11 beste tapas volgens de Spanjaarden


De beste tapas zijn net zo Spaans als de rode: ze identificeren ons. Bovendien zijn ze een uitstekend geïmporteerd product dat – beetje bij beetje – een ruimte heeft geopend in de gastronomische wereld van de wereld.
De geschiedenis van de tapas is zeer schilderachtig, hoewel niets precies. Ze wijzen op verschillende periodes in onze geschiedenis en bijna altijd wordt een koning op het exacte moment van de geboorte geïntroduceerd.
Bovendien zou het onrechtvaardig zijn om hun bijdrage aan het nationale toerisme te ontkennen, evenals de hele beweging die om hen heen is ontstaan en de bijdrage aan de wereldgastronomie.
Daarom hebben we vandaag besloten om u een selectie te brengen van de elf tapas die de Spanjaarden verkiezen.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Gazpacho

Als u de beste gazpacho van heel Spanje wilt proberen, moet u naar Andalusië vliegen, in het bijzonder naar de hoofdstad: Sevilla.
Het is een koude soep met tomaten, groenten, olie, azijn en brood.
Wanneer u het in een tapasbar bestelt, krijgt u het zeker vergezeld van blokjes brood, plakjes ham en zelfs hardgekookte eieren.
Een zeer populaire delicatesse op zomerse dagen, want het is zeer verfrissend.

De inktvis a la romana, ook wel bekend als rabas of calamares fritos volgens de Spaanse regio waar u zich bevindt, zijn inktvisringen, overladen met meel en gebakken in olie.
Ze worden in de volksmond geserveerd met mayonaise en citroen.
Het geheim zit hem in de versheid van de inktvis en in het bakken van de inktvis in zeer hete olie. Dit is de enige manier om het exacte punt te vinden.
Dit gerecht is verplaatst naar andere breedtegraden, waar ze worden aangepast door ze te eten met traditionele sauzen uit elk land.

Een ander gerecht dat verschijnt als een van de beste tapas en dat je in een gevecht zal brengen tijdens de tapas is de garnalen met knoflook.
Het is een tapa die vergezeld gaat van een zeer koud en verfrissend biertje.
Het is een zeer populair gerecht onder de bars in het zuiden van Spanje en het wordt geserveerd in een kleipot.
Om dit gerecht te maken heeft u gepelde garnalen, olijfolie en knoflook nodig
Zoals bijna alle gerechten in de gastronomie heeft ook deze tapa zijn variaties. In sommige gebieden voegen ze sherrywijn toe, in andere chilipeper om de temperatuur te verhogen met een mild en goddelijk kruid.
Kantje boord

U kunt ze ook als inktvis (txipirones) bestellen als u in Baskenland bent. Het is de moeite waard om een lijst van de beste tapas in Spanje in te voeren.
Het zijn kleine inktvissen die volgens dezelfde procedure worden gemaakt als de Romeinse inktvis.
Ze gaan meestal vergezeld van mayonaise en citroen. Ze worden bij voorkeur warm gegeten.
Het eerste ding om te verduidelijken: Er is geen ketchup in dit recept! En, tot de verrassing van velen, het meer traditionele recept bevat ook geen tomaat.
Het is eenvoudig voor te bereiden en zeer economisch. Las bravas zijn in blokjes gesneden gebakken aardappelen die worden geserveerd met een saus van zoete en warme paprika, ui, bloem en olie.
De rode saus, waarvan veel mensen denken dat die te wijten is aan het feit dat er tomaat in zit, is eigenlijk een product van het paprikamengsel.
Dit is een licht pittig recept, hoewel het altijd kan worden aangepast aan de smaak van het diner.

Voor velen het perfecte duo van de dappere nieuwe aardappelen.
Het is een makkelijk te bereiden gerecht, maar met een proces dat tijd kost
Het bestaat uit lendenen van ansjovis, gekookt voor ongeveer 9 uur, tussen aguaal en azijn. Om de smaak te verhogen worden knoflook en peterselie toegevoegd
Ze kunnen alleen worden gegeten, met brood of met papas bravas.
Vanwege de hoge zuurgraad is het aan te raden om bij het eten van dit gerecht bier te drinken .
Het is het vermelden waard dat dit gerecht veel lijkt op de Peruaanse ceviche, waar vis wordt gekookt in limoensap.

Als u een rondreis maakt over de Canarische Eilanden, moeten de gerimpelde aardappelen op uw volgende tapasroute staan.
De aardappelen die bekend staan als bonitas worden gekookt zonder te schillen is zeer, zeer zout water. Je vraagt je af waarom zoveel zout water? Nou, traditioneel wordt dit gerecht gekookt met zeewater.
De kant-en-klare aardappelen worden geserveerd met de schil, die een goddelijke korst zal hebben als gevolg van het zoutgehalte in het water.
Gerimpelde aardappelen worden geserveerd als aanvulling op andere tapas, hoewel ze ook met wat schimmel worden geserveerd.

De koningin van de Spaanse tapas!
Daarover bestaat geen discussie, alhoewel dit gerecht een discussie heeft die uren en uren duurt tijdens de tapas: Met uien of zonder uien?
Villanueva de la Serena verschijnt als de wieg van de Spaanse tortilla. In deze stad, die tot de provincie Badajo behoort, organiseert hij de jaarlijkse tortilla kermis.
Het originele recept is aardappelen, eieren, zout en olie. Voor degenen die dat wensen, worden er uien toegevoegd.
Aan dit recept zijn nieuwe ingrediënten toegevoegd om de smaak te versterken: worsten, paprika’s, courgettes, kazen, enz.
Het wordt meestal koud gegeten en is goed te combineren met wijn.
Gilda
FOTO10


Als je op Galicische bodem bent, kun je niet anders dan de polbo á feirazoals dit gerecht in het Galicisch wordt genoemd.
Een recept dat veel mystiek in de bereiding bevat en vol trucs zit, die allemaal in dezelfde richting wijzen: een perfect gerecht krijgen.
Deze tapa wordt zeer warm geserveerd. Het wordt bereid door de octopus te laten schrikken, hem eruit te halen en herhaaldelijk in kokend water te zetten, en hem 30 of 40 minuten te laten koken.
Eenmaal gekookt worden de tentakels gesneden en in een kom met brood, olijfolie en paprikapoeder gelegd.
Er wordt gezegd dat de beste octopus in Galicische stijl wordt gegeten tijdens het Carballiño Octopus Festival, een feest van toeristisch belang dat plaatsvindt op de tweede zondag van augustus in Orense.
Een andere tapa die je vaak tegenkomt tijdens een nachtje tapas is de russische salade
Een verse en goddelijke tapa, maar ook zeer zuinig, met aardappelen, wortelen, gekookte eieren en tonijn of kip, allemaal perfect verenigd door een royale hoeveelheid mayonaise.
Er zijn evenveel variaties als er tapasbars zijn. Sommige bevatten onder andere garnalen, olijven, krab en pepers.
Als een merkwaardig verhaal heeft deze tapa zijn naam te danken aan de Franse chef-kok die hem voor het eerst in Moskou introduceerde. Het oorspronkelijke recept, dat ook andere ingrediënten bevatte, is nooit nauwkeurig bekend gemaakt.
Kroketten

Naastdeze uitgebreide gerechten vindt u op een tapasavond ook plakjes Serranoham, kaas, olijven, worstjes en nog duizend andere gerechten die u door een ander en gedenkwaardig moment zullen leiden.
Heb je een favoriete tapa? Vertel ons wat het is en waar je denkt dat het het beste gekookt kan worden.
BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING
Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimatie: Consentimiento del interesado.
Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.
Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy