fbpx

7 trucs om vlekken van kunststofplaten gemakkelijk en snel te verwijderen

Als we nadenken over het schoonmaken van de vaat na een vette en kleurrijke maaltijd, zal niemand dat willen doen! Maar, wetende dat sommige trucs om de vlekken van plastic borden gemakkelijk en snel te verwijderen, zal deze taak ongetwijfeld gemakkelijker, en zelfs leuk maken.

Stel je voor dat je thuis een heerlijk familiediner hebt gehad, en ze hebben heerlijke spaghetti in bolognese saus bereid. Zonder twijfel is de familie gelukkig, vanwege de viering, het heerlijke eten en het prachtige weerzien.

Aan het einde van het diner neemt iedereen afscheid en is het tijd om de vuile, vette plastic borden af te wassen. Deze situatie is vergelijkbaar met de manier waarop we tuppers gebruiken om voedsel mee te nemen naar het werk of naar de school van de kinderen.

Zelfs als het plastic een sterk materiaal is en goed wast, is er altijd de mogelijkheid dat de geur en de vlekken blijven bestaan. Je vraagt je waarschijnlijk af, is het tijd om ze te vervangen? En het antwoord is nee, want als je de tips toepast die we je vandaag zullen laten zien, kun je ze veel langer schoon en vlekvrij houden.

7 trucjes om vlekken van plastic platen te verwijderen, gemakkelijk en snel!

quitar manchas platos plásticos

Hieronder laten we u enkele onfeilbare trucs zien om uw plastic gerechten er na een vette maaltijd als nieuw uit te laten zien:

Gebruik tandpasta

pasta de dientes para quitar manchas de platos plasticos

Het bestaat uit het aanbrengen van de pasta op de vlek met een penseel en het wrijven tot deze verdwijnt. U kunt dit op een cirkelvormige manier doen, met lichte sterke bewegingen op het oppervlak van de aangetaste plaat, en vervolgens afspoelen en drogen.

Vergeet niet dat plastic meestal een delicaat materiaal is, dat vet en sterke kleuren zich er aan vasthechten, waardoor het uiterlijk verandert. Als je de esthetiek wilt behouden, moet je het elke keer dat je het gebruikt heel goed schoonmaken.

Deze truc is vrij efficiënt op tomatenvlekken, zoals we het al hebben geprobeerd en het werkt uitstekend. We hopen dat het ook voor u werkt.

Doordrenken met bleekmiddel of chloor

Meng een eetlepel loog in ruim warm water en laat het plastic schaaltje een half uur weken. Was vervolgens de container met water en afwasmiddel, zodat deze klaar is voor het volgende gebruik, met behoud van zijn mooie kleur.

Voor de dagelijkse afwas raden wij u aan om chloor in het water te spuiten en dit minimaal 10 minuten te laten staan. Dit is geschikt om ze er goed en vrij van bacteriën te laten uitzien. Doe het tenminste elke 3 keer dat je het gebruikt

Deze techniek is ook effectief als u probeert de stickers van onze biologische producten te verwijderen.

Laat de gerechten drogen in de zon

Deze procedure is iets gecompliceerder omdat er tijd voor nodig is. Maar het belangrijkste is dat je niet vergeet dat het stuk wordt blootgesteld aan zonlicht en zijn oorspronkelijke kleur kan verliezen.

Laat nu de vlekkenkant van het serviesgoed in een open raam staan. Ook kan het op een buitenplaats zijn waar het zonlicht overvloedig aanwezig is. Controleer na een paar uur of de vlekken weg zijn en verwijder het stuk.

Wetende dat, als ze wat stukken in de zon laten liggen, ze meestal hun kleur verliezen, nou ja, met vlekken is het hetzelfde.

Azijn met bicarbonaat

bicarbonato para quietar manchas de platos plásticos

Het maken van een mengsel van azijn, baking soda en vloeibaar wasmiddel is zeer effectief in het verwijderen van vlekken uit uw plastic borden. Neem 2 eetlepels witte azijn, 1 2/3 kopjes zuiveringszout en ½ kopje vloeibare zeep en voeg dit toe aan ½ kopje water.

Ga vervolgens over tot het goed mengen van deze elementen en plaats deze in een verstuiver, en begin met het spuiten van de oplossing op de kunststof plaat. Ook kunt u het op een spons aanbrengen, en daarmee het stuk wrijven om vuil en vlekken te verwijderen.

Tot slot moet u de plaat afspoelen en afdrogen met een schone doek.

Effensief maagzuurremmer

Plaats twee bruisende antacidetabletten in de kom met water. Deze producten kunnen heel effectief zijn in het verwijderen van vlekken van plastic borden, en het is ook heel eenvoudig. Begin met het vullen van de kom met water, doe er twee tabletten antacidum in en laat het een nachtje weken.

Schrob de volgende dag het deel met vloeibare zeep, spoel het af en droog het af met een schone doek. Vergeet niet het gerecht te wassen, zodat er geen resten van de aangebrachte stof achterblijven.

Bleekmiddel met zuurstofhoudend water

Eerst moeten we het stuk goed schoonmaken met een vochtige doek en afwasmiddel. Spoel dan af zodat er geen zeep op het bord achterblijft.

Plaats de plaat daarna in leidingwater met zuurstofrijk water en neem hem mee naar buiten. Als u het niet in het zonlicht kunt plaatsen, kunt u een lamp gebruiken en deze direct op de container richten.

We stellen voor om het zo te laten voor 6 uur, waarna de vlek zal zijn verdwenen. U kunt het dan wassen met wasmiddel en het klaar hebben voor de volgende maaltijd.

Citroen, witte azijn, zout en afwasmiddel

Maak een oplossing van citroensap, witte azijn, zout en een eetlepel wasmiddel: Meng deze ingrediënten in een grote container met leidingwater. Dan dompel je de schotel onder en laat je hem daar een tijdje staan, als je ziet dat de vlek weg is, wordt hij verwijderd.

Nadat is gecontroleerd of de vlek niet aanwezig is, wordt het gerecht goed gewassen, gedroogd en bewaard tot het volgende gebruik.

Het is belangrijk om de platen goed te reinigen na het aanbrengen van een van deze trucjes, om de resten van de gebruikte stoffen te laten verdwijnen. Vergeet niet dat ze gewend zijn om het voedsel dat we gaan eten te serveren.

Hoe verwijder ik de slechte geur van plastic borden?

YouTube video

Een ander relevant aspect van de plastic schotels die we zo leuk vinden, is dat ze meestal de geur van het opgediende eten opvangen. Maar maak je geen zorgen! We brengen je de beste trucs om deze geur te laten verdwijnen, evenals de ongewenste vlekken.

Baking soda in water heeft desinfecterende en samentrekkende eigenschappen. Op deze manier veranderen ze de omgeving die schimmels en bacteriën nodig hebben om zich te vermenigvuldigen, en beschermen ze het stuk en ons.

Ook kunt u citroensap gebruiken als ontgeurder, omdat het de bacteriën die de slechte geur produceren elimineert. Om dit te doen moet je de citroen snijden en op het bord wrijven of het sap eruit halen in een beker en spuiten. Na een tijdje weken was je het met wasmiddel en is het weer klaar voor gebruik.

Als je een feestje hebt en je hebt niet die praktische en nuttige plastic platen voor dit soort evenementen, is de beste optie om de best mogelijke kwaliteit te kopen.

Bij Monouso bieden wij u een breed scala aan kunststofplaten met verschillende kleuren en zeer aantrekkelijke vormen. Zo kunt u bij allerlei speciale gelegenheden genieten van deze spectaculaire gerechten die u met een kleinere investering uit de problemen helpen.

Wij nodigen u uit om onze aanbiedingen in plastic borden te kennen, u zult er zeker van houden en u zult de meest geschikte kiezen voor uw feest. Wij wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.