fbpx

Aanbevelingen om de netheid en hygi├źne in kantoren te garanderen

ofi-limpia-portada

Na de Covid-19 pandemie veranderde ons leven radicaal. Het is nu noodzakelijk geworden om nieuwe normen voor netheid en hygi├źne in te voeren, zowel in kantoren als op andere werkplekken.

De uitvoering van deze nieuwe maatregelen is alleen bedoeld om de desinfectie te garanderen, op een veel gedetailleerder niveau dan voorheen.

Waarom is het nu zo belangrijk?

Het idee is om het aantal infecties te verminderen door het aantal uitbraken te verminderen die een toename van het aantal gevallen van Covid-19 kunnen veroorzaken die de gezondheid van het werkteam dat er werkt in gevaar kan brengen.

Hier delen we enkele maatregelen en aanbevelingen die u in staat stellen om de hygi├źne en netheid in kantoren te garanderen.

Maatregelen om de netheid in de kantoren te garanderen

Medidas para garantizar la limpieza en oficinas

De belangrijkste maatregelen om de hygi├źne in de kantoren te waarborgen zijn

 1. Reinig en desinfecteer dagelijks het kantoor en veelgebruikte apparatuur zoals: deuren, deurklinken, trapleuningen, meubels, kantoorapparaten, bedieningselementen, toetsenborden, telefoons of aanraakschermen.
 2. Desinfecteer oppervlakken met behulp van waterstofperoxide, alcohol en bleekmiddel in hoge concentraties gedurende ten minste ├ę├ęn minuut.
 3. Reinig en desinfecteer veelgebruikte oppervlakken bij elke dienstwissel.
 4. Gebruik kwaliteitsproducten die geschikt zijn voor het behoud van de netheid op kantoor, zoals: zeepdispensers, papieren handdoeken, desinfecterende gel.
 5. Bewaar het keukengerei op een gesloten plaats en behandel het na elk gebruik met bijzondere zorg.
 6. Zorg voor een goede ventilatie in het werkgebied.
 7. Houd de sociale afstand tussen werknemers in stand en stel zo mogelijk flexibele uren of telewerken vast.
 8. Volg de hygi├źne-, reinheids- en veiligheidsprotocollen die door het bedrijf zijn opgesteld.

Aanbevelingen om de hygi├źne in kantoren te garanderen

Recomendaciones para garantizar la higiene en oficinas

Met het oog op de noodsituatie op gezondheidsgebied na het uitbreken van de Covid-19-pandemie en na het de├źscalatieproces zijn er normen vastgesteld om de hygi├źne en de netheid in de kantoren te handhaven.

Onder de aanbevelingen om de hygi├źne op kantoor te waarborgen, hebben we vanuit persoonlijk oogpunt

Was uw handen goed

Dit is de eerste stap om bescherming te garanderen en zoveel mogelijk ziektekiemen te elimineren.

Het is belangrijk dat alle medewerkers informatie beheren, zodat ze deze aanbevelingen kunnen implementeren wanneer ze weer aan het werk gaan.

Enkele tips voor een goede handwas zijn

 • Was uw handen met water en zeep gedurende minstens 20 seconden. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan een hydro-alcoholische oplossing met een concentratie van 60%.
 • Gebruik papieren handdoeken om je handen te drogen.
 • Plaats posters met informatie over goed handwassen om de werknemers eraan te herinneren hun handen vaak overdag te wassen.
 • Stel een timer in tijdens de werkdag zodat werknemers hun activiteiten kunnen stoppen om hun handen te wassen.
 • Zelfs als werknemers tijdens de werkdag latex of plastic handschoenen dragen, moeten ze hun handen vaak wassen.

Draag maskers, gelaatsschermen en handschoenen

Het gebruik van maskers, gelaatsschermen en handschoenen, ook wel persoonlijke beschermingsmiddelen genoemd, is noodzakelijk om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen.

Werknemers dienen hun werkplek dagelijks te bezoeken met persoonlijke beschermingsmiddelen als preventieve maatregel bij het onderhouden van contact met andere mensen in hun werkgebied.

Het is belangrijk dat medewerkers tijdens hun werkdag goed worden getraind in het juiste gebruik van maskers, gelaatsschermen en handschoenen.

Behoud van sociale afstand

Sociale distantie is een van de aanbevelingen die van kracht zijn gebleven sinds het begin van de Covid-19 pandemie, die een veilige ruimte van 2 meter wil garanderen zodat mensen zich kunnen redden in deze nieuwe normaliteit.

Bij de implementatie van sociale distantie is het noodzakelijk:

 • Gebruik van masker, gelaatsbeschermer en handschoenen.
 • Informeer het personeel en de klanten dat er tijdens de verzorging sociale afstand wordt gehouden om de bescherming te waarborgen.
 • Vergroot de afstand tussen tafels, bureaus en werkruimte.
 • Wegwijzer naar de beschikbare plaatsen.
 • Verminder activiteiten die fysieke nabijheid vereisen.

Gebruik van schermen

Het gebruik van schermen op kantoor zal het contact tussen klanten en medewerkers (ook tussen medewerkers onderling) beperken, zodat de aanpak veiliger wordt en alle medewerkers worden beschermd.

Aan het einde van de werkdag moeten de schermen worden gedesinfecteerd, evenals het oppervlak waarop ze worden geïnstalleerd.

Hygi├źneproducten voor eenmalig gebruik

Productos de higiene en Monouso

In de Monouso online winkel vindt u een grote verscheidenheid aan producten die u helpen bij het handhaven van de hygi├źne en netheid op kantoor om de werkruimte in optimale omstandigheden te houden en betere hygi├źnische omstandigheden voor de medewerkers te bieden.

Handreinigingsgel

Het gebruik van desinfecterende gel helpt uw handen te beschermen tegen de aanwezigheid van micro-organismen, waardoor ze een zacht gevoel krijgen.

Door het gebruik van handdesinfecterende gel in het kantoor kunt u uw handen beschermen tegen contact met alledaagse voorwerpen zoals liftknoppen, deurklinken of oprijplaten.

U kunt kiezen tussen vloeistof- of geloplossingen en dit zal afhangen van het gebruik dat er van wordt gemaakt, vergeet niet dat u dankzij de effectiviteit uw handen kunt beschermen tegen virussen, bacteri├źn en andere micro-organismen.

Zeep- en handgel dispenser

Zeep- en handgel dispenser bieden u het gemak van het reinigen van uw handen zonder in contact te komen met de antiseptische oplossing, waardoor kruisbesmetting wordt voorkomen.

Het gebruik van deze apparaten wordt aanbevolen in openbare en veelgebruikte plaatsen zoals kantoren of restaurants om de hygi├źne te handhaven.

Zeep- en handgel dispenser zijn gemaakt met kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen continu gebruik en vochtigheid, u hoeft de dispenser alleen maar te vullen om van dit mechanisme te kunnen blijven genieten.

Papieren handdoeken

Papieren handdoeken zijn een onmisbaar element om de reiniging van de handen na het wassen te voltooien. Het gebruik van papieren handdoeken stelt u in staat om de hygi├źne van de gebruiker te handhaven, aangezien u deze na gebruik alleen nog maar in de container hoeft weg te gooien.

De papieren handdoeken zijn resistent en absorberen water, waardoor uw handen droog blijven zonder dat ze uit elkaar vallen.

In de Monouso online shop heeft u verschillende opties van papieren handdoeken die ideaal zijn voor gebruik in dispensers waaronder: vellen papier, rolpapier en papieren handdoeken in verschillende kleuren.

Papieren handdoekdispenser

Papieren handdoekdispensers zijn een praktische manier om de gebruiker papieren handdoeken aan te bieden om zijn handen te drogen.

Dit apparaat heeft een praktisch ontwerp met een openings- en sluitingsmechanisme waarbij de papieren handdoeken worden bijgevuld, zodat gebruikers hun handen altijd kunnen drogen.

Er zijn verschillende modellen papieren handdoekdispensers verkrijgbaar in de Monouso online shop, zoals de rollen papieren handdoekdispensers, roestvrijstalen en polycarbonaatdispensers.

Het gebruik van papieren handdoekdispensers wordt aanbevolen omwille van hun functionaliteit, comfort en om een element te zijn dat bijdraagt aan de hygi├źne van de gebruiker en dus van het milieu.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.