fbpx

Afstand tussen de tafels in een restaurant

De eerste indruk is degene die telt, dus een goede distributie in uw restaurant weet de aandacht van de gasten te trekken.

Met de verdeling van de tafels kunt u diverse effecten verkrijgen, maar u heeft ook de mogelijkheid om verschillende soorten omgevingen na te bootsen.

Om bijvoorbeeld het gevoel te geven dat uw restaurant vol is, kunt u de ruimte in kleine ruimtes inrichten. Zo merkt het restaurant niet dat hij in een lege ruimte zit te eten en heeft hij geen ongemakkelijke ervaring in het restaurant.

Als u klanten nodig heeft om te eten en te vertrekken zodat anderen naar binnen kunnen, schik dan de tafels in goed zichtbare ruimtes, zoals in het midden van het gebouw.

Op deze manier wordt het diner ongemakkelijk omdat hij in de gaten wordt gehouden en sneller eet om het restaurant te verlaten. Deze methode wordt gebruikt in fastfoodketens.

Aan de andere kant, zodat de klanten tijdens het tafellaken in het restaurant blijven, verdeelt het de ruimte met behulp van sfeerscheiders.

In dit artikel zullen we u helpen te ontdekken welke verdeling van de tafels het beste bij u past, afhankelijk van het meubilair dat u in uw restaurant heeft.

Zo moeten de tafels in een restaurant worden geplaatst

Dit is hoe tafels gedekt moeten worden in een restaurant

De tafels en stoelen hebben een perfecte plaats in het etablissement, zodat u een aantrekkelijke en aangename uitstraling krijgt.

Uw meubilair moet zo geplaatst worden dat het de doorgang van de obers en de eters niet belemmert. Dan zult u zich zeker afvragen: Hoe plaatsen we de tafels in het restaurant zonder de stroom te onderbreken?

Een tip om dit te bereiken is niet alleen te focussen op het verbeteren van de inrichting van de plek. Het is ook belangrijk om het meubilair correct te verdelen om de prestaties van uw bedrijf te verbeteren.

Om aan beide punten te voldoen, moeten de volgende ideeën worden gevolgd:

Het werk van de obers moet snel zijn, dus de indeling van het restaurant moet worden afgestemd op de routes die ze nemen om de gerechten af te leveren.

De tafels moeten op eenvoudige toegangspunten staan, om de klanten comfort en privacy te bieden.

De maten tussen de tafels die het meest aan te bevelen zijn, vooral door kenners van restaurantdesign, liggen tussen de 38 en 45 cm afstand.

Bij het vergroten van de afstand moet u rekening houden met het type restaurant dat u runt.

In fastfoodzaken is de afstand tussen de tafels niet van groot belang, in tegenstelling tot in familierestaurants, waar men op zoek gaat naar een intieme sfeer.

Er zijn restaurants die, alvorens meer tafels toe te voegen, het welzijn van het diner als prioriteit hebben. In deze gevallen is de afstand tussen de tafels in een restaurant 61 cm. Hoewel het volgens de traditie de voorkeur verdient om een afstand van 91 cm tot 1,06 meter te laten bestaan.

De rugleuningen van de stoelen moeten, als de tafels naar elkaar toe staan, tussen 56 en 61 cm uit elkaar staan. Om botsingen te voorkomen worden echter steeds vaker banken gebruikt, dicht bij de muur.

Een andere optie is de Amerikaanse cabines, die veel gebruikt worden door restaurants over de hele wereld, omdat ze zorgen voor comfort en intimiteit onder de klanten.

Door gebruik te maken van dit type stoel, brengen mensen meer tijd door in uw vestiging en hebben ze de neiging om meer producten van het menu te kopen.

Tot slot zijn de gangpaden waar de kelners lopen om de tafels van uw gasten te bedienen, een van de belangrijkste maatregelen.

De ideale grootte van de servicegangen moet tussen 71 en 91 cm liggen. Hoewel elk restaurant anders is, worden deze maatregelen het meest gebruikt, omdat ze een goede service mogelijk maken en de ruimte benutten.

Tabellen voor twee

Dit is het meest voorkomende tafelformaat in een restaurant. Bijna altijd worden tafelmodellen gekozen om aan te sluiten, om zich aan te passen aan het aantal gasten in het restaurant.

In hoogwaardige restaurants zijn er individuele tafels om een vlotte communicatie tussen de eters mogelijk te maken.

De afmetingen van een tafel met twee stoelen zijn 75 centimeter breed. De rechthoekige of ovale modellen meten 60 x 75 centimeter.

Ruimte voor een tafel van vier personen

In het geval van vierkante of rechthoekige tafels worden twee tafels met een capaciteit voor twee personen samengevoegd. Dit gebeurt niet vaak omdat restaurants beide formaten hebben om meerdere klanten te kunnen ontvangen.

De grootte van een tafel voor vier personen is 90 centimeter, of ze nu rond of vierkant zijn. Als ze ovaal of rechthoekig zijn, meten ze 120 X 75 cm.

Zes eetgelegenheden, afstand tussen de tafels

De afmetingen van de tafels voor zes personen veranderen afhankelijk van de vorm van elk van hen.

Als het een ronde tafel is, heeft het een grootte van 135 cm. Rechthoekige tafels meten 180 X 75 cm. Ovale of vierkante tafels meten 90 X 180 cm.

Is de afstand tussen de tafels belangrijk?

De afstand tussen de tafels is belangrijk

Als u een restaurant gaat openen of een aantal renovaties gaat uitvoeren, is de afstand tussen de tafels bepalend voor de planning en het beheer ervan. Het is een essentieel punt in het beheer van elk restaurant.

Door de afstand tussen de tafels in een restaurant te kennen, kunt u de afstand berekenen:

  • Hoeveel tafels komen er binnen.
  • Het aantal stoelen dat u nodig heeft om de tafels te gebruiken.
  • Maximaal aantal gasten tegelijkertijd in het restaurant.
  • Aantal kelners die op tafels moeten wachten.
  • Grootte van de keukenapparatuur die u nodig heeft voor uw restaurant.

Belangrijke overwegingen

Belangrijke overwegingen afstand tussen tafels

Bij de inrichting van een restaurant moet u rekening houden met enkele variabelen.

Hieronder noemen we de meest voorkomende:

Beschikbare ruimte: Voor de aankoop van het restaurantmeubilair is het noodzakelijk om de afmetingen en bouwkundige elementen van het pand te kennen om te kunnen bepalen hoe de organisatie zal zijn.

Soort clientèle en bedrijf: Als het soort voedsel dat u serveert in uw restaurant vereist de rotatie van klanten is het niet bevorderlijk voor het bestaan van intieme gebieden, dus, weddenschap op de tafels geplaatst in het centrum van het etablissement.

Aan de andere kant, als het een restaurant is met een familiale sfeer, is het raadzaam om de tafels te scheiden met room dividers.

Ruimte rond de tafel: De ruimte die klanten moeten hebben om zonder complicaties van de tafel op te staan is 75 centimeter.

Harmonie tussen meubilair en decoratie: De meubels en decoraties die u in uw restaurant gebruikt, moeten visueel consistent zijn. Daarom is het belangrijk om gelijkaardige materialen en gelijkaardige kleurenpaletten te gebruiken.

Dit kan met u gebeuren als u niet de juiste ruimte tussen uw tabellen berekent

Dit kan gebeuren als u niet de juiste afstand tussen uw tabellen berekent.

De afstand tussen de tafels in het restaurant is een belangrijk punt voor het goed functioneren van het restaurant. Als er misrekeningen worden gemaakt, doen zich de volgende nadelen voor:

  • Door een zeer grote afstand kunt u minder tafels plaatsen. Als gevolg daarvan zal er veel inkomen verloren gaan.
  • De ruimte in het restaurant optimaal benutten.
  • Mogelijkheid tot het overbrengen van stoornis naar de eters.
  • Als de afstand tussen de tafels in een restaurant erg klein is, ontstaat er ongemak onder de aanwezigen.
  • Klanten en servicemedewerkers zullen struikelen omdat ze niet genoeg ruimte hebben om zich binnen uw restaurant te verplaatsen.

Rond of vierkant, welke tafel is de beste?

Rond of vierkant, welke tafel is het best?

De keuze van het type tafel hangt nauw samen met de stijl van uw restaurant.

De ronde tafels geven dynamiek aan de eetzalen. De diameter die ze hebben is belangrijk, want een kleine tafel is intiem en degenen met een grotere diameter geven een gevoel van ontmoeting.

Vierkante tafels komen vaker voor in restaurants vanwege hun veelzijdigheid in organisatie en de geringe ruimte die ze innemen.

Daarnaast is een extra punt voor vierkante tafels de mogelijkheid die ze ons geven om mee te doen als we geen tafels beschikbaar hebben voor een groot aantal eters.

Nuttige artikelen voor uw restauranttafels

Nuttige voorwerpen voor uw restauranttafels

Als u het uiterlijk van uw tafels wilt behouden en hun levensduur wilt verlengen, kunt u het beste tafelkleden gebruiken, een beschermend element dat voorkomt dat uw tafels worden bekrast of beschadigd, terwijl ze voor elke klant onberispelijk blijven.

Dankzij de verscheidenheid aan tafelkleden die er bestaan, is het mogelijk om de tafels van uw restaurant te verzorgen en tegelijkertijd uw gasten een warme en aangename uitstraling te bieden.

Als u geen idee heeft welke tafelkleden bij het imago van uw restaurant passen, dan vindt u hier drie soorten tafelkleden die we in Monouso, onze online winkel, hebben.

Papieren tafelkleden

Papieren tafelkleden zijn ideaal om uw tafels schoon en beschermd te houden.

Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, maten en uitvoeringen. Daarom zijn ze uitgegroeid tot een van de meest gebruikte producten in de restaurant-, horeca- en cateringsector.

Deze tafelkleden voorkomen dat water en vuil de tafel aantasten. Ze zijn ook een essentieel onderdeel van de decoratie van het restaurant, omdat ze het diner een goed gevoel geven.

Het maakt niet uit welk formaat je nodig hebt, in de Monouso virtuele winkel hebben we ze. Wij verzekeren u een kwalitatief goed alternatief, tegen de beste prijs en met een maximale levertijd van 48 uur.

Novotex TNT-tafelkleden

Nu is het tijd om de Novotex tafelkleden te ontmoeten.

Dit soort tafelkleden zijn gemaakt van polypropyleen en verschillende soorten harsen. Deze tafelkleden, bekend als non-woven stoffen, onderscheiden zich doordat ze herbruikbaar zijn, gemakkelijk te reinigen en te strijken.

Ook de harsen waarmee deze tafelkleden zijn gemaakt, geven ze een textuur die het vuil niet laat vastkleven, waardoor een zeer hygiënisch en bestendig product ontstaat.

Op de website van Monouso bieden wij u novotex placemats, uitgesneden tafelkleden en tafelkleedrollen aan; met een uitgebreide lijst van kleuren en maten om aan te passen aan de decoratie van de tafels van uw restaurant.

Airlaid Premium tafelkleden

We eindigen deze aanbeveling met de Airlaid Premium tafelkleden. Dit type deken is ideaal voor uw restaurant, want het verrast met zijn goede kwaliteit en de elegantie van de afwerking.

Ze zijn vervaardigd met cellulosevezels en een speciale hars die ze resistent maakt en ze een bovengemiddeld absorberend vermogen geeft.

In de virtuele winkel van Monouso vindt u Airlaid Placemats, Airlaid Rolls en Airlaid Table Runners; een variëteit die -zonder een doublure- u in staat stelt het tafelkleed te vinden dat het beste bij uw restaurant past.

FAQ

Hoe kan ik de tafels in mijn restaurant organiseren?

De populairste opties zijn tafels voor twee, vier of zes personen.

Waarom is het belangrijk de afstand tussen de tafels te weten?

Het is een essentieel punt in het beheer van elk restaurant. Hiermee kunt u het aantal tafels in het restaurant, het aantal benodigde stoelen, het aantal obers en het maximum aantal gasten berekenen.

Kies ik voor ronde of vierkante tafels?

Hoewel ronde tafels dynamiek geven aan de eetkamer, maken vierkante tafels een grotere veelzijdigheid in de organisatie mogelijk.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.