen! Bescherm ze altijd met de juiste handschoenen en nog meer als u bij uw werk gebruik maakt van sterke, huidbeschadigende chemicaliën zoals benzine of andere koolwaterstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.