fbpx

Afhalen op de camping: recepten voor een dag in de natuur

Afhaalmaaltijden voor kamperen: recepten voor een dag in de natuur

Afhalen op de camping is de kers op de taart van een fascinerende bezigheid die dient om ons los te koppelen van de echte wereld, maar die ons ook mooie ervaringen en anekdotes oplevert om te vertellen.

Afhaalrecepten moeten eenvoudig en gemakkelijk te bereiden zijn, maar dat betekent niet dat ze saai of smaakloos hoeven te zijn.

Noteer de ideale voedingsmiddelen en recepten die u op uw reis naar het platteland kunt meenemen om te eten en uw gezin te verrassen.

Ontbijt boordevol energie

Ontbijt boordevol energie

Voedsel om mee te nemen op een kampeertrip – vooral het ontbijt – moet energie geven en uw honger stillen voor de activiteiten die u gaat doen.

Een heerlijke ontbijtoptie is granola of cornflakes, geserveerd met melk. Serveer de granola of cornflakes in een luchtdichte verpakking en zet de melk in een koelbox om het gekoeld te bewaren.

Een ander alternatief is om de avond tevoren een wortel- of bananencake te maken , als ontbijt of zelfs als tussendoortje.

Tenslotte zijn de typische campingbroodjes een veelzijdige optie voor elke maaltijd. Vul de broodjes met lichte ingrediënten voor het ontbijt en wat proteïne voor de hoofdmaaltijd.

Wat mee te nemen op een picknick om te eten

Wat mee te nemen op een picknick

Als het op kampeervoedsel aankomt, moet je je niet beperken tot eenvoudige dingen als boterhammen of crackers met beleg.

Met een kooktoestel in uw kampeeruitrusting kunt u koken wat u maar wilt.

Pasta, vlees, rijst en vis zijn slechts enkele van de ideeën voor voedsel om mee te nemen op de camping. Maar u kunt ook innoveren met andere ingrediënten, als u dat uitkomt.

Vlees

Als u besloten hebt een afhaalmaaltijd op de camping te bereiden met vlees als hoofdingrediënt, zijn er eindeloos veel opties voor u.

Het beste alternatief om vlees te bereiden is met een barbecue, zodat u een snelle en heerlijke bereiding krijgt.

Neem de stukken vlees die u gaat bereiden mee in een koelbox en vergeet niet om uzelf uit te rusten met brandhout of houtskool om te koken.

Enkele van de recepten die u kunt bereiden zijn ribbetjes, barbecue, hamburgers, worstjes of spiesjes.

Pasta

Pasta is een van de belangrijkste meeneem-ideeën voor op de camping, omdat het gemakkelijk te bereiden is en zijn smaak niet verliest als het opnieuw wordt opgewarmd.

Zet een pan met water op het fornuis tot het begint te koken. Voeg de pasta toe en wacht tot deze al dente is, verwijder het overtollige water en serveer met uw bijgerechten.

De eerste optie is pasta met sojavlees en tomatensaus. Het sojavlees is gemakkelijk te bereiden, want u hoeft het alleen maar met water te bevochtigen en met tomatensaus te begeleiden.

Een ander recept om in de praktijk te brengen is pasta met pesto en champignons of zongedroogde tomaten. U kunt de pesto bereiden en uw groenten dehydrateren, of ze kant-en-klaar in de supermarkt kopen.

Voeg beide ingrediënten toe aan de pasta en roer tot er geen pasta meer onbedekt is door de geselecteerde saus.

Tot slot, pasta met room en spek is een sterrecept voor op de camping. Dit recept moet ter plaatse worden bereid om te voorkomen dat het door de room wordt bedorven.

Rijst

Rijst maakt deel uit van de ingrediënten in afhaalrecepten.

U kunt de recepten thuis bereiden en in een luchtdichte verpakking bewaren, maar u kunt ze ook ter plaatse bereiden met een reisfornuis.

U kunt rijst maken en het bijgerecht van uw keuze bereiden, maar u kunt ook wat van het gekookte voedsel meenemen en gewoon opwarmen

Een voorbeeld is rijst en bonen. Kook de rijst op het vuur tot het water geabsorbeerd is, verwarm dan de bonen en serveer.

Maak niet alleen rijst met een bijgerecht, maar probeer ook complexere recepten zoals paella of desserts zoals rijstpudding.

Vis

Vis is ook een geweldige optie om te bereiden op een buitenbarbecue.

Als je nog niet hebt gepland wat je mee gaat nemen op een picknick, zijn een paar sardientjes of viswieltjes een goede optie.

U kunt de gebarbecuede vis vergezellen van salades, rijst of gestoomde aardappelen.

Kookgereedschap voor camping

Kookgerei voor op de camping

Voor het bereiden van afhaalmaaltijden op de camping heb je bepaalde hulpmiddelen nodig om het werk te vergemakkelijk en en het voedsel te bewaren.

Een kooktoestel, een barbecue en een draagbare koelbox zijn de belangrijkste hulpmiddelen die je nodig hebt als je gaat kamperen

Desgewenst kunt u ook ander keukengerei meenemen, zoals een handige tang, die het draaien en serveren van het eten vergemakkelijkt.

Fornuis

Het gasfornuis is het belangrijkste keukengerei om voedsel te bereiden, met de kooktechnieken van uw voorkeur.

Deze kachel werkt aangesloten op een gasfles, die niet groot mag zijn omdat het om een in de tijd beperkte activiteit gaat.

Deze fornuizen nemen niet veel ruimte in beslag in uw bagage en wanneer u ze koopt, hebt u verschillende modellen waarmee u een of twee branders kunt gebruiken bij het koken.

Grill

Met een grill of draagbare barbecue kunt u uw eten koken, waardoor het een heerlijke rokerige smaak krijgt.

Denk eraan dat u niet alleen de barbecue bij u hebt, maar ook het brandhout, de vulkanische stenen of de houtskool die u zult gebruiken om het eten te koken.

Koeler

Een koelbox is een instrument dat u nodig hebt om voedsel te bewaren dat gekoeld moet worden om koel te blijven.

In warenhuizen zijn er verschillende modellen koelboxen, gaande van de klassieke modellen die koelen met ijs, tot modellen die werken door ze aan te sluiten op uw auto.

Kies er een die het best past bij uw budget, het weer en de activiteiten die u doet tijdens het kamperen.

Verantwoordelijkheid met vuur bij het koken in de wildernis

Verantwoordelijkheid met vuur bij het koken in natuurgebieden

Voordat u van plan bent op uw kampeerterrein te koken, moetu de regels kennen voor het stoken van vuur in de wildernis.

Kies een plaats waar barbecues, fornuizen en kampvuren zijn toegestaan. Deze vergunningen worden verleend om ongelukken, zoals de gevreesde bosbranden, te voorkomen.

Houd de vlam van uw kookgereedschap altijd in de gaten en houd een emmer zand of water bij de hand voor het geval de vlam te heet wordt om onder controle te houden.

Benodigdheden voor campingvoeding

Onmisbaar om te eten tijdens het kamperen

Als je gaat kamperen, heb je gemakkelijk mee te nemen en wegwerpservies nodig , want je hebt niet genoeg water om al het vaatwerk en keukengerei af te wassen.

Bij Monouso, onze online winkel, vindt u een ruim assortiment wegwerpartikelen zoals glazen, borden, bestek, servetten en bewaarverpakkingen voor levensmiddelen. Bovendien hebt u de beschikking over picknick- en menukoffers, de perfecte wildcard om al deze recepten te vervoeren.

Elk van deze producten wordt gekocht in de hoeveelheden die u nodig hebt, zodat u niet bang hoeft te zijn dat u na een aantal maaltijden zonder keukengerei komt te zitten.

Om bij te dragen aan de natuurlijke omgeving waarin u kampeert, bieden wij u ook biologisch afbreekbaar servies aan dat in de loop van de maanden verteert en compost wordt.

Autor

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.