fbpx

9 technieken voor het conserveren van voedsel

Het vers houden van voedsel zal helpen om de houdbaarheid te verlengen en dit is zeker om uw zak te maken dank u. Een van de grootste nadelen voor de consument is dat hij weet welke technieken hij moet gebruiken om voedsel te conserveren, zoals vers fruit of groenten.

Het behoud van voedsel is een zeer belangrijk punt om het vers te houden en niet om een gezondheidsprobleem voor het individu te worden. Hoewel aan deze kwestie soms niet veel belang wordt gehecht, is het ideaal dat er enkele maatregelen worden genomen om problemen te voorkomen.

Vandaag zullen we u vertellen over 9 technieken om de kwaliteit van het voedsel te behouden, dus lees verder tot het einde.

1. Het conserveren van voedsel in papieren zakken

Técnicas para conservar los alimentos

Papieren zakken kunnen een uitstekende investering zijn in het behoud van voedsel, omdat ze helpen voedselvergiftiging te verminderen. Kunststof stapelt verschillende deeltjes op en het hergebruik ervan kan tot dit soort problemen leiden. Door het gebruik van papieren zakken vermijdt u het risico op een allergische reactie op besmetting.

Dit soort tassen zijn een uitstekend ecologisch alternatief dat momenteel op grote schaal door mensen wordt gebruikt. Ze zijn gemaakt van kraftpapier, wat een zeer resistent materiaal is. Een van hun belangrijkste voordelen is dat ze sneller afbreken dan andere soorten zakken en dat ze gemakkelijk kunnen worden hergebruikt en gerecycled.

Bovendien zijn ze zeer economisch en praktisch voor het bewaren en verplaatsen van voedsel. Bij Monouso vindt u een grote verscheidenheid aan papieren zakken, die u helpen bij het opslaan van uw voedsel en tegelijkertijd zorgen voor het milieu.

2. Bewaren in katoenen zakken

Biologische katoenen zakken helpen om groenten langer vers te houden in de koelkast. Vooral aan voedingsmiddelen zoals sla, broccoli, selderij, spinazie, wortelen, aubergine, bieten, spinazie, enz.

Hoewel we gewend zijn om sommige groenten in plastic zakken te bewaren, is het niet aan te raden omdat ze zeer snel rijpen. In de katoenen zakken bevindt u zich in een frisse, vochtige omgeving waar de groenten kunnen ademen.

3. Opslag in plastic containers

Kunststof is een van de meest veelzijdige materialen voor het conserveren van een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Tegenwoordig vindt u containers met verschillende ontwerpen die zich aanpassen aan het product dat u gaat beschermen.

Kunststof containers worden veel gebruikt om producten te beschermen of te transporteren. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en voedselgeuren en -smaken absorberen. Bovendien is het een zeer zuinig product, dat uw budget niet zal wijzigen.

Kunststof heeft echter verschillende nadelen, waaronder de impact op het milieu. Het is geen biologisch afbreekbaar materiaal, dat weliswaar kan worden gerecycled, maar dat na recycling niet meer kan worden hergebruikt voor menselijke consumptie.

4. Gebruik van kartonverpakkingen

Karton is een product dat zich kenmerkt door zeer licht, bestendig en volledig recyclebaar. Het wordt veel gebruikt voor opslag, bewaring en verzending voedsel. Het is heel gebruikelijk om kartonnen verpakkingen te vinden in meeneemmaaltijden, fruit- of groentedozen, specerijenkokers of diepvriesdozen.

Karton is echter zeer absorberend en kan gemakkelijk vocht en water op de inhoud overbrengen.

5. Opslaan in plastic zakken

Plastic zakken hebben de mogelijkheid om voedsel vers te houden. In Monouso vindt u zakken met deksels die u kunt gebruiken om voedsel van de ene naar de andere plaats te vervoeren zonder temperatuurverlies en zonder dat u bang hoeft te zijn voor het morsen ervan.

Ze zijn luchtdicht, veilig en onbreekbaar, dat wil zeggen, de beste optie voor salades, verse levensmiddelen, fruit, sauzen, enz. Met dit product bereikt u dat het voedsel zijn smaak, geur en temperatuur volledig behoudt.

6. Bewaren bij kamertemperatuur

Om ervoor te zorgen dat niet-bederfelijke voedingsmiddelen zoals rijst, pasta, meel of hun derivaten worden bewaard, is het essentieel dat ze op een droge plaats worden bewaard. Denk er ook aan dat stijve bakken met deksels om te voorkomen dat er vocht wordt opgevangen.

Vergeet niet dat voedsel niet moet worden opgeslagen met schoonmaakproducten, of hun containers moeten gebruiken om voedsel op te slaan.

Voedingsmiddelen zoals augurken, ingeblikte sauzen, jam of gesteriliseerde melk worden in pantry’s bewaard. Maar als ze eenmaal geopend zijn, moeten ze direct naar de koelkast.

7. Bewaar wat je nodig hebt in de koelkast

Voedingsmiddelen die op een koude temperatuur moeten worden bewaard, moeten bovenin de koelkast worden bewaard. Dit is het geval van gekookt voedsel, restjes of die een legende hebben die zegt “bewaar in de koeling als ze eenmaal geopend zijn”.

In het laagste gedeelte van de koelkast worden voedingsmiddelen geplaatst die een temperatuur van meer dan 4ºC vereisen, zoals vlees, kip of vis. Dit type voedsel kan worden opgeslagen in stijve en duurzame containers.

8. Gebruik van hout

Hout is een materiaal dat zeer resistent is en ook zeer goed bestand is tegen conservering. Het wordt veel gebruikt voor het verpakken van vloeistoffen zoals olie, bier of wijn. Het is een ideaal materiaal voor dit type product, omdat het zijn smaak en kwaliteit veel beter bewaart.

Groenten en fruit kunnen ook in houten kratten worden verpakt. Een van de nadelen is dat er meer opslagruimte nodig is en dat het vrij duur is in vergelijking met andere verpakkingen.

9. Aluminium Verpakkingen

YouTube video

Aluminium is een van de meest gebruikte materialen voor het conserveren, opslaan en vervoeren van voedsel. Dit komt omdat het zeer economisch en eenvoudig te produceren is. Het grootste voordeel is dat het kan worden gemaakt van gerecyclede materialen. Ze zijn zeer veilig en verlengen de levensduur van het voedsel voor een langere periode.

Ze passen zich allemaal aan elke vorm en grootte aan. Ook worden ze voornamelijk gebruikt voor het conserveren van voorgekookte maaltijden of voedingsmiddelen die onmiddellijk worden geconsumeerd.

Er zijn vele soorten materialen en producten waaruit u kunt kiezen om voedsel te conserveren. Als uw voedsel goed wordt bewaard, zal het veel langer vers zijn. Bovendien zullen ze hun voedingskwaliteit behouden, aangezien hun houdbaarheid over een langere periode wordt gehandhaafd.

Nu je wat conserveringstechnieken kent, durf je ze te gebruiken. Waar wacht je nog op?

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.