fbpx

Batch cooking: bespaar tijd in de keuken!

Batch cooking: Un método que mejorará tu vida

Soms heb je het zo druk dat je geen tijd hebt om te koken en te vragen om mee te nemen. Om gezonde eetgewoonten aan te leren en voor uw economie te zorgen, is batchcooking de perfecte oplossing voor u.

Om deze methode te ontwikkelen heeft u slechts een paar uur van uw vrije tijd nodig, gezonde ingrediënten, voedselconserveringscontainers, de wens om gezond te eten en een minimum aan planning.

U denkt misschien dat het een gecompliceerde taak is en durft het voedsel dat u gaat bereiden en koken niet te plannen. Bekijk het zo: in minder dan vijf uur ben je de hele week klaar met eten en hoef je het tijdens de maaltijd alleen nog maar op te warmen in de oven of de magnetron.

Blijf bij ons om te leren over de voordelen, de sleutels tot het organiseren van een gezond menu en een aantal goede voedingsmiddelen voor batch cooking.

Wat is batchcooking en wat zijn de voordelen

En qué consiste el batch cooking y cuáles son sus ventajas

Batchkoken is een procedure die bestaat uit het koken van een hele week voedsel in een paar uur. Dit bespaart tijd gedurende de week, waardoor er meer ruimte overblijft voor uw werk- of studieroutine.

Bij deze methode gebruik je de ingrediënten totdat ze niet meer worden verspild, je kookt de producten beter, je bewaart ze in de koelkast om ze vers te houden en je verspilt geen tijd aan het dagelijks koken.

Naast het voorkomen van tijdverspilling in de keuken, kunt u met behulp van de batch-kookmethode een dieet samenstellen zonder calorierijke of bewerkte voedingsmiddelen die door de bezorgdienst aan restaurants worden besteld.

U verandert de investering van bereid voedsel voor voedsel dat op de markt wordt gekocht. In korte tijd zult u een grote besparing opmerken.

U maakt ook effectiever gebruik van diensten zoals gas, zodat de rekening aan het eind van de maand niet zo duur is en u bijdraagt aan de zorg voor het milieu.

Doelstellingen van batchcooking

Objetivos del batch cooking

Zoals u weet is batchcooking een methode om de maaltijden te plannen die u doordeweeks gaat eten.

Hoewel het ingewikkeld lijkt om elk van de voedingsmiddelen die je de komende zeven dagen gaat eten te moeten kiezen, kun je verschillende recepten vinden en ze om de zoveel tijd gebruiken, zodat je je niet hoeft te vervelen met het voedsel.

Nadat u uw weekmenu hebt gepland, hoeft u alleen nog maar het eten te kopen dat u nodig hebt om de gerechten te bereiden en niet te improviseren als u thuiskomt als u een of ander product mist.

Uw dieet zal gezond zijn omdat deze methode u de mogelijkheid biedt om elk soort voedsel te koken, zoals soepen, crèmes, vlees of granen.

Belangrijke details bij batchcooking

Detalles importantes al hacer batch cooking

Voordat u deze methode van maaltijdbereiding in uw leven gaat toepassen, moet u bepaalde fundamentele aspecten kennen die er deel van uitmaken.

Met hen zal het bereiden van voedsel onder batch cooking veel gemakkelijker te begrijpen en toe te passen zijn.

Sommige van deze details zijn:

Netheid en netheid van uw toestellen

Je hebt meer ruimte nodig dan normaal om de containers op te slaan die het voedsel bevatten dat je gaat koken, dus je moet alles wat je niet gebruikt verwijderen en ruimte innemen.

U moet ook de koelkast of de koeler schoon houden, zodat er geen containers vuil worden en er geen opslagruimte verloren gaat.

Een goede koeling voorkomt dat voedsel zijn conditie verliest of beschadigd raakt, dus alles moet schoon en in goede staat zijn.

Hoe bereid ik de groenten in de batchcooking?

Ingrediënten zoals groenten en peulvruchten moeten worden geweekt in water en azijn in een container om eventuele bacteriën te doden.

Wanneer u een bepaalde hoeveelheid tijd hebt doorgebracht, knip ze dan uit volgens het gebruik dat u ervan maakt in uw maaltijden en bewaar ze in de containers.

Als je de groenten nodig hebt, haal ze dan dezelfde dag nog uit de koelkast, zodat ze niet beschadigd raken of verwelken.

Individuele containers

Aangezien u het voedsel voor elke dag van de week bereidt, is het noodzakelijk dat u de porties in individuele containers bewaart, zodat u de portie voedsel van een andere dag niet in gevaar brengt.

Het voorkomt ook dat het tijd kost om het voedsel te ontdooien en opnieuw in te vriezen, waardoor het voedsel beschadigd kan raken of zijn toestand kan verliezen door plotselinge temperatuursveranderingen.

Bovendien moeten de verschillende soorten voedsel idealiter worden opgeslagen in gekleurde containers voor een gemakkelijke identificatie.

Label de containers

Hoewel de verschillende voedselgroepen in verschillend gekleurde verpakkingen zijn verdeeld, is het noodzakelijk om de inhoud van elke verpakking te identificeren.

Zo haal je ze niet in verwarring en kun je de maaltijden die je in de loop van de week hebt gegeten bijhouden.

Wedden op gerechten die kunnen worden ingevroren

Bijna alle voedingsmiddelen hebben de mogelijkheid om ingevroren te worden, maar u moet rekening houden met de tijd dat het in de koelkast blijft liggen als het wordt geconsumeerd of weggegooid.

In dat geval kunt u ze opslaan in luchtdichte containers, zodat ze niet worden aangetast door de blootstelling aan intense kou.

Als u voedsel heeft dat niet ingevroren kan worden, kunt u een machine gebruiken om een vacuüm te creëren en het in de koelkast te bewaren.

Zorg ervoor dat uw verpakking perfect werkt

Dit advies moet worden toegepast bij de aankoop van de verpakkingen om te voorkomen dat er voedsel wordt gemorst. U moet ervoor zorgen dat de containers gemakkelijk sluiten en dat ze gemakkelijk en stabiel kunnen worden gestapeld.

Als u soep of crèmecontainers koopt, is het belangrijk om deze nooit tot de bovenkant te vullen om te voorkomen dat de soep overloopt als deze wordt verwarmd.

Hoe maak je een batch kookmenu aan?

¿Cómo crear tu menú batch cooking?

Om ervoor te zorgen dat uw batchkookmenu perfect is en voldoet aan elk van de voordelen die het biedt aan uw leven, moet het deze kenmerken volgen:

  • Het voedsel dat u kookt moet een week worden bewaard, dus het is ideaal om het vacuüm in te pakken zodat u geen van de voedingswaarden van het voedsel verliest.
  • Je moet elk van de componenten van de voedingspiramide in evenwicht brengen.
  • Voedsel met een goede smaak en zonder overdaad aan kruiden.

Voedingsmiddelen om op te nemen in uw gezonde partij koken

Alimentos que debes incluir en tu batch cooking saludable

Bij de batchkookmethode is het de bedoeling om de maaltijden voor elke week te plannen, ze in één dag te bereiden en ze op te slaan tot het moment dat de tijd komt om ze te consumeren.

Omdat sommige mensen niet graag in korte tijd een maaltijd herhalen, kunt u de gerechten van week tot week variëren.

Als onderdeel van de planning moet u overwegen om hetzelfde ingrediënt in meer dan twee maaltijden te gebruiken om het meeste uit elk gekocht product te halen.

U moet ook rekening houden met de lengte van de tijd dat elk voedsel wordt bewaard, dus u moet de beste kwaliteit ingrediënten kiezen om ze langer functioneel te maken.

Als u soepen of crèmes bereidt, moet u ze in hun verpakking opdienen, wachten tot ze afkoelen en ze dan vacuüm verzegelen en in de koelkast of vriezer bewaren.

Hoofdgerechten en vleeswaren kunnen een week lang in perfecte staat worden bewaard, zolang ze in de koelkast worden bewaard.

Bijgerechten zoals granen, knollen of groenten blijven drie tot vijf dagen vers in uw koelkast of vriezer.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.