fbpx

3 trucs voor het wassen van keukendoeken

lavar-pano-portada

Als het gaat om het schoonmaken van uw huis, is er geen betere metgezel dan een theedoek. Dit kleine lapje is het juiste om elke hoek van het huis te saneren, maar het kan extreem moeilijk zijn om het na gebruik te wassen.

We onderwerpen keukendoeken vaak aan allerlei soorten oppervlakken, zodat ze vuil verzamelen van ondenkbare plaatsen en zo een paradijs worden voor de verspreiding van bacteriën. Kortom: weten hoe je ze goed kunt wassen is van fundamenteel belang voor het behoud van de hygiëne in huis.

Op Monouso Wij geven prioriteit aan netheid en hygiëne boven alles, dus we brengen u enkele tips voor het wassen van uw theedoeken tot in de perfectie. Ontdek ze hieronder!

Waarom gebruikt u de wasmachine niet?

Lijkt me een logische keuze, nietwaar? De waarheid is dat de stof in dit apparaat extreem beschadigd is. Aan de andere kant kan het verbleken en onherstelbare schade toebrengen aan de kleren die de ruimte met hem delen.

De theedoek kan schoon blijven zonder dat de wasmachine nodig is, om nog maar te zwijgen van het feit dat deze stof in het apparaat kan weglopen. In plaats daarvan hebben we wat meer praktische en functionele aanbevelingen.

Het wassen van keukendoeken in de magnetron

Dat klopt, de magnetron is in staat om uw keukendoeken brandschoon achter te laten in een kwestie van minuten.

Wanneer u klaar bent met het gebruik van uw doek, spoel deze dan af met veel water en zeep. Zorg ervoor dat het volledig bedekt is, zodat het geen vuilsporen achterlaat. Concentreer u ook op de vuilste plekken, omdat deze vlekken moeilijker te verwijderen zijn.

Knijp er na dit proces een beetje in en doe het in een open plastic zak. Het is belangrijk dat je het niet dichtknijpt, want het heeft een goede dosis warmte nodig of de zak kan er op smelten.

Zet de magnetron op laag of middelhoog vermogen. De doek moet minstens één minuut in de magnetron blijven. Na deze stap moet je de tas voorzichtig pakken, bij voorkeur met een keukenhandschoen of een pincet, om jezelf niet te verbranden.

Nu hoeft u alleen nog maar uw theedoek af te spoelen en te laten drogen – het zal zo goed als nieuw zijn!

Zelfgemaakte producten

Producten zoals zeep, chloor of desinfectiemiddel zijn op korte termijn functioneel, maar kunnen op den duur uw weefsels desintegreren.

Daarom moet u gemeenschappelijke keukenmaterialen proberen, zoals

  • Bicarbonaat.
  • Citroen.
  • Azijn.

De eerste twee kunnen net als conventionele zepen worden gebruikt, en zelfs samen worden gebruikt. Om uw keukendoeken met azijn te wassen, moet u ze echter minstens tien minuten laten koken.

lavar-pano

Vaatwasser

De hoge concentratie aan warmte in dit instrument zal alle sporen van vuil van uw theedoek verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is het in te voegen samen met het keukengerei en het komt er volledig schoon uit.

Zorg er alleen voor dat u uw doek niet op de afwas doet en dat deze niet verstrikt raakt in de deur of in de vaatwasmachinerekken. Anders kan het tijdens de wascyclus uiteenvallen.

Dit kleine stukje is uiterst cruciaal voor de netheid van de keuken en het huis. Volg onze suggesties op en al uw keukendoeken zullen in perfecte staat zijn om schoon te maken – bekijk het!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.