fbpx

Tips voor het dragen van een antislip dienblad

bandeja-cam-portada

Het leren dragen van een antislip dienblad is een essentiële stap in de horecawereld; maar het lerendragen van een dienblad met antislip kan een uitdaging zijn, vooral als je voor het eerst begint.

Gebrek aan oefening en angst voor ongelukken kunnen tot gênante momenten leiden. Nogal een nachtmerrie, niet? Nou, niets dat een beetje training niet kan verhelpen.

Wil je weten hoe je het dienblad van de ober het beste kunt gebruiken? Zo ja, dan ben je op de juiste plaats. Bij Monouso hebben we een handige gids met do’s en don’ts om de kwaliteit van uw service te verbeteren.

Hoe draag je een dienblad van een ober

Het antislip dienblad is zo gemaakt dat het stabiel in de hand van de ober blijft liggen, maar er zijn een aantal technieken die u moet onthouden om ongemakken tijdens de bediening te voorkomen. Bijvoorbeeld:

 • Houd het dienblad lichtjes op uw vingertoppen. De palm lijkt de ideale keuze, maar hij heeft niet genoeg balans voor snelle bewegingen of zwaardere gewichten.
 • Ondersteun de basis van je duim. Op die manier kunt u een tweede steun bieden en het gewicht van het antislip dienblad stabiliseren.
 • Gebruik een zakdoek over uw hand wanneer het dienblad of de inhoud ervan te heet zijn.
 • Verdeel het gewicht in het midden van de bak. Door het aan de uiteinden te plaatsen, zou het gevoelig worden voor de geringste verschuiving van het zwaartepunt.
 • Draag geschikte schoenen. Het heeft geen zin om balans in je handen te hebben als je je loop verwaarloost. Gladde schoenen maken je werk moeilijk, zo niet onmogelijk.

bandeja-camarero

Wat niet te doen bij het dragen van het dienblad

Nu hoeven we alleen nog maar uit te zoeken wat u moet vermijden bij het gebruik van een antislip dienblad. Besteed aandacht aan de volgende tips en je zult een geweldige ober worden:

  • Gebruik niet je rechterhand of beide handen.

Dit is een van de meest gemaakte fouten in restaurants. Waarom is het een fout? Uiterlijk en mobiliteit. Een ober moet te allen tijde zijn dienblad goed beheersen. Als je de linkerhand niet gebruikt, krijg je duidelijke problemen bij het serveren.

  • Vermijd overbelasting

. Klinkt nogal voor de hand liggend, nietwaar? In werkelijkheid proberen veel obers met deze methode indruk te maken op de eters of hun bezorgtijd te versnellen, waardoor ongelukken ontstaan.

 • Geef het dienblad niet door aan de eters. De klant merkt u of de borden boven zijn hoofd misschien niet op, en u kunt zich voorstellen wat er dan gebeurt.
 • Haast je niet. Te snel rijden kan u doen wankelen, struikelen, uitglijden, enz. Na verloop van tijd zult u zich aanpassen aan het heen en weer gaan van de handel, maar wees geduldig en ga in uw eigen tempo.

Het dienblad van de ober hanteren is geen onmogelijke opdracht. Volg gewoon onze suggesties en u zult in een mum van tijd verbluffende resultaten zien. Tot slot, als u op zoek bent naar het perfecte dienblad voor uw restaurant, moet u eens kijken naar de beschikbare artikelen in de Monouso winkel om uit te vinden welk het beste bij uw restaurant past.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.