fbpx

Kom alles te weten over het Bakkerijcafé

Descubre todo sobre el Bakery café

De bakkerijwereld heeft verschillende transformaties ondergaan in haar management- en bedrijfsmodel om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument.

De toename van de voedselconsumptie door mensen buitenshuis heeft het thema van de bakkerijkoffie ontwikkeld, die een grotere verscheidenheid aan producten heeft dan je in een bakkerij kunt vinden.

En naast het serveren van de traditionele zoete en hartige producten, kunt u genieten van menu’s met drankjes en gebakjes.

Het bakkerijcafé is een concept dat momenteel in volle gang is. Het is ook een zakelijke kans waarvoor verschillende ondernemers hebben besloten om te wedden op de voordelen die het biedt, de winst die het genereert en het comfort dat het biedt aan klanten.

Volg ons om meer te weten te komen over het bakkerijcafé en welke stappen je moet nemen als je er een wilt openen.

Wat is het bakkerijcafé?

¿En qué consiste el Bakery café?

Het bakkerijcafé is een businessmodel dat aspecten van de bakkerij-, cafetaria- en hotelwereld omvat.

De lokalen waar de bakkerscafés zich bevinden zijn ruimtes met een moderne en rustige sfeer, waar de klanten zich comfortabel voelen om een goede tijd te hebben terwijl ze de gerechten op de menukaart proeven en een service bieden die zo goed is dat het hen uitnodigt om vaak terug te keren naar uw lokalen.

Klanten die dit soort etablissementen bezoeken, wedden op de warme sfeer van de cafetaria’s en de kwaliteit van het genieten van een handgemaakt product, terwijl ze een service krijgen die een vijfsterrenrestaurant waardig is.

Kenmerken van bakkerijkoffie

Características del bakery café

Het bakkerijcafé is een soort vestiging die grote voordelen heeft voor de mensen die erin investeren.

Ze moeten echter wel voldoen aan een reeks kenmerken die het concept perfect maken en naar de smaak van de mensen die het bezoeken. Een van de kenmerken van de bakkerijkoffie die we hebben:

 • Het stelt mensen in staat om het product dat ze hebben gekocht te proeven binnen de faciliteiten van het etablissement of om het te laten gaan. U kunt zelfs plaatsen vinden die een leveringsservice bieden via bestelplatforms.
 • De recepten die op deze plaatsen worden gemaakt, maken gebruik van kwaliteitsingrediënten en ambachtelijke methoden die geen conserveringsmiddelen bevatten.
 • Ze bieden menu’s aan met verschillende schotels, zodat de klanten op elk moment van de dag naar het bakkerscafé kunnen gaan.
 • Ze hebben een eersteklas service, comfortabel meubilair en een ontspannende inrichting, wat garandeert dat de klanten kunnen genieten van een aangenaam moment.

Stappen om te beginnen in de wereld van het bakkerscafé

Pasos para comenzar en el mundo del bakery café

Alvorens te beginnen met investeren in een bedrijf, is het belangrijk om de aspecten die het karakteriseren te definiëren, en bakkerijkoffie is geen uitzondering.

Daarom is het noodzakelijk om te voldoen aan elk van de stappen die we hieronder verduidelijken, zodat de bakkerijkoffie die u inaugureert een succes is en het inkomen genereert dat u verwacht.

Definieer het type verkoop in het bakkerijcafé

Bakkerijcaféklanten bestellen het gerecht op het menu dat ze willen eten volgens de bestelwijze die u in uw restaurant aanbiedt en dat is handig voor hen.

U moet de verkoop via bestelplatforms evalueren en een afhaalservice van het restaurant aanbieden.

Hoe meer methodes om gerechten te bestellen die u in uw bakkerijcafé toepast, hoe meer mensen uw gerechten zullen bestellen en hoe meer winst u zal genereren.

Onderzoek uw concurrentie

Om een bakkerijcafé te openen in de provincie waar je woont, is het belangrijk om te weten hoeveel soortgelijke bedrijven er bestaan en om een lijst op te stellen van aspecten die tekort schieten.

Zo weet u welke elementen uw restaurant moet hebben om zich te onderscheiden van de rest en om deel uit te maken van de eerste plaatsen in de competitie.

Als u een gebied heeft waar u uw bakkerijcafé wilt vestigen, is het belangrijk dat er geen andere vestigingen zijn in dezelfde straat of in het blok waar uw bedrijf is gevestigd.

Maak een businessplan

U kunt een businessplan maken in een boek of op een schoolbord, het belangrijkste is dat u weet wat de stappen zijn en wat u moet doen als u een probleem heeft.

Binnen uw businessplan moet u onder andere het thema van uw bakkerijcafé, de gerechten die op uw menukaart staan, de prijzen, het aanvankelijke budget bij de opening van het bakkerijcafé en uw doelgroep opnemen.

De boekhouding van het kapitaal dat u moet investeren

Voor het opzetten van een bakkerijcafé is het belangrijk om de berekeningen te doen om te bepalen hoeveel geld uit het budget gebruikt gaat worden voor de huur van het etablissement, de aankoop van het meubilair, de uitrusting en de inrichting.

Daarnaast moet u een schatting maken van het verbruik van diensten zoals elektriciteit, gas en water.

Evenzo is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de ingrediënten, de betalingen voor de gezondheidsvergunningen en de salarissen van de individuele personeelsleden.

En als laatste aanbeveling: bespaar een aanzienlijke hoeveelheid geld om uw bedrijf draaiende te houden terwijl het de gewenste winst begint te genereren.

Het kiezen van een locatie voor uw bakkerijcafé

Na het overdenken van de wedstrijd en de ligging binnen de provincie waar u woont, is het tijd om een ideale plek te kiezen voor uw bakkerijkoffie.

Je moet ervoor zorgen dat het een druk gebied is met veel gebouwen eromheen.

Als u eenmaal de perfecte locatie voor uw bakkerijcafé heeft gekozen, is het raadzaam dat u het etablissement huurt terwijl u de evolutie van uw bedrijf gaat observeren.

Op het moment dat u ziet dat uw bedrijf succesvol is, koopt u het pand om de huur te besparen en kunt u investeren in verbeteringen.

Onderzoek de vergunningen die u nodig heeft om uw bakkerijcafé te openen

Elk levensmiddelenbedrijf heeft de respectievelijke sanitaire vergunningen en speciale licenties nodig om te kunnen beginnen met werken.

U moet naar het gemeentehuis en de gezondheidsdienst gaan om te vragen welke eisen u moet stellen, welke documenten u moet invullen en om eventuele twijfels op te helderen over het proces van de bezoeken die zullen worden afgelegd om de voorwaarden van uw vestiging te evalueren.

Het is noodzakelijk om al deze vergunningen te verkrijgen alvorens met de werkzaamheden te beginnen. Anders zou je een boete kunnen krijgen en zelfs je bakkerij kunnen laten sluiten.

Maak een lijst van de apparatuur die u nodig heeft

Het etablissement heeft verschillende hulpmiddelen nodig om de gerechten die u binnen de menukaart aanbiedt te bereiden en te serveren.

Enkele van de apparatuur die nodig is om uw bakkerijcafé te openen zijn

 • Bakplaten.
 • Ovens.
 • Mixers.
 • Deegmixers.
 • Weegschaal.
 • Gereedschap voor het versieren van borden.
 • Fermentatiekamers.
 • Werktafels.
 • Spoelbakken.
 • Koelkasten.

Het is ook noodzakelijk om borden, glazen, dienbladen, bestekken, rekken, filmpapier, vitrines te verwerven om de producten te tonen, balies, tafels, stoelen, tafelkleden en een kassa om de aankopen in te checken.

Wanneer u klaar bent met de lijst, moet u aan de slag om verschillende leveranciers te contacteren en een prijsvergelijking te maken om kwaliteitsapparatuur te kiezen tegen de beste prijs.

Bovendien kunt u het retournerings- en ruilbeleid vergelijken en zien of uw leveranciers kortingen bieden bij de aankoop van meerdere producten.

Kies uw vertrouwde leverancier

Voor de bereiding van de gerechten die u op de menukaart zult aanbieden, heeft u een grote hoeveelheid ingrediënten nodig die van kwaliteit moeten zijn om de gerechten perfect te maken.

Sommige producten die u nodig heeft om uw menu’s te bereiden kunnen in elke winkel worden gekocht, maar er zijn ook producten die vanwege de kosten beter in bulk kunnen worden ingekocht bij uw leveranciers.

Naast het hebben van bedrijven die de ingrediënten verkopen die u nodig heeft, is het noodzakelijk om contact op te nemen met kleine bedrijven, om de prijzen te vergelijken en die te kiezen die het beste bij uw budget passen.

Bepaal de prijzen van de producten die u zult verkopen

Na het hebben van een betrouwbare leverancier en het kennen van de prijzen van elk ingrediënt, is het nodig om een schaal te maken van elk gerecht om de prijs ervan te bepalen.

Schaalvergroting is een eenvoudige methode om de kosten van producten te berekenen, maar het is belangrijk om de kosten van diensten toe te voegen om een realistische winst te verkrijgen.

Huur het personeel in om uw bakkerijcafé over te nemen

Om uw bakkerijcafé op orde te houden, is het belangrijk om personeel in te huren om verschillende taken binnen de vestiging uit te voeren.

Schrijf jobadvertenties en publiceer ze in kranten en op het internet, om een groter bereik te hebben van mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de functie.

Binnen de advertentie moet je duidelijk aangeven wat je zoekt in het personeel, of ze ervaring hebben in het gebied en de waarden die worden behandeld in het bedrijf.

Als laatste advies is het aan te raden om voor het tekenen van een vast contract met een persoon een opleidingsfase te doorlopen om te zien of deze het werk goed doet.

Nu hoeft u alleen nog maar een ideale datum te kiezen voor de opening van het bakkerijcafé en reclame te maken voor uw bedrijf, zodat klanten worden aangemoedigd om de producten die u te bieden heeft te proeven.

Heeft u keukengerei nodig voor uw bakkerijkoffie?

¿Necesitas utensilios de cocina para tu bakery café?

In de virtuele winkel van Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan gerechten en gebruiksvoorwerpen om de producten te serveren die deel uitmaken van het menu van uw bedrijf.

Binnen ons aanbod vindt u producten van verschillende afmetingen, vormen, kleuren en materialen.

Zelfs als u wilt dat uw bedrijf 100% milieuvriendelijk is, bieden wij u een scala aan biologisch afbreekbare en herbruikbare producten om afvalproductie te voorkomen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.