Bagasse
Bagasse is een van de meest succesvolle materialen voor duurzame verpakkingen. Het is niet alleen populair vanwege zijn ecologische kwaliteiten, maar ook vanwege zijn sterkte, veelzijdigheid en hoge kwaliteit.
Door verpakkingen van bagasse te produceren, draagt u bij aan een groenere planeet.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Wat is bagasse en hoe wordt het verkregen?
Bagasse ontstaat als residu na het pletten, persen of macereren van verschillende natuurlijke producten zoals vruchten, zaden of stengels. De vezelachtige resten die bij dit proces ontstaan, vormen bagasse.
Bagasse is een belangrijk element in de duurzame verpakkingsindustrie. Verpakkingen gemaakt van suikerriet- of maïsbagasse zijn niet alleen composteerbaar, maar ook veelzijdig en van hoge kwaliteit.
Op industrieel niveau wordt het bagasse verkregen in een bagasse ontsteningsinstallatie. Deze heeft de capaciteit om de vezels automatisch te scheiden van het suikerrietpith, wat resulteert in grote hopen bagasse.
Vervolgens wordt dit bagasse samen met andere materialen onderworpen aan een ander industrieel proces voor de productie van duurzame verpakkingen die optimaal zijn voor de handel. Op dit punt is het belangrijk om de horeca als belangrijkste afnemer te benadrukken.
Wat voor producten kunnen we van bagasse maken?
Tot voor kort werd bagasse door de industrie weggegooid of verbrand. Maar dankzij de technologische vooruitgang heeft men ontdekt dat dit organisch afval zeer nuttig kan zijn voor de fabricage van papier, middenkarton en verpakkingen voor de voedingssector.
Bagasse is een belangrijke grondstof voor de productie van papier en golfkarton omdat het een hoog percentage natuurlijke vezels bevat. In feite wordt 80% van het eindproduct gemaakt van suikerrietbagasse.
Er zij echter op gewezen dat suikerrietbagasse perfect is voor de productie van milieuvriendelijke fastfood- en meeneemverpakkingen. Bovendien wordt suikerriet vernieuwd in korte periodes van 12 tot maximaal 18 maanden. Dit maakt het een meer rendabele en bruikbare grondstof voor de industrie.
Redenen om bagasse te gebruiken
Bagasse zit vol eigenschappen die de horeca niet mag negeren, zoals:
- Resistent: De grote sterkte maakt het geschikt voor de productie van veelzijdige verpakkingen, die warm en koud voedsel kunnen vasthouden.
- Lichtgewicht: verpakking van suikerrietbagasse is extreem licht, waardoor het gemakkelijk is om voedselleveringen te vervoeren.
- Aantrekkelijk: We hebben het over een materiaal met zachte en opvallende tinten die perfect combineren met elk tafelstuk.
- Trendingduurzaam: Het gebruik van dit soort duurzaam materiaal is een pluspunt voor elk horecabedrijf, aangezien veel klanten alleen nog maar op zoek zijn naar betrokken bedrijven om uit eten te gaan.
- Duurzaam: Bagasse is een natuurlijk materiaal dat in korte tijd wordt afgebroken, het kan worden gebruikt om compost van te maken en zo een vriendelijkere voetafdruk op de planeet achter te laten.
Bagasse is het materiaal van het moment om verpakkingen te maken die een kleinere impact hebben op het ecosysteem, dus inzetten op bagasse is inzetten op een groenere planeet!
Lees meer over ons Woordenboek Horeca en Catering.
Vaak gestelde vragen
Wat is bagasse?
Natuurlijke producten zoals vruchten, zaden of stengels. De vezelachtige resten die bij dit proces ontstaan, vormen bagasse.
Hoe wordt bagasse verkregen?
Om bagasse te verkrijgen is een ontsteningsinstallatie nodig. Deze machine scheidt namelijk mechanisch de vezels van het merg van het suikerriet. En als al het sap eruit is, blijft alleen het bagasse over.
Wat voor soort verpakking kunnen we maken met bagasse?
Voor de voedingssector kunnen verschillende soorten verpakkingen worden gemaakt, allemaal in verschillende vormen, kleuren en maten. Van borden om aan tafel te serveren tot speciale verpakkingen voor meeneemmaaltijden.
BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING
Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimatie: Consentimiento del interesado.
Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.
Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy